vidocq
3 replies · 95 views
vidocq
ne hayallerle gitmistik halbuki...
adamlarin muhtaç olduklari kudret gerçekten damarlarindaki kanda mevcut ama kardesim nasil böyle kötü bi' sonuç elde edebiliyorlar anlayamiyorum.
zaten senaryosu bombok. bu grange'dan bi halt çikmadigini anlamadilar hala.
hikayede ne derinlik ne de sürükleyicilik var, ilkokul parodileri gibi ucuz islenmiş her sey. gerçi görseller konusunda sadece saygiyla susarim ama bu da video klip degil ki, sinema.
olmamis. kurtlari kardesligi de olmamisti. umarim siradaki iyi olur, çünkü ona da gidicez ister istemez...
Açıkça film bende de bir hayalkırıklığı yarttı. Ama Grange'a fazla laf yok yojimbo kardeş. Kızıl Nehirler finali dışında başarılıydı, Taş Meclisi'ni fazla beğenmedim ama sürükleyici olduğunu söyleyebilirim.
Filme gelirsek orjinal hikaye bence başarılı, fakat içerisinde bir gerilim filminin taşıması gereken doruk noktalarını, süpriz dönemeçleri taşıyamıyor maalesef. Ben bazı yakın plan çekimleri haricinde görselliği beğendim, müziğin kullanımı yer yer başarılıydı ama film için seçilen müzik başarılı değildi. Bence yaratılan atmosfer seyirciyi korkutacak düzeyde değildi. Nedense Sleepy Hallow geldi aklıma filmi izlerken. Vidocq filminde eksik olan Burton dokunuşu, masalsı bir anlatım tarzı bence. Pitof'un ilk filmi fazla üzerine gitmeyin, çocuğun hevesini kursağında bırakmayın.
Kurtların Kardeşliği bnce iyi bir filmdi. Zorlama bir uzunluğu vardı ama orjinal bir hikayesi ve anlatımı zaman zaman ustalık kokan sürükleyici bir yanı vardı. Özelliklede dövüş sahneleri başarılıycı. Naçizane görüşüm tabii...
bazen fransızlartda cıvıtıyor..iste vidocq okunuşuyla vidük böyle bir film hani derler yaa boş vaktiniz varsa gidin diye işte o bu film için söylenmiş.. fazla söze gerek yok aslında digital kamera fazla sırıtmıyor.. senaryo rezalet .. cast şöyle böyle..kısasacı vidocq viyadüke girerken kasis i görmemiş ön aksı kırıp akabinde güzel bir takla atmış pitof da camdan çıkığ ağır yaralanmış...
Ben filme giderken (belki orda burda okuduklarımın etkisi ile de olabilir) From Hell e biraz daha benzeyen bir film bekliyordum fakat film bazı noktalarda benzese de özellikle mekan tasarımı ve kullanımı sonuç itibariyle farklı bir film bende yukarda yazılanlara büyük oranda katılıyorum görüntü açısından güzellikler taşıyn film maalesef aynı güzelliği senaryo yada genel olarak içerik açısından pek taşıyamıyor özellikle finalde ortaya çıkan sonuç açıkçası hiç de tatmin edici bir açıklama olmuyor ve izleyene hadi be!!! dedirtiyor!
Ne diyeyim işte DEUS EX MACHINA durumu diyor günde müteakip defalarda sinema tarihinin güzide yapımlarını izlemesini tavsiye ediyorum sevgili PITOF a :D
You need to log in to post a reply.