Skip to content

Big Swindle

0 replies · 44 views

EL
eliza bennet
396 posts
Feb 03, 2005, 12:13 PM#17592

Big Swindle

G.Kore net kullanıcılarının 2004 yılında en beğendikleri film olan Big Swindle beni mutlu etti.

Bir kere zıpkın gibi bir araba takip sahnesiyle açılıyor (yanlış anlaşılmasın action olarak değil ama kamera ve editing olarak zıpkın gibi) sonra işte bir banka soygunu yapmak isteyen 5 kişi ve liderlerinin metresinin + bunları yakalamaya çalışan polislerin kaç kovala oyunları. Filmin büyük süprizini daha ilk dakikalarda farketmeme rağmen (zira başroldeki oyuncuyu çok severim, yoksa öyle bu tarz şeyleri erken bilgidiğimden filan değil) inanılmaz keyif aldım izlerken.
Bir kere fazlalık yok filmde, her şey tam kararında, split screen tarzı kamera oyunları batmıyor filmin içine güzel entegre edilmiş, aktörler cuk oturmuş, biraz komedi, biraz 'kim yaptı? Ne yaptı?' tarzında eli yüzü düzgün, eğlendiren bir film.

G.Kore filminde çok ender rastlayabileceğiniz birşey var ayrıca filmde, melodram ibresi 0 gösteriyor, şaşırdım kaldım yani.

Bu arada ayrı başlık açmıyorum ama **Fighter in the Wind ** diye gerçek hayattan uyarlanan bir film izledim, çok kötüydü.
Konu süper - bir G.Kore'li arkadaş 2.Dünya savaşından sonra Tokyo'nun arka sokaklarında ırkçılığa ve fakirliğe karşı kendi çapında direniyor. Sonra bu Baedul abi bir psikolojik travma geçirip kendini dağlara vuruyor (Musashi Miyamoto nasıl vurmuştu kendini dağlara işte öyle, zaten bu adam ve ona dövüşmeyi öğreten abisi Miyamoto hastaları) ama filmde bu sahnelerin içine etmişlerdi o ayrı. Neyse Baedul dağ bayır, kar kış demiyor kendi kendine çalışıp değişik bir karate tarzı buluyor. Sonra dağdan inip Japonya'da ne kadar dojo varsa kapılarını çalıyor, dövüşün benle diyor, hepsini de yeniyor abim. İşte böyle.. Ne güzel dövüş filmi olur bu konudan değil mi? Herhalde olur ama bu film değil o, bilesiniz.
Hayır ben filmi izlerken her şey o kadar ucuz ve klişe geldi ki 'herhalde ağlamadan izleyeceğim ilk Kore melodramı bu olacak' derken, babasız bıraktığı çocuğun dileğini yerine getiren Beadul'un ağlaması ve ufaklığın onun gözyaşlarını minicik elleriyle silmesine mukabil benim musluklar açıldı.

You need to log in to post a reply.