matrix 2:reloaded, baudrillar'ı çileden çıkardı.
7 replies · 133 views
matrix 2:reloaded, baudrillar'ı çileden çıkardı.
Filmin neredeyse tamamına sinmiş olan; gerçek ile sahte arasındaki ince çizgi üzeine kendini bina eden simülasyon kuramı'nın sahibi jean baudrillard, aslında bu iki filmin tam anlamıyla kendi tasvir ettiği kavramları bünyesinde ihtiva ettiği, tekno manyaklıktan başka birşey olmadığı ve her filmde geliştirilip, ilerletilen çekim teknikleri ile bu görüşün daha da güçlenip beslendiği ve sanal/gerçek olmayan'a adanmış filmler olduğunu ifşa etmiş geçenlerde. Kendisi Lucas'ı ve de özellikle star wars serisini de bu bağlamda suçluyor. arkasındayım
Re: matrix 2:reloaded, baudrillar'ı çileden çıkardı.
rocco wrote:
Filmin neredeyse tamamına sinmiş olan; gerçek ile sahte arasındaki ince çizgi üzeine kendini bina eden simülasyon kuramı'nın sahibi jean baudrillard, aslında bu iki filmin tam anlamıyla kendi tasvir ettiği kavramları bünyesinde ihtiva ettiği, tekno manyaklıktan başka birşey olmadığı ve her filmde geliştirilip, ilerletilen çekim teknikleri ile bu görüşün daha da güçlenip beslendiği ve sanal/gerçek olmayan'a adanmış filmler olduğunu ifşa etmiş geçenlerde. Kendisi Lucas'ı ve de özellikle star wars serisini de bu bağlamda suçluyor. arkasındayım
aynen katılıyorum. ben de arkasındayım.
Valla onu bunu bilmem, ama Star Wars çok iyi bir space operadır. Lucas'ın teknolojiye olan düşkünlüğü de bir sır değil, ayrıca bu niye bir kabahat olsun ki? Star Wars sadece efektten ibaret diyen suç işlemiş olur, çünkü bütün filmler, kaliteleleri değişse de, gayet enteresan hikayeler anlatır.
Bu şahısa göre Stan Winston'ı falan asmalı herhalde...
hah işte bu yahu!
daha da önemlisi starwars bir tekno-dünya eleştirisi değildir. böyle bir iddiası da yoktur. hele hi bir anti ütopya olmak niyetini hiç gütmez. zira starwars ep4'ün ardından yönetmenliği "bu işten hoşlanmadığını" belirterek bırakmış bir şahsı böylesine entellektüel bakış açılarıyla yargılamak abes olur. elbetteki eleştirilecek pek çok nokta bulunabilir.(özellikle ep1 ve ep2'de) ancak en sonunda ortaya çıkan şey kendi dönemini ve sonrasını ziyadesiyle etkilemiş bir bilimkurgudur ki illa uzun cümleler ile ifade edilebilecek mesajlar aranıyorsa dahi matrix'le benzerliklerinden yola çıkmak büyük bir yanılgıdır. Lucas dahil hiç bir starwars hayranı üçlemeleri entellektüel, bilmemnesel boyutu mutlaka incelenmesi gereken filmler olduğu için sevmez ve bunu da iddia etmez.
sakat sakat yazdırıyosunuz ya adama alacağınız olsun
Yahu ne benim ne de post'umuza konu olan bilim adamının bu filmin entellüktüel kaygılar taşıdığı ya da benzeri bilmemnesel boyutlarda incelenmesi gerektiğine dair lafı yok! matrix'le, star wars arasına da köprü kurmadık zaten. feylezof amca sadece rahatsızlığını ortaya koymuş. bu arada infaz listesinde spielberg'de vardı unutmuşum. hemen ekleyelim!
sakatlığınızı bahane etmenizde ilginç tabii. yoksa lucas'ın amcaoğlu musun da bu kadar hırsla, lafını sakınmadan döktürebiliyorsun. herşey star warz için
bak bak bak hiç yakışıyomu. :) bahane mahane ne çirkin şey ööle.
abiyi bizde biliyoz rahatsızlığını dile getirmiş bizde kendimizinkini getirdik. lucas amca olum diil olsa burda forumlarda sürteceğime mace vindu'nun ışın kılıcı ne renk olsun tartışmasında samuel l.jackson la arasında oturup fikir beyan ederdim.
senin postundan ben bunu anladım mademki "behey cahil sen yanlış anladın diyon" de bari açık açık neymiş jean'ın starwars ilen derdi ha yine hırsla karşı çıkarım inadımdan o ayrı. niye dersen şurda kaç kişi kaldık jedi'lık müessesine inanan ben korumazsam o korumazsa noolur bu işin sonu. neyse sulandırmıyım meseleyi de patron kızmasın
You need to log in to post a reply.