Skip to content

Takashi Miike

11 replies · 373 views

VI
ving
Super Moderator
876 posts
Jan 10, 2003, 06:44 PM#1180

Takashi Miike

Bundan iki sene önce İstanbul Film Festivali'nde toplu gösterisi yapılmıştı yeni dönem Japon sinemasının en başarılı yönetmenlerinden Miike'nin. yeni diyorum ama tam 52 filmi var, seri üretimden yana yani. Festivalde izlediğim iki filmi beni çok etkilemişti.
Dead Or Alive: Manga göndermeleriyle dolu müthiş bir mafya filmiydi. Hele son 10 dakikasındaki çatışma sahneleri mükemmeldi. Ama beni asıl etkileyen Miike filmi Audition olmuştu. Son yarım saatteki işkence sahneleri perdede izlediklerim arasında en rahatsız edici olanlar arasında beynime kazınmış durumda. 30 dakikalık görsellik ve müziğin kullanımı özellikle rüya sahneleriyle çok başarılıydı.
Her neyse Miike'nin !F bağımsız festivalde iki filmi gösteriliyor. Katil Ichi ve Katakuriler'in Mutluluğu. Fırsatı olanlar kaçırmasın derim.

DO
dopey
914 posts
Jan 11, 2003, 08:25 PM#1194

sahsen dead or alive filmi agzımı açık bırakan ender yapımlardan biridir.. herkes izlemeli.. uyuşturuculara ve kıyıda yaşayanlara yönelik bir filmdir.. ikincisi çekilmiş dvd var.. sms gören duyan izleyen birine henüz rastlamadım..

VI
ving
Super Moderator
876 posts
Jan 29, 2003, 09:57 PM#1304

Miike'nin iki filmini izledim !f Bağımsız fetivalde.
Ichi The Killer mangadan uyarlanmaymış, keşke hep öyle kalsaymış. Pek beğenmedim, Rainy Dog'la birlikte izlediğim en zayıf Miike filmiydi. Yer yer Miike tarzı komedi vardı ama biraz basit geldi bana.
Katakuriler'in mutluluğuna gelince hiç hayatınızda aile-korku-müzikal film izlediniz mi bilmem ama bu benim için ilkti. Film inanılmaz derecede komik ve absürd. Muhteşem dans kareografileri, çok orjinal karakterleri olan bi filmdi. İçindeki animasyonlar da başarılıydı.
Miike yılda 6 film çekiyomuş. Henüz DVD ısmarlayabilecek düzeyde kalın bir enseye sahip olmayan benim gibiler içinse başka bir festivale demekten yapacak başka bir şey yok gibi.

RO
rocco
77 posts
Mar 08, 2003, 10:21 AM#1681

miike dead or alive 2 ve dead or alive final ile bu sene ist film fest de arz -ı endam edıyor. meraklısına...

DO
dopey
914 posts
Mar 08, 2003, 03:05 PM#1682

miike izlemeyen sinefil davul olsun demek istiyorum. şahsen son olaral vcd den visitors q diye bir filimini izledim .yine uçurdu miike sapkın ve zor bir ailenin mutlu son la biten ufak bir öyküsünü anlatıyor. mutlu son ama ne son bulun izleyin ,dibiniz düşsün

LY
lynch2046
109 posts
Mar 08, 2003, 07:04 PM#1687

Davulun alası olmalıyım belki de.Ama sizin kadar şanslı değilim.Eskişehir de oturuyorum ve festival ortamı(ya da Sinema mı desem) çok kısıtlı!
Bir Miike izlemeyi ne kadar çok istiyorum anlatamam!
Bu şehire bazen filmler 3 ay sonra geliyor.Nuri Bilge nin "Uzak" ını hala izleyemedim!
Kendimi yeterince acındırdım galiba!
Bu seferlik affedin!

RO
rocco
77 posts
Mar 08, 2003, 11:42 PM#1688

visitors q, passolininin teorama isimli terence stamp'li filminin yeniden çevrimi. bilginize...

VI
ving
Super Moderator
876 posts
Apr 21, 2003, 12:42 PM#2246

Miike dedik bağrımıza bastık, topic açtık, paramızı ve zamanımız verdik ama o bizi hayalkırıklığına uğrattı. Çekik gözlü, uçuk herif, uykumuzdan etti bizi.
Dead or Alive 2 ve 3'ü İstanbul film festivali kapsamında geceyarısı sinemasından saat sabaha karşı 4'te çıktığımda hissettiklerimin sansürlü hali.
İlkini iki sene önce festivalde izlediğimizde has skt demiş, defalarca tekrar izlemiş, 2 ve 3'ü iki sene beklemiştik. Japon dediğin böyle tutarsız oluyor işte.

DO
dopey
914 posts
Mar 20, 2005, 06:24 PM#19099

yukarda miike izlemeyen davul olsun diye yazmışıma ama bu sene meredeyse bütün sinefil camiası izoyu görmezden geldi ve ya bilet alamadı yada aldığı bileti yaktı. ilginç bir durum anlayacağınız

EL
eliza bennet
396 posts
Mar 21, 2005, 08:11 AM#19104

Ay ben nasıl dayandım o filmin sonuna kadar inan bilmiyorum. Beni salonda tutan iki şey fimin Japonca olması ve bir saatten sonra kalkacak takatimin kalmaması oldu. (Hatta bu arada Paranoid'in yazdıklarını hatırladım ve sanki kahkahaları kulağımda çınlar gibi oldu)

Miike dünyasına daha önce uğramamış arkadaşlar kesinlikle bu filmle başlamasınlar (hoş adamın filmografisinde birbirine benzeyen film sayısı fazla değil ama) yoksa çok güzelliklerden mahkum kalırlar.

City of Lost Souls bile bundan iyiydi, en azından canım sıkılmadı. Yok abi Izo şu anki ruh halimde en uzak durulası filmidir bu adamın.

pan
pan
Forum Manager
2,664 posts
Mar 22, 2005, 08:00 PM#19148

hop bi saniye. ben izo'ya bilet aldım. sonra gittim. 1 saat 10 küsur dakika izledim ve film bitmeden de salonu terk ettim. üstelik sinefil'e duygularımı da yazdım. açıkçası uzun bi süre miike filmi izlemek istemiyorum.

AN
anarsizofren
24 posts
May 07, 2005, 08:34 PM#21225

Ben Audition,Zebraman ve Ichi The Killer i izledim.

Hepsi de mükemmeldi BENCE

Özellikle zebraman ve ichi the killer sürekli izlediğim filmler haline geldi elime geçerse dead or alive ve gozu yu da izlemek isterim tabii birde katakurilerinmutluluğunu...

artık üstüne tanımıyorum bu adamın şu ana kadar film izlememişim diyorum (.)

You need to log in to post a reply.