türkiye'nin yazarları
5 replies · 137 views
Ben Dalamar' ın yazdığı iki ismin yanına Ömer Seyfettin' i eklemek isterim. Özellikle sinemayla bağlantılı düşünüldüğünde bu 3 ismin de yazdıklarının farklı sinemasal tatlar,renkler içerdiğini düşünüyrum.Kemal Tahir sadece romancı kişiliği ile değil pek çok alandaki çalışmalrıyla bence ilgiyihakeden bir kişilik aynı zamanda Türk Sineması ile olan ilişkisi de beni herzaman meraka düşürmüştür.
Son zamanlarda aklıma düşen bir diğer konu da Ömer Seyfettin'in hikayelerindeki farklı ve garip atmosferlerdir. Bunların bir şekilde sinema için iyi malzeme olduğunu düşünmekteyim. Birçok kişinin çocukken okuduğu(okutturulduğu ) bu hikayeleri tekrar okuduğumda atmosfer yaratma, bunlara uygun karakter koyma konusunda gerçekten çok başarılı bulduğumu söylemeliyim. Özellikle korku-gerilim gibi eksikliği hissedilen alanlarda bence eksikliği giderecek bir altyapı içeriyor bu hikayeler...
yusuf atılgan... belki fazla fazla roman yazmamış ama kaliteli eşssiz benzersiz bir insan.. kemel tahir es geçilemezz orhan kemal yadsınamaz.. yaşar kemal göz ardı edilemez.. sanırım türkiyede iyi yazar olabilmez için isminin biyerine kemal kelimesini sıkıştırmalısın..
Yusuf Atılgan'ın yeri ayrı benim için. Ne oldu Aylak Adam projesi dopey?...
Çetin Altan'ın romanlarını - özellikle Bir Avuç Gökyüzü ve Büyük Gözaltı'na taparak - zamanında sırasıyla okuyup Altan'ın büyük Türk romancılarından olduğuna karar vermiştim. Orhan Kemal romanlarındaki ince mizahı hiçbir romancıda yakalayamadım. Yakup Kadri ve Ahmet Hamdi klasik Türk romancılarından sevdiklerim.
İhsan Oktay Anar ve Mehmet Açar son zamanlarada okuduğum ve yeni romanlarını beklediğim romancılar.
Şöyle son 5 yılda ortaya çıkan ve Türk romancılığına yeni bi şeyler katan biri var mı? Birilerinin tavsiye edebileceği bi yazar?...
orhan kemal deyince aklıma Boyacı adlı kitabı geldi.Beni en çok etkileyen kitapların başında gelir.Üstadın Taşlıtarla yorumları ve tasvirleri çok iyiydi bu eserde...
Bununla beraber son on yılda orhan kemal üslubunu ve görüşünü takip eden toplumcu yazar kıtlığımız hatta yokluğumuz nedendir ben bunu sormak istiyorum...?
You need to log in to post a reply.