Skip to content

!F BAĞIMSIZ FİLMLER FESTİVALİ

1 replies · 108 views

VI
ving
Super Moderator
876 posts
Jan 02, 2003, 01:43 PM#1112

!F BAĞIMSIZ FİLMLER FESTİVALİ

Bir festivali tam anlamıyla yaşamak. Ankaralıyım, 4 sene de Eskişehir de okudum. Bu süre zarfı içerisinde İstanbul'a festival kovalamak için onlarca kez geldim, İstiklal'i zaman öldürmek için yüzlerce kez turladım, sağda solda kaldım, hatta bi keresinde kalıcak ev olmadığından parkta bile sabahladım. Yani bi festivali kısa aralıklarla ve binbir güçlükle yaşamak zorunda kaldım. Artık okul bitti, İstanbul'da çalışıyorum ve yaşıyorum-yaşamaya çalışıyorum. Bağımsız festivalin önemi benim için büyük çünkü ilk kez bir festivali tam anlamıyla yaşayabileceğim, iyi bir sinefil olarak planımı programımı yaparak filmleri takip edebileceğim.
Neyse kişisel bir girişten sonra bu sene bence kaçırılmaması gereken filmlerin bir listesini vereyim.

Bowling for Colombia: Cannes'dan beri takip ettiğim bütün yayınlarda ve internet sitelerinde övgüyle bahsedilen bir belgesel. Öteki Amerika'nın karanlık yüzü.
Ken Park: Amerikan gençlik filmlerinin ters yüz edilmiş hali. Çok başarılı deniyo.
Katakuriler'in Mutluluğu-Katil İchi: İstanbul Film Festival'inde 3 filmini seyredip hayran kaldığım Takashi Miike'nin iki filmi bence festivalin altını.
Spirited Away: Japonya'nın gelmiş geçmiş en fazla iş yapan animasyonu. Çok başarılıymış.
24 Hour Party People: Winterbottom imzalı punk rock belgeseli.

KAÇIRILMAMASI GEREKEN DİĞERLERİ: Spider, Love Liza, Roger Dodger, Killer Condom, Naqoyqatsi,Donnie Darco (festivalin bir diğer bombası bana kalırsa)

Bütçemizi zorlayarak bi şeyler çıkarıcaz artık. Ukalalık etmek istemem ama bağımsız festival kendine özgün havasıyla İstanbul Film Festival'inden daha fazla heyecan yaratıyo gibime geliyo. Onu da heyecanla bekliyo olucak tabii...

YO
yojimbo
Private Joker
1,020 posts
Jan 08, 2003, 09:52 PM#1148

bence adamlar bomba gibi bi' organizasyon yapmislar. 3 gündür film listesinin içinde kayboldum. "nelere gidebilirim, ne kadar para lazim, bakalim saatleri uyuyor mu?" gibi sorularla bogusuyorum surekli. henuz 2.si olmasina ragmen insanlari heyecanlandirmayi çok iyi basardilar. bu çizgide ilerlerse çok daha basarili olabilir gibi geliyor bana. tabii fiyatlar boru gibi ama artik biseyler yapicaz biz de. biraz planli programlyi yapmak lazim listeyi. gonul ister ki tum filmleri gorelim, ama butçemiz müsaade etmez. bu sebeple ben, türkiye'de kesin gösterime girecek filmlere bu festivalde gidilmese de olur diyorum. tek seferlik filmleri izlemek çok daha mantikli. tabii sinema sinemada izlenir ama agziniz kokarken sinema dusunuyorsaniz donnie darco'yu vcd ya da divx'ten seyretseniz de olur. cronenberg'in spider'i da çok yakinda girer vizyona(ama ben buna ragmen gidicem sanirim, ne yapabilirim ki). ving gayet güzel bir liste çikartmis. isterseniz http://www.ifistanbul.com/tr/' de devami da var. inceleyin sabahlara kadar ama elinizi çabuk tutun bence cünkü biletler tükenebilir

You need to log in to post a reply.