Skip to content

Eğreti Gelin

2 replies · 93 views

AT
ataraksiyant
224 posts
Feb 16, 2005, 10:15 AM#17995

Eğreti Gelin

Dün gece türk sineması denince adı geçen ne kadar insan varsa hepsiyle beraber emek sinemasında atıf yılmazın son filmini izledik. bu arada o kadar insan emek sinemasına doluşmaya çalıştığı için yer bulunamadı, millet yerlere oturdu (bkz. ataraksiyant)

filmde, Atıf hocanın çekimler esnasında söylediği gibi bir Türk toplumu dönüşümü bulamadığım için hayalkırıklığı yaşadığımı söylemeliyim. İzleyenler oldukca bunu tartışabiliriz. Evet, bir iki ipucu var ama ben aşk hikâyesiyle paralel giden bir şey olacağını düşünmüştüm. Takıldığım bir konu daa var oyunculuklarla ilgili, seyredenler arttıkça tartışalım onu da.

BA
bakko
47 posts
Feb 23, 2005, 12:11 PM#18280

Yeşilçam havasını yutmaya bırak, onu oluşturmuş kişilerin elinden çıktığı belli oluyor filmin. Film hakkında daha önceden hiçbir bilgisi olmayan birisine bu filme izlettirseniz daha sonra sence filmi kim çekmiş diye sorsanız Atıf Yılmaz ismi söylenmesi içten bile değil. Böyle olmasının hem dezavantajları var hem de avantajları...
Kitabı okumamıştım. o yüzden uyarlama kalitesi hakkında bir şey söyleyemeyeceğim ama senaryo çok duru. Bu kaliteli bir şeydir. Konunun dışına çıkmadan son derece cimri bir şekilde anlatarak insanlara o havayı yaşatması gerçekten takdir edilmeli.
Fakat senaryodan kaynaklanmayan Türk milletinin bir yaşayış tarzı olduğundan filmde rahatsız olduğum bir konu vardı. Çok arabesk gibi geldi bana.
Oyunculuklar bu arabeskliği hissettirmemeye çalışıyor ama yine de rahatsız oldum...
İzleyen oldukça tartışmanın devamı gelir.. Şimdilik burda bırakıyorum...
Son olarak izlemeye değer bir film ama hala Ağır Roman' dan sonra bence kült bir film gelmedi.

WH
whatdreamsmaycome
52 posts
Feb 23, 2005, 05:52 PM#18308

oyunculuklarla ilgili.. ya mujde ar bazi yerlerde cok abartili oynamis, sanirim yesilcam gelme bir aliskanlik.. egreti damat ise iyiydi, nurgul yesilcay'in oyunculugu icinse ayni seyi soyleyemeyecgim, yapay kalmis..

You need to log in to post a reply.