Skip to content

BARTON FINK

5 replies · 99 views

DO
dopey
914 posts
Apr 12, 2005, 03:16 PM#19623

BARTON FINK

bazı filmler vardır. hep izlemek istersiniz amabir türlü fırsat olmaz. bir gün şans eseri elinize geçer. eee artık kaçmayalım izleyelim şu filmi. dersiniz...

"ben barton fink'in bu kadar iyi bir film olduğunu nasıl tahmin edebilirdim." hani, duyardım beklentilerimin ötesinden çıkabilir gayet iyi, sallıyo hacı film. ama sinefiliz işte her lafa kulak asmıyoruz.

fakat barton fink söylenen her şeyi güzel tanımlamayı hakketmekte. sesler, gizli anlatımlar, oyunculuk, sahne tasarımı, yönetim, senaryo cinematografi.

şahane valla.
izleyin benim gibi eşşeklik edip hala izlemediyseniz. izlettirin sinefil dininde sevaba girin.

RA
rai
645 posts
Apr 12, 2005, 03:38 PM#19626

izleyeli uzun zaman olmasına rağmen film, dopey'in paylaştığı hissiyatı çok iyi anlayacak kadar içime işlem benim de. coen'ler arasıra boş atsalar da genelde çok üst düzey işler çıkarıyorlar. zannımca barton fink coen filmografisinin 3 büyük yıldızından biridir.

CO
costanza
314 posts
Apr 12, 2005, 05:00 PM#19631

2 büyük yıldızından biridir derim, fargoyla beraber 90ların en iyilerindendir, cannes'daki her ödülü hakeder. çok katmanlı senaryosu çok başarılı bir sembolik kuruluşa sahip olup filmin finalde girdiği alegorik yoğun gerçeküstücü yapı yönetmenlik açısından da fevkaladedir. fargo gibi, fazladan hiçbir sahnesi/planı/cümlesi yoktur. sinemada (yoğun bir) sembolizmin doruklarındandır. iyidir. iyi filmden anlayanın filmidir (yani zamanında kimse izlememiştir).

SO
SOLAS
236 posts
Apr 13, 2005, 01:56 PM#19664

Filmin orijinalinde elemanın ''Heil Hitler'' diye bağırarak ortalığı dağıttığı sahnenin türkçe dublajında ''sizi gidi aşağılıklar'' çevirisini duyup okkalı saydırmıştım. Buna rağmen güzel filmdir.Kardeşler Hollywood'u pek bi güzel giydirirler....

AL
alligatör
3 posts
May 13, 2005, 08:44 PM#21713

bu konuyu açan arkadaşın konumundaydım bende barton fink hep aklımda olan bir filmdi bir türlü nasip olmadı taaakii mükemmel bir oluşum olan goldmax te gösterilene kadar ne kadar acayip bir film oyuncular çok acayip hava çok sıcak duvar akıyor çok yalnızız işe girmişiz büyük yalanlar atmamız bekleniyor :) 1 haftamız var ama biz doğrucu davutuz ya başkaları coenlere daha bşr kanım kaynamaya başladı yavaş yavaş tamamlamak lazım tüm filmlerini yoksa ayıp :)

AL
alligatör
3 posts
May 13, 2005, 08:46 PM#21714

bu konuyu açan arkadaşın konumundaydım bende barton fink hep aklımda olan bir filmdi bir türlü nasip olmadı taaakii mükemmel bir oluşum olan goldmax te gösterilene kadar ne kadar acayip bir film oyuncular çok acayip hava çok sıcak duvar akıyor çok yalnızız işe girmişiz büyük yalanlar atmamız bekleniyor :) 1 haftamız var ama biz doğrucu davutuz ya başkaları coenlere daha bşr kanım kaynamaya başladı yavaş yavaş tamamlamak lazım tüm filmlerini yoksa ayıp :)

You need to log in to post a reply.