Skip to content

seri katiller

7 replies · 283 views

CO
costanza
314 posts
Apr 12, 2005, 04:48 PM#19629

seri katiller

en ilgi çekici seri katiller kimlerdir/neden? ve ilginç seri katil filmleri?
çok ilgili olduğum bir konu değil (dopey'nin ansiklopedisinden:) ve ilgili arkadaşların aktaracaklarından medet umdum).
ama başlangıç olarak; sinemaya en büyük etkiyi ed gein amcamız yapmış olucak. en sağlam seri katil filmi de "henry..." olsa gerektir.

Miskinadam
Miskinadam
526 posts
Apr 12, 2005, 05:25 PM#19634

the cell'i tek geciyorum artik bu konuda, ben boyle bilincalti gormedim. ha baska derseniz hannibal lecter küçümsenemez. bi de otostopcu'daki rutger hauer geliyo aklima, daha yeni izledigimdendir herhal.

DO
dopey
914 posts
Apr 13, 2005, 03:35 AM#19644

sinema derseniz sadece elbette doktor hannibal lecter ilk sırada yer alır. şizoid doktor, tüm dünyaya yetecek kadar zeki/ ama altına hemen freddy kruger'ı yerleştiririm. pençesi ve yanmış bedeni yüzünden karşıyaka holiganlığını sürdürememekte-- **senelerdir kırmız yeşil kazak çıkmadı üstünden bu nasıl büyük bir aşk be kardeşim'' *karsıyaka karşıyaka kafsinkaf'' *** görevliler stada almıyor onu/ büyük baba -psycho-norman bates ve torunu -american psycho- patrick bateman unutulmaması gereken nevi şahsına münhasır şahsiyetler. son olarak teksaslı ve elektirikli testeri leather face ağamız sanatsal bir kaygı ile katliama girişen birey konumunda saygıyı hakkediyor. *

gerçek katillerin perdeye yansımış halleri ve favori seri katillerim

rusyadan andrei chitalko: citizen x filmini seneler önce izleyip hafif bir sarsıntı geçirmiştim hani. 50 kusür kişi öldürmüş bu eleman. vampirlikten yamyamlığa her hünere sahip likantrofide var bi nebze...

amerika'dan henry lee lucas ve de ortağı otis. en özgünleri ve en acımasızları- Henry: Portrait of a Serial Killer (1986) gerçek bir seri katil hakkında yapılmış en iyi filmdir. (costanza ya birebir katılmaktayım bu konuda )

bide carl panzram diye bir fiili livata erbabı var. 12 yaşında çanağı yardırdıktan sonra dünyanın her yanında çanak yarıyor. çarığını yardıklarını öldürüyor( kimi zaman boğarak kimi zaman timsahlara yedirerek. )

göztepe ile karşıyaka spor klübleri arasındaki ufak hata düzeltilmiştir.. rai ye duyurulur

Last edited: Apr 14, 2005, 12:08 PM (1)

EL
eliza bennet
396 posts
Apr 14, 2005, 06:49 AM#19720

Eveeet, bu da çok güzel bir başlık.

Henry:Portrait of a Serial Killer çok görmek istediğim ama fırsatımın olmadığı filmlerden biridir. Elinde legal dvd'si olan varsa ödünç olayına intikal edebiliriz.

Seri katiller bana her zaman edebiyatta daha ilginç gelir (örneğin Patrick Bateman kitapta çok ilgi çekiciydi ama filmde uyuttu beni neredeyse).

Ne yaparsam yapayım bir türlü ısınamıyorum ben bu seri katillere, her zaman bir şekilde içimde bir tiksinti ve bazen de sinir ola ola acıma dolaşıyor. Yalnız kardeşim acayip takıntılıdır bu seri cinayetler konusuna ve gerçek hayatta Ted Bundy'nin üzerine katil tanımıyor - hem sapıklık hem de skor bakımından-.

Eskilerden Karındeşen Jack'i unutmayalım aman, her ne kadar From Hell sıradan bir film idiyse de Johnny'nin latif yüzüne bakarak kan ve şiddeti unuttuk.

Uzak doğu sinemasında çok fazla işlenen bir konu değil ama;

Untold Story adında bir gerçek hayat uyarlaması film var, midesi kaldıranlara şiddetle tavsiye ederim. Ayrıca sinema da vasat bir filmi harika bir oyuncunun nasıl sırtına alıp yükleyip götürdüğüne de iyi bir örnektir bu film.

Edit: Bu arada "çanağı yardırmak" ne demek?

RA
rai
645 posts
Apr 14, 2005, 07:26 AM#19722

eliza bennet wrote:
Edit: Bu arada "çanağı yardırmak" ne demek?

sanırım yazar "çanağı yardırmak" deyimiyle hukuk dilinde "fiili livata" olarak nitelenen eylemi belirtmekte.

LO
4 posts
Apr 15, 2005, 02:31 PM#19837

Ayrıca efsane Sapık (psycho) filmini de unutmamak gerek.Her ne kadar cinayetler seri olmasa da:)

Bir de tabi 7 ve yeni bir film sayılan The saw (testere), Taking Lives var.Bunlar da seri katil film türlerinin en iyilerinden sanırım.

CO
costanza
314 posts
Apr 18, 2005, 04:31 PM#20007

son olarak teksaslı ve elektirikli testeri leather face ağamız sanatsal bir kaygı ile katliama girişen birey konumunda saygıyı hakkediyor

. dopey seri cinayetle ilgili en ilginç meseleye ucundan da olsa girmiş: cinayet-sanat ilişkisi. modern sinemada açık seçik, birçok şekilde vurgulanıyor bu.
modern korku filmlerinde bu ilişkiyi inceleyen ayrıntılı bir makale:
http://www.cult-media.com/issue3/Aschneid.htm
uzunluğundan dolayı galiba kimse okumayacak ama benden şeyetmesi. okuyun ama fena yazmamış eleman.

LI
lidya
28 posts
Apr 19, 2005, 12:24 AM#20036

bence en iyileri ve yenileri saw ve takinglives.zaten bu tür filmlerin en iyileri zamanında çekilmiş olup şimdi klasikleşenler.en son okudugum kitap "a'dan z'ye seri katiller ansiklopedisi"ydi.harika bir kaynak herkese tavsiye ederim.artık ben beş yaşında ki bir cocugun ilerde seri katil olup olmayacagını bilecek kadar iyiyim bu konuda.en baba katil "alfred adler" adında bi dededir arkadaşlar.şimdi sıra da yeni cıkmış olan "intiharlar sözlüğü" isimli kitap var.bence sinema da en cok ses bulan konulardan biri de intihardır degil mi!böyle biten cok film hatırlıyorum.

You need to log in to post a reply.