Skip to content

Metropolis

12 replies · 261 views

EL
eliza bennet
396 posts
Mar 10, 2005, 12:44 PM#18861

Metropolis

Konusu ve müzikleri harikaydı, arka planlar ve hareketlerde tamamdı ancak insanların o şekilde çizilmesi benim hoşuma gitmiyor, ne bileyim hadi ilk üç Astro boy kılıklı Kenichi, Tima ve Rock hoştu ama Atlas hariç diğer insanlar benim zevkime uymadı.

Konu ırkçılık ve faşizm karşıtı, ve artık kanıksadığımız robot insan aşkı, ben neyim kimim robot muyum insan mıyım neyim hikayesi.

Dvd fiyatı düşmüş olduğu için ve dil açısından katkısı olur diye aldım ama isteyen varsa başka Japonca bir legal film ile değiş tokuş etmek isterim hemen.

Miskinadam
Miskinadam
526 posts
Mar 10, 2005, 01:38 PM#18863

Katılıyorum. Güzel olmasına karşın sırf karakter çizimleri yüzünden ben de olmuş diyemiyorum.

SE
Serdar
122 posts
Mar 10, 2005, 02:15 PM#18867

yani tamamlanamamış bir projenin( şehir bilgi şebeke ağı yöneticisi) robot kızı,Edward scissorshand halinde karşımıza çıktı bu filmde.bir çokyönden eksik ve bundan dolayıdır ki mükemmel İYİ.
Eliza demiş ki:
Konu ırkçılık ve faşizm karşıtı, ve artık kanıksadığımız robot insan aşkı, ben neyim kimim robot muyum insan mıyım neyim hikayesi.
Bu başlı başına iyi ve kötü arasındaki amansız mücaledenin başka bir şekilde anlatılmış halidir.İyi olan kız görevini ifa etmiş ve kendini yok etmiştir.Benim şu ana kadar izlediğim en iyi anime-aşk filmidir.Bunun ırkçılıkla alakası ne.İyi olan yine kendini feda etti.Erdemli olana oldu ne olduysa.tutturmuşsunuz bir faşizm ırkçıllık temcit pilavı gibi..

EL
eliza bennet
396 posts
Mar 10, 2005, 04:06 PM#18872

ırkçılık = robot metaforu ile verilen, hani bazı bölgelere giremiyorlar, sırf robot oldukları için yok ediliyorlar, hatta manyetik ışınlar verdirilip onlara karşı ajitasyonları haklı çıkaracak komplolara kurban ediliyorlar vs. vs.

faşist= duke red amca ve idealleri

umarım bu şekilde izah edince daha açık ifade edebilmişimdir.

CO
costanza
314 posts
Mar 10, 2005, 06:16 PM#18877

"Konu ırkçılık ve faşizm karşıtı, ve artık kanıksadığımız robot insan aşkı, ben neyim kimim robot muyum insan mıyım neyim hikayesi. "

evet, zaten çok açıktı robot metaforu, ırkçılık vs.. içeriği orjinallikten uzak, caz müziği monoton, 'ben robot muyum' temasını klişe, aşk meşk kısmını bayık, genel olarak filmi sıkıcı buldum. yani bu kadar baba adam biraraya gelmiş, çıka çıka bu ortaya çıkmış. lakin görsel açıdan çok başarılıydı diyebilirim.

SE
Serdar
122 posts
Mar 10, 2005, 10:23 PM#18884

ya bu arada filmdeki karakterler japon ama ingilizce konuşuyorlar.Çok uyuz edici bir film.Sizce yaratılmış olan bu robot kızın sanki eli kolu bağlıymışcasına(insanı duyarlılık-yeni doğmuşluk)hiç konuşmadan sürekli bir yerlere kaçırılması ve en sonunda bulunduğu halden zalimliğe meyilli bir şekilde dayanamayıp kendini yoketmesi ne kadar aşık olunacak bir durumdu.ben o kıza aşık oldum sanırım.

EL
eliza bennet
396 posts
Mar 11, 2005, 08:46 AM#18887

Serdar wrote:
ya bu arada filmdeki karakterler japon ama ingilizce konuşuyorlar.

Şaka mı yapıyorsun anlamadım?

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Mar 11, 2005, 09:11 AM#18890

bu filmi akvaryum niyetine izleyeceksin...alacaksın çayını kahveni yanına açacaksın televizyonu hatta sesini de kapatacaksın...o görüntülere bakarak dinleneceksin...

SE
Serdar
122 posts
Mar 11, 2005, 01:58 PM#18896

benim izlediğim vcd'de ingilizce konuşuyorlardı.Bir arkadaşımda bu seneki festivalde(İf)aynı durumla karışlaşmış.Çok komik bir durum hakketen.Ayrıca bahsettiğiniz gibi bu filmde ırkçılık yok.Güçlü ve güçsüz ayrımı var olsa olsa.dük red parasıyla ve otoritesiyle güçlü gözüküyor ama zaafı var.Bizim tima ve kenichi bide robot dedektif acaip şekilde güçlü,bunu diyaloglarından anlıyoruz.dedektif robot ve tima bence robot değiller,üstün donanımlı diğerlerinden farkları olan kitap gibi konuşan üst insanlar.Tima'nın bedeninin pırıl pırıl parlamasının nedenide bu işte filmde.
Yani adamlar bu filmleri yaparken birazda felsefe yapıyorlar.zaman zaman antik yunan'a dönüyorlar -Ghost in the shell-Sokrates'i sorguluyorlar.Veya bu filmde ve naumisca(miyazaki)'da biraz daha metafiziğe oynuyorlar gibime geliyor.Yanılıyormuyum?

EL
eliza bennet
396 posts
Mar 11, 2005, 02:08 PM#18897

Ben hala bu İngilizce konuşma konusunu anlamadım, yani sen mesela biz de günlük konuşmalarımızda araya İngilizce sözcükler sıkıştırıyoruz filan, onlarda öyle mi yapıyor demek istiyorsun?

Diğer yazdıklarına hiç girmeyeyim Serdar, zira biz a kadar ayrı bakıyoruz ki fikir alışverişinin kimseye faydası yok bu aşamada.

SE
Serdar
122 posts
Mar 11, 2005, 02:25 PM#18899

neyse,filmdeki bütün konuşmalar ingilizceydi işte.Bu arada sende japonca öğrenmekte olduğunun inceden bir haberini yaptın.ama benim izlediğim film basbayağı ingilizceydi birtane bile japonca yoktu.yazının ikinci kısmına gelince haklısın,benim yapım bu ne yapayım.

EL
eliza bennet
396 posts
Mar 11, 2005, 02:47 PM#18900

yok yok sen kesin ne kadar sazan olduğumu duydun benimle dalga geçiyorsun ama kanmayacağım bu sefer.

SE
Serdar
122 posts
Mar 11, 2005, 07:29 PM#18903

sen ne diyorsun yaa,ne sazanı?ben de filmi pumpkin'den almıştım.Film böyle çıktıysa ben ne yapayım.Caponların milliyetçi olduklarını biliyordum ama bu filmden sonra kararımı gözden geçirecektim.Filmin orjinali Caponcamı bu arada?Bilmiyordum valla..

You need to log in to post a reply.