Div-X playerlar
8 replies · 179 views
Div-X playerlar
yavaş yavaş dize gelmeye başlayan büyük şirketler birbiri ardına DVD/Div-X playerları piyasaya sürmeye başladılar. yakın zamanda edindiğim bir Div-X playerın gazıyla Div-X nedir ne değildir konulu birşeyler yazacağım buralara. ama o zamana kadar bu aletlerden edinenler iyisiyle kötüsüyle biraz bilgi verseler de Div-X player almayı düşünen sinefillerin hatalı ürünler almalarını engelleseler iyi olur diye düşündüm. nasıl iyi etmiş miyim?
ben yakın zamanda vestel divx 4550 yi aldım.piyasada şu an bildiğim kadarıyla philips,lg ve vestel var...
philips ile vestel arasında bayağı bir tereddüt yaşadığımı söylemek isterim öncelikle...çünkü iki aletin de birbirine yönelik artıları ve eksileri var...
vestel 4550 2004 yazında piyasaya çıktı.daha önce 4500 modeli satılıyordu.garip bir şekilde üretimi durduruldu ve 4550 satılmaya başlandı.garip olmasının sebebi ise yeni modelin eski modele nazaran artıları değil eksileri var.4550 de dts yok.bu çok büyük bir eksiklik.ikinci dezavantaj upgrade meselesi...ben çevremde upgrade yapıp da muvaffakiyet sağlayan birisini daha tanımadım...vestelin philips ile karşılaştırıldığında tek artısı altyazıları sorunsuz okuyabilmesi.philips te ise bu konu baş ağrıtabilecek bir mesele.çünkü philips divx player a bir altyazıyı tanıtabilmek için filmle aynı ismin olması zorunluluğu var.
ayrıca görünüş itibariyle vestel en dandik duran divx player.
bildiğim kadaryıla divx player'lar bilgisayarın yerini almakta zorlanıyorlar. bilgisayarda çok şey konfigüre edilebildiği için bir süre daha divx severler bilgisayardan uzaklaşamayacaklar pek. ancak bir bilgisayarı olanlar için divx'i tv'de izlemek için bir alternetif daha var. o da bilgisayarın monitor çıkışını tv'nin scart girişine dönüştürebilen kablolar. bu kabloların fiyatı 80YTL civarındaydı en son. bunları kullanarak her şeyi bilgisayarda ayarlayıp görüntüyü monitör yerine tv'ye aktarmak olanaklı. aklınızda bulunsun.
evet, vga çıkışını analog rgb'ye dönüştürmek ve uygun senkronizasyon sinyallerini oluşturmak için bir elektronik devre var arada çünkü. ama yine de kablo fazla uzun olmazsa izlenebilir kalitede oluyor. kullanan arkadaşlarım memnunlar. 15"le 28" arasında önemli farkarl var çünkü...
vestel'in 4550'si değil bir önceki modeli var bizde. çok memnunuz. philips'in ya da diğer markaların fiyat olarak aynı ayardaki ürünlerinde rahat DVD izlemek biraz zor oluyor. Senkronizasyon sorunu oluşuyor. görüntü ve ses birbirini tutmuyor. en iyi DVD'yi çalıştırırken bile görsel sorunlar çıkıyor. bizdeki vestel divx player'ın üzerinden bir tek grayder geçmediği kaldı. ne koysak sorunsuz çalıştırıyor. buna eski vcd'ler de dahil. divx için de büyük bir farklılık yarattığı kesin. uzun süre bilgisayardan izledim ve altyazılarla uğraşmak gerçekten bir süre sonra sıkıcı oluyor. vestel de bu sorun ortadn kalktı. ben çevremdeki herkese tavsiye ediyorum, size de ediyim bari...
paranoidandroid wrote:
vestel'in 4550'si değil bir önceki modeli var bizde. çok memnunuz. philips'in ya da diğer markaların fiyat olarak aynı ayardaki ürünlerinde rahat DVD izlemek biraz zor oluyor. Senkronizasyon sorunu oluşuyor. görüntü ve ses birbirini tutmuyor. en iyi DVD'yi çalıştırırken bile görsel sorunlar çıkıyor. bizdeki vestel divx player'ın üzerinden bir tek grayder geçmediği kaldı. ne koysak sorunsuz çalıştırıyor. buna eski vcd'ler de dahil. divx için de büyük bir farklılık yarattığı kesin. uzun süre bilgisayardan izledim ve altyazılarla uğraşmak gerçekten bir süre sonra sıkıcı oluyor. vestel de bu sorun ortadn kalktı. ben çevremdeki herkese tavsiye ediyorum, size de ediyim bari...
aynen katılıyorum
You need to log in to post a reply.