Skip to content

çekimden kasete kısa film...

4 replies · 172 views

DA
darxoul
265 posts
Feb 09, 2005, 12:36 PM#17780

çekimden kasete kısa film...

arkadaşlar, video kamera herkesin ulaşması kolay bir araç. çok büyük bir yatırım yapmak gerekmeksizin bir handycam edinilebilir. bilgisayar da uygun bir montaj ortamı sunuyor çeşitli programlar sayesinde. ancak bu konularda bilgisi olmayan (özellikle bu konuda eğitim almamış olanlardan) çok insan var. bu insanların bu türden bilgileri a'dn z'ye anlatan kaynaklara ihtiyacı var. çekimler yapılırken dikkat edilmesi gerekenler, capture nasıl yapılır?, montaj için hangi progmralar kullanılmalı, vs. böylesi bir yazı dizisi hazırlamaya gönüllü bir arkadaş varsa ne kadar yararlı bir iş yapmış olur. ya da bu teknik bilgilerin internet'te bulunabileceği kaynaklar önerilebilir. ingilizce kaynakların çevrilmesi düşünülebilir. böylelikle bir kısa film çekebilmek için ne kadar az şeye ihtiyacı olduğunu görür insanlar. ne dersiniz?

GU
gulliver
20 posts
Feb 12, 2005, 04:53 PM#17895

arkadaşım,sana katılıyorum.. 2 hafta önce sony HC 85E mini Dv aldım. 4 kaset doldurdum. sony nin vermiş olduğu picture package programıyla aktardım .görüntü kalitesi bayağı düştü .....capture card aldım .taktım bilgisayara .. pcı communication yazılım sitedi bende de yoktu.....anlıcan fazla bi şey yapamadım....

pinacle diye bi program buldum...montaj yapabiliyosun.....kesinlikle önerirrim.

bu arada bilgi alış verişi yapabileceğimiz bi başlığı atmış oldun.teşekkür ederim. benimde bir belgesel düşüncem var ...ordunun ücra bi kasabasında ingilzice öğretrmenliği yapıyorum.. şehir merkez ile kasaba yaşantısı arasında yüzyıllık farkları diel getirmeye çalışcam...sanırım sony HC 85E kameram buna yeter........

QU
quantino
102 posts
Feb 14, 2005, 09:46 PM#17948

yeri gelmişken ben bir şey sormak isterim konuyla ilgili. şimdi haliyle bir bilgisayarı var hepimizin ve isteyen bununla dağ başında da yaşasa tatmin edici düzeyde kısa filmler üretme potansiyeline sahip. peki..

şimdi ben türkiyedeki bazı festivallerin sitesine giriyorum, katılım şartlarına bakıyorum, bazılarında (örn. ankara film fest, izmir kısa film fest) ön elemeyi geçerseniz gösterim kopyası betacam sp olacak yoksa vallaha da billaha da göstermeyiz filminizi gibi maddeler görüyorum.

öncelikle betacam sp nedir, daha doğrusu bu kadar makbul bir şey midir? benim mesela izmir'de filmimin böyle bir kopyasını yaptırabileceğim bir yer var mıdır?

ayrıca bu şart bir şart mıdır gerçekten yoksa laf olsun diye mi konulmuştur? bunu sormamın nedeni izmir kısa film festivalinde filmleri çoğunlukla ya vcd, ya vhs ya da en kaliteli kopyaları da dvd'den izlediğimizi sanıyor olmam.

fikri olan var mı?

RE
remzi
59 posts
Feb 16, 2005, 12:51 AM#17989

quantino wrote:
ayrıca bu şart bir şart mıdır gerçekten yoksa laf olsun diye mi konulmuştur? fikri olan var mı?

bilmiyorum, betacam sp isteyen festivalleri de anlayamıyorum.. galiba "zaten kaliteli film çeken adam betacame de aktarır" gibi saçma bi inanışları var..
dvd çok kalitesiz bi format zaten.. mesela ben evde direk pelikülden izliyorum filmleri.. öyle daha güzel..

SO
SOLAS
236 posts
Feb 16, 2005, 05:47 PM#18034

betacam ın iyi bir format olduğuna bende çok inanmıyorum ama festivallerin görüntü kalitesinin diğer birtakım formatlara karşı iyi olması nedeniyle ve değerlendirmenin daha sağlıklı yapılabilmesi adına böyle bir istekte bulunduklarını düşünüyorum çünkü hala vhs gibi formatlar kullanılmakta ve bu da siz perdede filmi izlerken acı çekmenize neden olmakta...ama sanırım artık betacam ın yerini alacak formatların yaygınlaşması ile bu sorunun da çözüleceğini düşünüyorum..

You need to log in to post a reply.