Afutbol
2 replies · 24 views
Afutbol
''Futbol sadece bir oyundur ve sadece bu yüzden hayatidir.''
Derginin başlığında böyle yazıyordu. Bir de yüzü olmayan, futbol oynayan bir çocuk resmini logo olarak koymuşlardı kapağa...sadece merak ettiğm ve hoşuma gittiğim için aldım( belki de çok istememe rağmen bi rtürlü alamadığım sonra da ortadan yok olunca anlayamadığım bir üzüntü duyduğum ''Tribün'' dergisine olan borcumu ödemek içindi almam onu, kimbilir.)
Afutbol, iki haftalık futbol, tribün, sokak kültürü dergisi aslında fanzin bile denebilir. Şimdilik sadece bazı yerlerde bulunabiliyor...kendi yağlarında kavruluyorlar ve hatta dergileri bile kendileri katlıyorlar...şimdiye kadar 4 sayıları çıktı sanırım umarım uzun soluklu olur maceraları...futbolun güzel ve zevkli bir oyun olduğunun giderk unutulduğu şu günlerde bana hala toprak sahaları, mahalle maçlarını ve daha pek çok şeyi hatırlattıkları için teşekkürler...
**Not: ''Afutbol logosundaki çocuğun yüzü yok çünkü; o çocuk futbolu sadece oyun olduğu için seven hepimiz gibi biri. Tam olarak kim olduğu belli değil... Sarı ırk, beyaz ırk ve ya başka birşey de olabilir; üzerine farklı formalar giyebilir, karşımıza bambaşka şekillerde de çıkabilir... Sadece top oynamayı, maç seyretmeyi seven bir çocuk olmaktan daha başka bir tanımlamaya da ihtiyacı yok diyebiliriz...Tabi çocuğun bir yüzü olmamasında bizim de çocuğa bir yüz çizmeyi becerememiş olmamızın da etkisi olabilir...''
Merkezleri İstanbul...(İngiliz Konsolosluğu karşısı, viktor levi şarapevinin en üst katı...)..şimdilik Adana, Adapazarı, Ankara, Antalya, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Konya da bulunduğunu yazmışlar ama sanırım daha farklı şehirlere de gidiyor..
valla isimlerini yazmışlar ama ben tanımıyorum kendilerini ama teşekkür ediyorum o ayrı. Futbolla ilgili haberler ve çeşitli incelemeler mevcut..mesela son sayısında (ben de 4. var. futbol da artan ırkçılık sorununu ele almışlar.. )bir de her sayısında bir futbolcuya isim bulma kampanyası var ki ben her sayıda bulunan lakaplara bayağı güldüm..
2 haftada bir çıktığı yazılmış ama imkanlar pek iyi değil anladığım kadarı ile o yüzden devamı nasıl gelecek ben de bilmiyorum..başka öğrenmek istenen bişiler varsa bildiğim kadarı ile yazayım...
You need to log in to post a reply.