9 Türk sinemasının kilometre taşıdır
6 replies · 189 views
9 Türk sinemasının kilometre taşıdır
Beyler bayanlar herkese tek öneri, 9 filmine gidin. 90'lar Türk sinemasından ayrı katagorilerdeler ama Masumiyet'le birlikte izlediğim en iyi Türk filmi. Belki de Kutluğ Ataman'ın Karanlık Sular filmiyle birlikte izlediğim en orjinal Türk filmi. Hatta bu sene izlediğim filmler arasında en iyisi. Helal olsun Ümit Ünal ve ekibine. İçinde saçma sapan diyaloglar olmayan uzadıkça uzamayan oyuncuların oyuncu bile olamadığı bir Türk filmi çıkarmamış karşımıza. Eli yüzü düzgün bir film kısaca. Mutlaka gidin, biraz para kazandırın bu filme.
Cok iyi bir film, mutlaka izlenmeli ama ne yazik ki en iyi filmlerden biri oldugunu soyleyemecegim.
Aslinda "dogru"nun oznel bir kavram oldugunun verlisi oldukca etkileyiciydi. Bahsettigim sey biraz karisik. Mesela kaya'nin annesi kirpi'nin mahallelerinde yasayan bir pislik oldugunu soyler. onla bunla yatan, sokakta ciplak gezebilen, deli bir pislik. Fotografci kirpi'nin yeryuzune inmis bir melek oldugunu soyler. cok guzel, sarki soyleyip dans ederek gezen bir melek. O kirpi'ye bu acidan bakmistir. Amerikali icin kirpi iyi ingilizce konusan, hos muhabbetli, cok icki icen bir sohbet arkadasidir. Bu karakterlerin hepsi de dogruyu soylemektedir. Hepsi de kirpi'yi kendi kriterlerine gore degerlendirmistir. Sanirim yazdiklarim biraz karisik oldu ama bu olay oldukca etkileyici. Simdi aklima bir ornek geldi bunun icin. ving 9 icin en iyi turk filmi diyor ve kesinlikle yalan soylemiyor. ben de ama o kadar da degil diyorum. ben de yalan soylemiyorum. simdi bu film ne kadar iyi :) Uff yine sacmalamaya basladim.
Neyse. Bu arada bir itiraf: filmi dun Jon Irenicus, Martin Mystere, dopey ve ben Sinema Anadolu'da birlikte izledik. Filmin sonundaki bir ayrintiyi kacirip filmi anlayamamalari ilgincti :) Bitirirken sevgili forum managerimizin dogum gununu de buradan kutlarim. Keske Istanbul'a donmek zorunda olmasaydi da bu aksam bi kutlama yapsaydik bomantide :)
9 fena bir film degildir ama kilometre tasidir diyerek abartmanin lizumu yok derim. daha kac kilometredeyizki hem?
9 finaline kadar harika ilerler ama finalin o çok gereksiz "polis" vurgusu filmi basitleştirir.Bence en iyi performansı veren Cezmi Baskın ın yanındatüm oyuncu kadrosu da filme çok şey katıyor.
Son kertede Ümit Ünal dikkatle izlenmesi gereken önü açık bir yönetmen!
"outsider" ve "Sermest Capan" isimli kullanicilarimizin bu konu altinda yazmis olduklari son mesajlari, forumun genelini ilgilendirmeyen ve konu baglamiyla ilgisiz mesajlar olduklari gerekcesi ile silinmistir.
Uyelerimizin bu gibi ikili tartismalari ozel mesajlar araciligi ile yurutulmesi konusunda daha hassas olmalarini rica ediyoruz.
doğrudur...
elbette bundan sonra daha hassas ve dikkatli olurum..
mesajımı değiştirerek aşağıdaki gibi yazılmış kabul edilmesini rica ediyorum:
outsider rumuz sahibi sinefil forum kullanıcısına ait "9 türk sinemasının kilometre taşıdır" konu başlığı altında bulunan yazmış olduğu fikirlerine üzüntüyle belirtirim ki afgörün katılmıyorum.biz 110 km vesaitle yol alan bir araçla gitmiyoruz.çünkü türk sinemasının daha çok yol katetmesi gerektiğine inananlardanım.iki üç filmle türk sinemasının hızlanması söz konusu dahi olamaz.bu sebeptendir ki outsider rumuzuyla sinefil forumuna iştirak eden kullanıcı arkadaşımın bir kez daha son mesajını gözden geçirmesini temenni ediyorum...
You need to log in to post a reply.