mian mian
4 replies · 178 views
mian mian
bu kadının eserlerine türkçede ratlamış olan var mıdır acaba?
her ne kadar eserleri tam pulp olmasa da, beat generationla karışık afyonlu mevye ezmesi tadında eserler verdiğini duydum. şangaylı bu hanım efendini kitaplarına haiz olanlarla la fikir teatisi yapmak amacındayım...
Bildigim kadariyla Turkceye cevrilmis bir eseri yok henuz.Ama en kisa zamanda olsa fena olmaz.Sadece bir eserini okumus olmama ragmen,ki ingilizce cevrimleri editorlerce bile yetersiz sayiliyor,kendisinin gerek uslubu gerek tasvirleri gerek gercekciligiyle yeralti jenerasyonunun en ilginc anlaticilarindan biri oldugu kanisindayim.
Wei Hui'nun SHANGHAI BABY si, ya da Chun Sue'nun BEIJING DOLL uyla yakin benzerlikler tasiyan CANDY sini okudum Mian Mian in.Diyebilirim ki 1990larin Cin inde gecen hikaye her yonuyle boslugun simgesi.Tanidik bir bosluk bu.Mesela Nirvana boslugu gibi.Yani burda biraz baticilik soz konusu.Mian Mian bu kitabinda daha cok Cin gibi geleneklerine,mirasina ve kulturune bagli bir toplumun sex,uyusturucu ve alkolle olan munasebetinin boyutlarini,DURUN mesaji vererek,bir roman icinde susluyor.Burda tabi biraz da Alanis Morissette in gunlugu havasi var.
Yalniz Mian Mian dan once,uzakdogudaki gunluk,olagan hayatin hikayelerinde cok daha basarili oldugunu dusundugum baska bir kac isim var.
Chen Ran -A Private Life
Lan Samantha Chang -In Heritance
Hong Ying
Ma Jian - Red Dust
Bu isimler ve daha sayabilecegim bir cogu yine yerel sinirlarina sadik kalarak gelistiriyorlar dunyalarini.Ama Mian Mian da eksik olan ne varsa sanki bu adamlar telafi ediyorlar.
Red Dust'u bende çok okumak istiyorum
Shanghai Bab, bana bir şey vermedi, ha evet kolay okunuyor, sürüklüyor ama doyurmadı, hissettirmedi.
Mian Mian'ı ise galiba ilk kez burada duyuyorum ben.
valla triyan eğer hala elindeyse mian mian kitabı alıp hemen okuyup geri vermek niyetindeyim. bide yayıncılardan duyduğuma göre çinliler eserleri istenilen dile çevirtip öle yolluyorlarmış basılacak ülkeye fakat bu mian mian için geçerlimidir bilmem...
ya onu bende duydum zaten bildigim kadariyla mian mian ayni seyi ingilizce basimi icin yapmis.yani ayni kitabin farkli ellerden ingilizce cevrisi bile olmus.belki de turkcesi icin talepte bulunulabilir.
You need to log in to post a reply.