AGATHA CHRISTIE
3 replies · 73 views
AGATHA CHRISTIE
Siz bu ismi seviyor musunuz bilmiyorum ama ben büyük bir hayranı olduğumu rahatlıkla söyleyebilirim.yarattığı iki büyük iz sürücü Hercule Poirot ve Miss Marple aradan o kadar zaman geçmesine rağmen hala ölümsüzlüklerini koruyor.toplam 79 eser bırakmış yazar arkasında.ben yaklaşık elli tanesine nail oldum.
Agatha Christie romanlarının büyük bir bölümü sinemaya da uyarlanmıştır.Bu konuyla ilgili ilginç bir not aktarmak istiyorum.Meşhur slasher hatta slasherların babası 13th Friday On küçük zenci kitabının 'serbest' uyarlamasıdır.bu serbestliğin son derece fazla olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.filmin kitapla neredeyse hiç ilgisi yok.sadece meşhur potansiyel öldürme makinası crystal gölünde boğulan küçük Jason kitapta öldürülen bakıcının eskiden bakmakla yükümlü olduğu ve boğulmasına sebep olduğu çocuğu çağrıştırmaktadır.
bir de ölüm sayısının on olması iki romanı birbirine benzetmektedir.
ayrıca peter ustinov poirot rolünü yaklaşık on filmde üstlenmiştir.şu ana kadar hiçbir uyarlama benim açımdan doyurucu olmadı.acaba benim gibi christie dostları var mıdır bu forumda?
Majere wrote:
En guzel romani uc kucuk zencidir.
Bir de dizisi vardi bi aralar onda oynayan adami da tutardim.
Üç küçük zenci derken on küçük zenciyi kastettin sanırım.ya da üç kör fareyi...
agatha christie okumak isteyenlere tavsiyeler...
yeni başlayanlar için:
briç masasında cinayet
cesetler merdiveni
expert olanlar için:
ve perde indi...(bu kitabı mutlaka okuyun.christie nin son yazdığı romandır.muhteşem sürprizlere sahip insanı sarsan bir kitap)
You need to log in to post a reply.