Makinist
4 replies · 83 views
Makinist
yönetmen insomnia hastası bir adam ve onun psikopat tavırlarını filmde gerilim havasında sunmuş. vicdan , geçmişle hesaplaşma , hayalle gerçeğin içiçe geçişi filmde insanı cezbeden taraflar. her ne kadar kurguda pek kusur görmesem de filmin havası ile sonu bende cereyan etkisi yaptı... dostoyevski suç ve ceza tadında bir film. (bi de gerçekten 30 kilo vermiş bi de iyi oynamış bir oyuncu var karşınızda)
bence senaryonun sıradanlığı dışında oldukça iyiydi. oyuncular harika, christian bale büyüledi, jennifer jason leigh'in oldum olası hastasıyımdır. karanlık ve boğucu atmosfer, sefil yaşamlar oldukça iyi verilmişti. beğenmeme nedeniniz nedir, onları da açıklasanız bi zahmet.
uzerinde cok fazla sey konusabilecegim seyler kalmadi aklimda acikcasi. ama sizofren kisilikler, sanrilar vs. konulari yeterince farkli islenmeyince cok da muhim konular olmayiveriyor. belki de ondandir. kokuyordu film. cok fazla bir nedenim de yok.
filmin havası ile sonu bende cereyan etkisi yaptı...dedim ya. film boyunca gerilim tadında bi film izliyoruz. evet karanlık bi atmosfer yaratma konusunda oldukça başarılıydı. filmin renklerini beğendim. ama sonunu tutmadım. ben zaten suç ve cezanın da sonunu beğenmemişimdir..
You need to log in to post a reply.