Skip to content

İki Genç Kız

12 replies · 203 views

EL
eliza bennet
396 posts
May 02, 2005, 01:56 PM#20834

İki Genç Kız

Romanı çok sevmiştim o yüzden filmi çok merak ediyordum.

Ne diyeyim olmamış. Bazı yerlerde kamera kullanımı iyiydi (örneğin kız çocuğun yazlığından dönerken) ama ne bileyim senaryodan, kurguya ve oyunculuklara kadar hiç hoşuma gitmedi benim. Hele birde kızların göğüslerini acayip gereksiz yerlerde açmamış mı adam 'oha' dedim yani. Eğri durmuş işte herşey. Behiye'yi oynayan kıza ne şekilde direktif vermişler bilmiyorum ama yorumu hiç güzel olmamıştı. Çoğu hareketi ve repliği zorlama duruyordu. Handan'ı oynayan kız bir kere çok güzeldi ve bence daha iyi bir oyuncuydu ancak onda da dinleyeni inleten bir ses vardı (umarım bilerek öyle konuşturmuşlardır) Diğer yan oyuncular filan bahse değmez geçiyorum.

Tabi Hülya Avşar bunların tamamen dışında. Her şeyiyle mükemmeldi. Bir kere kitaptaki Leman sanki sayfalardan fırlamış o bir yana, gerçekten çok iyi performans vermiş. Diksiyonundan, makyajına, saçına, jestlerine mimiklerine kadar mükemmeldi. Sırf onun için gidilir bu filme.

Ama kitabı okuyun daha iyi.

LI
lidya
28 posts
May 02, 2005, 03:08 PM#20839

ben de kitabını cok sevmiştim ya..kitabın hatırına izleyim diodum.cünkü hülya avsar dan hiç haz etmem.ama kitabın verdiği etkiyi azaltacaksa gereği yok tabii..

DO
dopey
914 posts
May 02, 2005, 03:55 PM#20845

Re: İki Genç Kız

öncelikle belirteyim henüz filmi izlemedim ama

eliza bennet wrote:
Hele birde kızların göğüslerini acayip gereksiz yerlerde açmamış mı adam 'oha' dedim yani. Eğri durmuş işte herşey.

bu eylemin zamanı yeri olmaz olmamalı..

lidya wrote:
ben de kitabını cok sevmiştim ya..kitabın hatırına izleyim diodum.cünkü hülya avsar dan hiç haz etmem.ama kitabın verdiği etkiyi azaltacaksa gereği yok tabii..

hülya avşar medyatik iğrençliği bir yana bırakılacak olursa iyi oyuncudur ilginç bir biçimde berlin in berlin olsun benim sinemalarım olsun iyidir kadın hakkını yiyemeyeceğim

N@
N@N
135 posts
May 02, 2005, 07:18 PM#20852

Tv den fragmanları izledim ve karşılıklı konuşuyorlar ya... yuh be size dedim, yine mi dönüyoruz şimdi 30 yıl öncesine...
şimdi gidip izlemek ve kendine işkence etmek de pek akıl kârı durmuyor ki ne yapsam...

SO
SOLAS
236 posts
May 03, 2005, 12:07 PM#20935

Benim filmi izledikten sonra aklıma gelen ilk şey film çok karanlık ve karamsar olduğuydu kitabı okumadım ve orda nasıl bir durum vardı bilmiyorum fakat film bana çıkışın ve kurtuluşun olmadığı bir dünya gösterdi. Her ne kadar Kutluğ Ataman gençlik hakkında ''Benim Hala Umudum Varr'' tadında açıklamalr yapsa da filminde pek bunu göremedim.
Kurgu ve görüntüler açısından bende eliza gibi pek olumlu konuşamayacağım çünkü Kutluğ Ataman ın çok daha iyi çalışmalarını izledim bu ise onlardan biraz aşağı kalıyordu sadece müzik kullanımını beğendiğimi söyleyebilirim özellikle 1-2 sahnede (kızın yazlıktan eve dönüşü, Behiye nin temizlik yaparkenki hali ve filmin sonunda) gerçekten müzik anlamı kendi başına yaratıyor zaten.
Bir de filmi bir yönüyle Haneke filmlerine benzettiğimi söyleyebilirim( aslında belki Fassbinder de olabilir)) neyse filmde televizyonun kullanımı devamlı açık televizyonlar ve ordan yansıyan hayatlar ve ortaya çıkan dünya bana saydığım yönetmenlerin filmlerinde yarattıkları dünyalara paralel bir dünya izlenimi yarattı bende tabi aslında şimdi düşündüm de aslında çok uzaklara gitmeye gerek yokmuş aslında Zeki Demirkubuz da olabilir bu bağlamda...
....Şimdilik bu kadar daha çok kişi izlesin daha çok yazışalım....

CO
costanza
314 posts
May 03, 2005, 03:59 PM#20989

Re: İki Genç Kız

dopey wrote:

eliza bennet wrote:
Hele birde kızların göğüslerini acayip gereksiz yerlerde açmamış mı adam 'oha' dedim yani. Eğri durmuş işte herşey.

bu eylemin zamanı yeri olmaz olmamalı..

bi dakka bi dakka bi dakka. gündemden uzak bi insanız, arada bazı şeyler kaçıveriyor. şimdi yanlış anlamadıysam o sarışın lolitanın memeleri açılıyor filmde, öyle mi? bunu öğrendiğimiz iyi oldu.
neyse, böldüm sohbetinizi, siz devam edin.

EL
eliza bennet
396 posts
May 04, 2005, 06:16 AM#21015

Hem sarışının hem de ötekinin, ancak sarışınınkiler daha güzel

Hakikaten o kadar abuk verilmiş ki bu görüntüler, yani sırf göğüs açılsın diye olduğu çok belli, o yüzden sinir oldum ben, yoksa göğüsler fena değildi..

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
May 04, 2005, 09:06 AM#21027

onemli bir bilgi bu... kutlug ataman oldugu icin zaten gidecektim. simdi onemli bir neden daha var.

EL
eliza bennet
396 posts
May 04, 2005, 12:33 PM#21043

abi Türk sinemasına katkı demek böyle oluyormuş, Büyü filmindede baya göğüs vardı (hatta burada da belirtmiştim) ama bu kadar ilgi görmemişti onlar her nedense...

DO
dopey
914 posts
May 04, 2005, 08:19 PM#21064

o film biraz kocaman ve sarkıktı. ilgisizliğimiz ondan..

TU
Tughan
11 posts
May 16, 2005, 12:09 PM#21968

eliza bennet wrote:
abi Türk sinemasına katkı demek böyle oluyormuş, Büyü filmindede baya göğüs vardı

70-80'lerin amerikan gençlik filmlerini takip ediyorlar demekki. Tabii 30 sene geriden geldiğimiz için normal :)

CO
costanza
314 posts
May 16, 2005, 02:03 PM#21982

yo inanmıyorum meme gösterme trendleri olduğuna. formülasyon her devirde aynıdır, aynı kalıcaktır: ucuz/dandik filmler iş görür diye meme gösterirler, sanat filmlerinde de sanat için meme gösterilebiliyor. burda büyü adlı dandik film ilk departmanda bulunup ilgi çeksin diye meme göstermekte ama meme sensei'miz dopey'nin de kaydettiği üzere bunu bile becerememekte. iki genç kız filmi ise bir sanatçı tarafından çekildiğinden 2. departmandan olup hanımkızlarımız sanat için soyunmuş olsalar gerek. pek tabii sanat filmi gibi görünüp, sanat için soyma bahanesiyle aslında 1. departmana meylederek sırf ilgi çekmek amacı ile meme gösteren kandırıkçı eserler de vardır. eliza'nın yorumları dikkate alındığında iki genç kız belki de bu ara departmana dahildir. bilmiyorum hangisidir ama cinsimi temsilen konuşmam gerekirse önemli de değil; memeler görüş alanımıza girdiği anda transa geçen bizler için filmin niteliği ve meme göstermesindeki esas motivasyon zerre kadar değer taşımaz o anda. biz... bakarız.

DO
dopey
914 posts
May 16, 2005, 08:07 PM#22023

costanza wrote:
memeler görüş alanımıza girdiği anda transa geçen bizler için filmin niteliği ve meme göstermesindeki esas motivasyon zerre kadar değer taşımaz o anda. biz... bakarız.

sağolsun costanza arkadaşım hayat felsefemin memelerele ilgili kısmını--ki büyük bir kısımdır bu iki cümlede açıklamış. teşekkür ediyorum kendisine...

You need to log in to post a reply.