Skip to content

MUMYA FİRARDA TÜRK SİNEMASININ KİLOMETRE TAŞIDIR !!!

2 replies · 87 views

TA
tamerking
5 posts
Nov 23, 2002, 06:05 PM#1054

MUMYA FİRARDA TÜRK SİNEMASININ KİLOMETRE TAŞIDIR !!!

arkadaş ,bu ne yahu !!! heryerde filmi seyredenler bağıra bağıra bu film kötü dediği halde türk filmlerine olan sevgim nedeniyle sen kalk bu filme git !!! bir film bukadar mı kötü bukadar mı rezil olur !?!hayatınızda seyredebileceğiniz en kötü oyunculuklar bu filmde yer alıyor.bence bu filmi kesinlikle sinema okullarında göstermeliler..izleyinde sakın böyle film çekmeyin diye..bu filmi birde bilmem kaç ülkede gösterime sokacaklarmış...tek kelimeyle REZİL OLDUK !!!olduk ki ne olduk..konu desen 80'li yılların o 7. sınıf filmlerinde bile bulunmayan absürd bir hikaye..ben MEMENTO filmini seyrettiğimde ne karışık bir senaryo böyle demiştim..ama arkadaş, MUMYA FİRARDA filmi MEMENTO'dan bile karışık !!! bu filmi seyredipte anlayanlara helal olsun diyorum..ben bir filmde konuyu takip ederken bu kadar zorlandığımı hatırlamıyorum doğrusu..bir kaç sözde oyunculara söylenmesi gerek..bütün oyuncular film çekiminde değilde sanki okul musameresinde oynuyorlar gibi..diksiyon desen yok..(bu filmdeki oyunculara diksıyon desek direksiyon olarak anlayıp ben araba kullanmayı biliyorum diyeceklerine kolumu ortaya koyarım!!)hadi biraz rol yeteneği desen Nurseli İdiz dışında ara ki bulasın..birde millet SELAMİ ŞAHİN mükemmel oynamış demezmi be kardeş!! harbiden dellenmemek içten değil..yahu ben gidip MUMYA FİRARDA diye OLAĞAN ŞÜPHELİLER'i mi seyrettim..beyenenler sanki KEVIN SPACEY'ı övüyor gibi SELAMİ ŞAHİN'i övmüşler..ohaa arkadaş..walla ohaaa...bu kadarda kulaktan dolma atılmazki!!!benim çok sevdiğim görüntü yönetmeni olan Hayk Kirakosyan bile bu filmde amatör düğün kameramanlarından öteye gidememiş..ayrıca söylemek istediğim birşeyde bu filmi beyenmiş olanlara..walla bravo hepinize..sizin gibiler çoğunlukta oldukca Zeki Demirkubuz,N.Bilge Ceylan,Derviş Zaim gibi yönetmenler 10-15 bin kişiye filmlerini seyrettirirler..MUMYA FİRARDA gibi ne olduğu belirsiz filmlerde hep 200-300 bin sinema seyircisine oynar ve paraları ceplerine indirirler!!!sevdiğim bir sinema seyircisi olan HINCAL ULUÇ bile bu filme güzel dediyse ben artık ne diyeyim..bu kadar gereksiz bir film hakkında uzunca bir yazı yazmak bile çok yersizken ben ne diye oturmuş burada yazı yazıyorum!!dellenmek dedikleri şey bu olsa gerek..yada şöylede diye biliriz..bu filme verdiğim bilet parasının hıncını böyle çıkartıyorum..eğer hala bu filme gitmemiş biriysen ve illaki bu filme gideceğim diyorsan sana tavsiyem yanına hiç sevmediğin insanları al..inan bana onlara bundan daha kötü bir işkence hayatta olmaz..bir kötü haberide geçenlerde bir gazete de okudum..TEOMAN SİNAN ÇETİN'nin BANKA filminde başrolde oynuyormuş..herhalde bu kabus olmalı!!!

MUMYA FİRARDA Türk Sinemasının kilometre taşıdır bence..böyle rezil bir film DÜNYAYI KURTARAN ADAM'dan bile kötüyse daha ne denilebilirki!! yakında kult mertebesine çıkartıpta filmi ödüllendirmeseler bari !!

WA
walkabout
17 posts
Nov 25, 2002, 10:08 AM#1082

walla geçtiğimiz günlerde Mustafa Altıoklar'ın yeni filmi "O Şimdi Asker"in ön gösterimi yapıldı. Aldığım duyuma göre esas başımızı yaracak kilometre taşı ordan geliyor. Bütün seyirci donup kalmış ama tipik iki yüzlülükle yuvarlak laflar ederek geçiştirmişler durumu. İşte bu yüzden bu adamlar ne kadar yeteneksiz ve beceriksiz olduklarını bir türlü anlayamıyorlar. Çevrelerindeki hiç kimse açık açık çıkıp "yahu kardeşim gel sen bırak artık şu işi. yazıktır..." diyemediği için.
Ben esas Levent Kazak için üzülüyorum. Adamcağız çok umut bağlamıştı bu filme. Karşılarındaki adamdan gerçekten ne bekliyorlar bilmiyorum.
Sonuç olarak, O Şimdi Asker'i görmeden büyük konuşmayalım derim. :)

FA
fargo
1 posts
Jan 01, 2003, 10:27 PM#1103

Mumya değil, setin tamamı firardaymış!

Eğer Türk sinemasının 'harbi bir kilometre taşı'nı izlemek istiyorsan Reha Erdem'in yönettiği ve Taner Birsel'in(Sır Dosyası adlı dizide Sedat karakterini canlandırmıştı) oynadığı ''Kaç Para Kaç'' ı izle. Gerçekten bugüne kadar izlediğim en kaliteli Türk filmi diyebilirim. Görüntüsü ve sesi gerçekten çok güzel, bildiğimiz Türk filmi gibi değil renkleri. Konu fazla yabancı olmadığımız bir konu ve işlenişi çok güzel, gerilim seni de sarıyor filmde.
Bunları yazdım çünkü; öyle kötü taşları(Mumya Firarda vb.) parlak göstermek için üstüne memleketimizin 'en kaliteli(?)' parlatıcılarını sürüyorlar. Bilindik; ''Filmin o kadar iyi değilse ve paran varsa insanları çekebilicek tipler bul!'' tiribi. Ne yazık ki bu, ülkemizde yanlış uygulanıyor yada eski Türk filmlerindeki mantık gibi 'seyirci bunu da yer' diyorlar herhalde(?) Hollywood'dakiler en azından kaliteli oyuncular buluyor, belki filmi kurtarır diye. Hıncal Uluç' a gelince, kendisini tanımam yada takip etmem ama basın her zaman tarafsız olamayabilir, ki aynı durum senin ve benim için de geçerli, hatta eleştirmenler için bile.
İmkansızlıklar ve plansızlık adamların başına iş açmış diye duymuştum, hatta bazı eleştirmenler filme 'Teoman Firarda' diyorlardı(kötü oyunculuk yönetimi yüzündenmiş) ama Selami Şahin'i onlar da beğenmişti. Ben izlemedim, vizyondayken de herhangi bir istek duymadım, ''Başka film kalmadı izleyecek.'' diye gidecektim, vazgeçtim. Arabanın ortadan ikiye ayrıldığı sahneyi görmek yetiyor zaten:)

You need to log in to post a reply.