zaman zamazingosu..
3 replies · 99 views
zaman zamazingosu..
time machine nasıl bir film???.. boktan bir film .. bir kaç ayrıntı dışında hiç bir şey vermiyor bize.. guy pearce komşumuzun spastik çocuğu gibi oynuyor.. hatta bu tanımalama spastikler için ağır bir küfür olur.. özürlü yurrtaşlarımız.. g.p. den daha iyi bir oyunculuk sergiler ler burası kesin.. filmin diğer başrol oyuncularından samantha mumba ise guy gibi hiç bir şey yapmıyor oyunculuk namına.. bari alexander ( guy pearce in filmde oynadığı karakter..)ile tokuştursaydı iki göğüs iki bacak görseydik dedirtiyor eril izleyicilere.. irons a gelirsek.. ak gandalf dönmüş hamam oğlanı gibi. yok beyni büyükmüş omuriliği kalınlaşmış.. hikaye bunlar.. filmin tek güzel ayrıntısı eski zaaman makinası filmin den çalınmış. zaman makinası tasarımı.. ınınınn ınınınnn ını.. öyle işte.........
Dopey üstadın bu topic'ini geliştirerek "Zaman yolculuğuyla ilgili filmler" gibilerinden bi şeyler karalamak geldi içimden. Evet Time Machine boktandı ama eğlenceli zaman yolculuğu filmleri de var.
Back To The Feature - Bu filmlerin başında gelenidir şüphesiz. Benim tüm zamanlardaki favorim.
George McFly: Last night, Darth Vader came down from planet Vulcan and told me that if I didn't take Lorraine out that he'd melt my brain.
Quantum Leap - Geçmiş zaman olurki topicinin konusu ama Star'da yayınlanan, adamın zamanda yolculuk ederek başkalarının yerine geçtiği dizidir kendisi. Bi bölümde sonradan yazar olan birine ilham veren adam rolündeydi mesela. Gence arabanın canavarlaşarak herkesi kovaladığı rüyasını anlatıyodu. Gencin adı da Stephen King'di.
Bill & Ted's Excellent Journey - Eğlenceliydi. Özellikle Atilla Han'ın alışveriş merkezini dağıtma sahnesi.
Donnie Darco - Kompleks bir zaman yolculuğu hikayesi. Düşündükçe içim titriyo.
12 Monkeys & Time Bandits - Terry Gilliam işi biliyo.
Son zamanlarda pek zaman yolculuğu temalı filmler çekilmiyo sanırım. Oysa eğlencelidir zaman yolculuğu. Zaman çizgisini kırıp geleceği değiştirebilirsiniz. En azından ben küçükken öyle düşünüyodum. Dr. Emmett Brown olsa da bize anlatsa.
quantum leap'den konusuoduk daha geçen aksam ne süper diziydi die. harika bölümleri vardi. her bölümün sonunda diger bölümde ne olcagini göstermeleri de büyük tatti hakkaten. simdi de yayinlansa keske, yine izlerdik.
terry gilliam'a gelince, kendisi dünyanin en manyak(manyak derken süper, iyi, harika demek istiyorum) adamlarindan biridir, hakkinda kötü yorum da yaptirmam açikçasi.
back to the future'a gelince... testus'da bile sordum, daha ne yapiiim ha?
laf aramizda herhalde en sevdigim filmdir. bin kez verseler izlerim(gerçi verdiler, izledim ama...).
bill ilen ted ikilisinde bir cehennem ortamı vardı ki izlediğimde yarından tezi yok camiden çıkarsam adam değilim demiştim. korkunç klastrofobik bir labirentti ve her odada hayatının en kötü anılarını tekrar yaşıyordun pek fenaydı pek. ateş deyince "iyi iyi sıcak olur diyebiliyoduk" ama o konsept tırstırmıştı hakkaten.
You need to log in to post a reply.