figrig...
1 replies · 39 views
figrig...
bu yeni ürünü gördünüz mü bilmiyorum? Mike Figgis'in verdiği fikirle ünlü tripod üreticisi mafrotto'nun hazırladığı tripod ve sadece dv kamerayı elde tutma yötemine alternatif olabilecek bir araç.
https://www.manfrotto.com adresinde biraz aletin ne olduğuna ve neler yapılabildiğine[ki yönetmenin kendisinin aleti anlattığı bir kısa film de var sitede] ilişkin araştırma yaptım ve acayip kafama yatıı bu alete sahip olmak. amatör bir yönetmeni ve kameramanı bir sürü külfetten kurtaran bir ürün gibi gözüküyor. yalnız fiyatı daha çok yarı-profesyonellere hitap eder görünen bu ürünün biraz yüksek tutulmuş gibi. toplam üç parçaden oluşan bir alet 345 eu tutuyor bu. türkiye distribütöründen aldığım bilgiye göre bir de Basic Lanc Remote Control alınmalıymış ki bu da 235 eu. yani baya tuzlu bir fiyatı var. ama bana ilginç geldi bu yeni nesil tripod. bir de teknik bilgisi daha fazla olan bir arkadaş inceler[sitesindeki bahsettiğim tanıtım filmini kesinlikle izlesin]ve yorumlarını, bu alete alternatfi olacak ve daha ucuz çözüm yollarını anlatırsa benim için yararlı olacak.
bana öyle pek işe yarar bir şey gibi gelmedi. hareketli çekimler için kullanılacaksa yürürken elde taşıdığın için ne kadar dikkatli olursan ol titrer bunun için stadicam şu bele takılan kullanmak daha sağlıklı. onun dışındaki sabit çekimleri ise 70-80 ytl lik tripotlarla yaparsın. bana öyle çok artısı getirisi olan bir alet gibi gelmedi. abiler biraz fantaziye kaçmışlar bence. ayrıca bu alet için 345 eu çok fazla bence. basit bir alet. gidip hurdalıktan bir kamyon direksiyonu bulacaksın 3/1 ne dnk gelecek biçimde bir demirciye araya demir kaynattıracak onun üstüne de bir kamera altlığı yada tripot başı yerleştireceksin al sana mis gibi alet maliyet en fazla 50ytl ha birde ben direksiyondan zoom in zoom aut yapcam dersen coğu mini dv lerde hem microfon hem zoom yapan hemde kayıt başlatıp durduran bir zamazingo var maliyetide 25 bilemedin 35 ytl o aparatı da yerleştirdinmi tamam. bu arada aleti görünce aklıma mahallenin muhtarları diye bir dizi vardı orda ki deli geldi :D
You need to log in to post a reply.