iyi kısacılar...
9 replies · 286 views
iyi kısacılar...
arkadaşlar, dşyorum ki: bu başlığın altına kısa filmlerini izleyip beğendiğimiz yönetmenleri sıralayalım, mümkünse hangi filmlerini izlediğimizi, filmleri neden beğendiğimizi yazalım. kısa film camiası fazlasıyla kapalı devre yayın yaptığı için kısa film yapmayı seçenlerin sinema camiasında pek tanınmadığını görüyoruz. hiç olmazsa bu sayede kendi aramızda bu kişileri tanıyıp tanıtalım.
ben kiarostami ile başlamak istiyorum. daha önce de genel sinema tartışmaları'nda anmıştım bu kısaları:
the bread ant alley
the breaktime
the chorus
two solutions for one problem
iran sinemasının görüntülerle anlatma, olabildiğinde az kullanma anlayışının tipik örnekleri bu filmler. bazılarının (two solutions for one problem gibi) çocukların ve gençlerin eğitimi için hazırlanmış basit temalı filmler olduğu düşünülünce bu durum daha çok saygıyı hak ediyor. özellikle the bread and alley filmini öneririm. bu filmde hiç dialog yok ve kiarostami çocuk oyuncuları çok çok iyi yönetmiş...
ben polonskinin ogrencilik filmlerini izlemistim. oldukca ilginc seyler vardi. asil turk yonetmenler arasinda serdar akar'in bitirme projesini izlemistim. o da hic fena degildi. adindan tam emin degilim galiba "kalbim bir ada olabilirdi sana" gibi bir seydi.
serdar akarin buyukadada gecen bitirme projesi beni uyutmustu ama produksuyon saglamdi ne diyebilirim...
koza, uzak dvd'si içinde geliyor.
yabancılar içinse e-mule diye bir paylaşım programı kurabilirsin. istediğin pek çok şeyi o paylaşım ortamında bulabilirsin. internet bağlantın iyiyise kısa zamanda çok sayıda film indirebilirsin. benim izleme şansı bulduğum pek az sayıdaki kısanın kaynağı e-mule'dür. diğer arkadaşlar nasıl ediniyorlar, bilmiyorum.
jan svankmajer var. bu adamın stop motion kısaları muhteşem...
res kısaları var.
shorts diye aranırsa bulunabilecek, bu başlıkla çıkan DVD serisi var.
tim burton'ın vincent'i, pee-wee's adventure'ı, frankenweenie'si, the world of stainboy'u
var. bu saydıklarım gerçekten iyi.
You need to log in to post a reply.