nedir en uyumlu soundtrack!
12 replies · 227 views
nedir en uyumlu soundtrack!
ya ben biraz bakındım bulamadım belki onceden buna benzer bir konu açılmıstır,bilmiyorum.neyse:)
en uyumlu soundtrack derken filme böyle şap deye oturan,bir parça dinlediğinizde filmide anlatanlardan bahsediorum.
ki artık bir çoğu böyle,ama son günlerde yeniden sarmamdan mı yoksa gaza gelmemden mi bilmiorum,ağır roman soundtrack i tek geciorum:)ağla sevdam,masum gözyaşları,resimdeki gözyasları,vurgun bu sevda yeter de artar bile:P
ben emir kusturica - goran bregoviç ikilisi diyorum... hatta bregoviçin filmlere(1) yaptığı müziklere soundtrack demem, filmin ruhu derim. müzikler mi filme yapılmış, filmler mi müziğe yoksa aynı anda mı doğmuşlar ayırtedemem. bregoviçin müzik yapmadığı filmlerin soundtrack uyumunu daha az başarılı bulurum (2)..
bi de en uyumsuzunu seçesim geldi. francoise ozon "5x2" deki kendisinin tabiriyle "zıtlık yaratmak için" bölüm geçişlerinde kullandığı ilgisiz ve fevkalade rahatsız edici müzikler...
(1) : arizona dream,time of the gypsies
(2) : black cat-white cat, life is a miracle, underground
Kesinlikle Wong Kar Wai
Chungking Express
2046
Happy Together
Ashes of Time
In the Mood for Love
The Days of Being Wild
Fallen Angels
ve hatta As Tears go By'da bile Take My Breath Away cover'ın çınladığı bir öpüşme sahnesi vardır ki "soundtrack cuk oturmuş" lafı aynen cuk oturur.
Soundtrack'i en iyi kullanan sevdiğim ikinci yönetmen ise Kim Ki Duk'tur
Bad Guy ve 3 Iron zaten aşmış götürmüş, soundtrack diğer filmlerinde çok fazla rol oynamasada (The Isle, Spring Summer .., Samaria, Birdcage Inn) ve Address Unknown'da kesinlikle aşırı gittiyse bile sırf ilk saydığım iki film için bile değer.
Amerikan filmlerinde en iyi soundtrack kullanan bence Quentin Tarantino
soundtracklerinin filmle uyumu çok iyi bulduğum batı filmlerinden ilk aklıma gelenler
Amadeus
Fight Club
Goodfellas
Cruel Intentions
Some Mother's Son
Trainspotting
ayrıca izlediğim Kusturica filmlerindeki (sadece iki filmini gördüm ama) soudntrack'ler, özellikle Çingeneler Zamanı harika uyumluydu - ne güzel filmdir o ayrıca- asuman'a katılıyorum yani :)
kafakoparanın ağır roman tespitine katılıyorum. duvara karşıya da çok yakıştı o...
omer ahunbay v kankasinin jingle house olarak vucuda getirdikleri muzikler cok iyi mesela. misal `karisik pizza`, misal `insaat`. sonra zen ve ekibinin dier proce grubu olan baba zulanin muzikleri farzi misal. tabutta rovasata yi muzikleri olmadan dusunebilmek mumkun mu. nuri bilge nin kasaba da kullandigi girnata sololari mesela. hersey cok guzel olacak in soundtrack i de iyidir. won kar wai mesela cok ozel bir ornek gibi duruyo. zir amerikan sarkilarini tuhaf soslara bulayip; ya da insanin kafasina cakarcasina bol tekrarli kullanarak eserleri deisik manalara vardirmasi tuhaf. bildigin arjantin tangosu; bildigin reggea; bildigin rock; bildigin surfcu muzikleri... nothing so special. benim favorileirm tangodan pek anlamasam da `happy together; bol esintili ve diskografisi muhtesem kendi basina muzikholu chunking express. bir de fallen angels. days of being weild da da cok bildik bisi vardi ama hatirlayamadim
City Of Angels'ın da film müziklerini pek severim.
darxoul wrote:
aslında sinema tartışmaları içinde de açılabilirdi bu başlık belki. ben angelopoulos-eleni ikilisini beğeniyorum. sozsuzluk ve bir gün'ü tek geçerim.
angelopoulos - karanindrou ikilisi bence de her filmde harikalar yaratıyor.
fight club amelie ve rocky 4 ün soundtrackleri bence en babaları.yerli olarakta eşkıyanın müziklerini çok beğenirim
You need to log in to post a reply.