İADELİ TAAHHÜTLÜ
5 replies · 101 views
İADELİ TAAHHÜTLÜ
Bazı filmler vardır başka bir filmle çeşitli ortaklıklar taşırlar iki filmi izlediğinizde garip benzerlikler dikkatinizi çeker, ''...ya ben bu filmi,tipi,sahneyi bir yerden anımsıyorum...'' dersiniz bu filmlerden ilk aklıma gelenler mesela:
1.Event Horizon: Filmi ilk izlediğim andan itibaren bir tür Kubrick' i anma filmi izliyormuşum gibi geldi. Baştan aşağı 2001:A Space Odyssey ve Shining' e göndermelerle doluydu film...
2. Contact:Alın size bir 2001 göndermesi daha...
3. Matrix: Aslında baştan aşağı göndermelerle dolu bir film ama benim açımdan bu kadar da olmaz arkadaşım bari filmi adamlara ısmarlasaydınız dedirteni söyleyeyim: G.I.T.S
Bu liste böyle uzar aslında bir de sizinkileri görelim bakalım.....
Erden kiral- avci = krosowa - rashamon
minority report
Walla nedendir bilmem, bana minority reportla blade runner arasında enteresan bir bağlantı varmış gibi geldi.(hoş tırnağı olamaz ya!). Ama belirgin bir sahne gelmiyo aklıma.
Bir de bütün denizaltı filmleri birbirine benzer diyorum. Das Boot, Red October, Crimson Tide (yanıp sönen kırmızı ışıklar, sonar sinyalleri, bolca klostrofobi ve denizin dibinde otorite kavgası!)
Onun dışında, (alakasız gibi görünse de) Existenz (Cronenberg) ile Burjuvazinin Gizli Çekiciliği (Bunuel) de bende benzer bi hisler uyandırtmıştı.
butun "teen slasher"lar = butun "teen slasher"lar
dunyayi kurtaran adam = star wars :)
You need to log in to post a reply.