Skip to content

Pulp ismi

7 replies · 1,164 views

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
May 29, 2002, 04:35 PM#60

Pulp ismi

Bu bölümün adını çok sevdim gerçekten. kim düşünmüşse iyi düşünmüş. türün meraklılarından olmasam bile ilgiyle izleyeceğim bir bölüm olacağı kesin.

LU
lumbering satyr
26 posts
May 30, 2002, 09:41 AM#69

night of the living

george romero'nun zombi filmleri üçlemesinin birincisi olan night of the living dead bu foruma takılmak isteyip nereden başlayacağını bilemeyenler için bir nevi amme hizmeti.

şuradan sitesine buradan yorumlara dikiz atılabilinir.

AK
akira
3 posts
May 31, 2002, 11:42 AM#75

başeser

yaw galiba son zamanlarda yeni yeni uyanıyorum buna ama evet işte ; bu benim en sevdiim film.hastasıyım.her geçen sene daha çok seviyorum. tekrar tekrar izleyerek diil, oturduum yerden. arkadaşın orda dedii gibi öle tokat gibi, çarpıcı bişi flan diil. daha alçak tondan ama daha sağlam. o düşük bütçe havası, bütününe sinmiş paranoya,çaresizlik hali, zombi fenomenini başlatan öncü film olması, zeci adamımızın finalde vurulması yok mu. gerçekten de bu pulp kategorisine başlangıç olıcak bişi varsa , o yaşayan ölülarin gecesinden başkası olamaz.

RO
rocco
77 posts
Jun 01, 2002, 03:17 AM#76

Serinin diğer filmlerini izleyen var mı? Mesela ben de Dawn Of The Dead'i beğenirim. O koşullara rağmen bu kadar iyi bir iş çıkaran Romero'yu tebrik etmek lazım. Serinin ikinci ve üçüncü filmleri olan Night Of The Dead ve Dawn Of The Dead ilkine oranla daha şaşalı projeler. Renkli çekilmiş, mekan kullanımı daha zengin, görsel efektler falan. Bir de bu post-nükleer atmosferi daha iyi vurguladığını düşünüyorum. Heryerdeler! Favori sahnelerim doktorlardan birinin deneyler için ayrı bir hücrede tutulan zombie ile iletişim kurma çabalarının olduğu bölüm ve helikopterle kaçma sekansı. Filmin çok sayıda yeni çevrimi de var. İzlediklerimden birinde ilk filmin aralarına video ile çekilmiş alakasız görüntülerin serpiştirildiği yeni bir yapım söz konusuydu ve hiç hoşuma gitmemişti. Diğeri ise serinin son iki filminde çalışan make-up artisti Tom Savini'nin yeniden çevrim versiyonu.

Muaddib
Muaddib
26 posts
Jan 30, 2004, 10:16 AM#8152

(Başlıkla alakaı yok ama) Tom Savini From Dusk Till Down'da Sex Machine rolünde de oynuyor. Ayrıca Dawn Of The Dead'in yeni çevriminde de görünecek kendisi. (Bu arada yeni çevrimi merak eden kişiyim. Nasıl olacak acaba. "Romero dizinin 4. filmini ne zaman çevirir ki? diye de sorarım aklıma geldikçe...)

NO
noway
68 posts
Jan 30, 2004, 08:33 PM#8183

night of the living dead beni hayatımda ilk ve en çok korkutmuş bi filmdi. siyah beyaz atmosfer, zombiler iki kere kasıp ikisinde de yarım braktırmıştı 11 yaşındaki bi çocuğa. trt veriyodu galba böle arka arkaya eski korku filmleri die. atilla dorsay heralde. yakında bi bulup izlicem hayırlısıyla. argento filmleri fln da baya uyar buraya heralde yakında başlayalm derim suspiria fln. bu arada "geceyarısı sineması" süper bi kaynaktır ilgilenene bilmeyen kaldıysa.

CO
costanza
314 posts
May 26, 2004, 10:15 AM#12021

night başyapıt, dawn da harika. 3. ise kıyasla oldukça zayıf.
savini en iyi makyaj sanatçısıdır bence.

Last edited: May 14, 2005, 02:49 PM (3)

FI
fiction
365 posts
Oct 06, 2004, 01:01 PM#15151

son filmin özellikle son 20 dakikası çok sertti.. zombilerin askerleri yediği sahneler hassas midelerin pek kaldıramıyacağı şeyler.. filmin geri kalan kısmı ise diğer 2 filme nazaran daha zayıf ama yinede izlenebilir ..dawn of the dead bambaşka tabii..onun geçen sene vizyona giren yeni çevrimide çok iyiydi bence..

You need to log in to post a reply.