spider-man! nasil olur!?
8 replies · 163 views
spider-man! nasil olur!?
Henüz gösterime girmedi ama neredeyse konustugum tüm insanlar efektlerin ne kadar göze battigindan, ne kadar da çizgi film gibi göründügünden vb. bahsetti. Acaba spider-man nasil olmali? gerçekten bir büyük filmi gibi reel gözüken efektlere mi sahip olmali yoksa biraz da dogasina yakisir biçimde çizgivari mi?
Hepsine arti olarak, iyi ya da kötü, spider-man tüm zamanlarin izlenme rekorlarini nasil altüst edebilir?
Vallahi kendimden biliyorum, envai çeşit honk-konk tarzı dövüş filmi dışında yapı gereği bünyesi çizgi film estetiği ve görselliğini kaldırabilecek hele de stüdyo tipi filmler mümkün bulunmamakta. yani mandarin'ce bilmeyenden böyle bir şey beklememek gerek. keşke çizgi filmini yapsalarmış diyor insan. ya da olmadı ilk iki batman gibi olmalı, yapılmalı. daha bir kanlı, canlı. efekte değil de atmosfere, dekora abanmak gerek. yani düpedüz canlı olmalı, canlıymış gibi yapmamalı. bir de, blade'i tek geçerim!
Sam Raimi,aslında çizgi romanı çizgifilm tadında uyarlayarak farkını ortaya koyuyor.Kanlı canlı diye tabir ettiğimiz o filmleri(Batman,Blade) ben
de seviyorum ama böyle bir uyarlama ağzımı sulandırıyor doğrusu.
Niçin bütün zamanların en çok izlenen filmi oldu?
Tek bir neden:Amerika Örümcek adam fanlarıyla dolu !!!!!!!
Spider Man
Filmin çizgi görüntüleri ile çizgi romanın ruhuna sadık kalındığını düşünüyorum.Sam Raimi yine yapacağını yapmış hem hayranları hem de izleyicileri kendine hayran bırakacak bir iş çıkarmış diye düşünüyorum. Özellikle havadaki kamera hareketlerine direk olarak vurulduğumu belirteyim.MUHTEŞEM!!!!!!!!!
Filmin anlattigi zaman ilk spider-man cizgi romaninda bile hatıra olarak yer alan bir yer,belki daha ileride bir zamandan bahsedebilirdi. Ben amca'nin olumu show dovusu olayi filan bu yuzden gorsellemesi oldukca zor olmus bence cunku anilar oldukca sade ve sinemtografik olmaktan uzak. Bence Raimi de bu ise pek bir sey katamamis. filmin aksiyon sahneleri super ve cizgi romanın estetigine uygun ve guzel. Bence iyi yonetilen sahneler onlar. Yoksa ben amcayla olan konusmaları filan cok çiğ. Film genelde iyi ve bir ikincisi geliyor.
Acaba kim olucak kotu adam belki Harry Osborn Goblin giysisi giyer ya da Belki r. Octopus olabilir, filmde Venom olan eddie Brock'un ve Lizard olan Dr. Connors'un da adi gecti...
kötü adam
- filmin kotu adami belli oldu. Sam Neill tarafindan canlandirilacak olan "Dr. Octopus".
Bu arada Steven Soderbergh "Solaris" i yeniden cekiyomus. Yapimci James Cameron. George Clooney ve Natascha McElhone (The Truman Show ve Ronin'deki hatun) oynuyo. Yeni baslik acmaya usendim buraya yazayim dedim.
Raimi'nin absürd mizah anlayışını filmin içine de serpiştirmiş. Her ne kadar evil dead'ler de ki kadar rafine olmasalarda, tobey'nin okulda m.j nin sevgilisini patakladığı sahne ve tüm yumruklaşma geyikleri, goblin ile spiderman'in çatıda karşılıklı geyik attıkları bölümler ve final sahnesinde domates sağnağına tutulan goblin gibi bölümler oldukça ilgi çekici. Fakat majere'in de değindiği üzere; aksiyon dışı kalan, alelade bir adamın hayatın anlatan bölümlerin dramatik açıdan yerlerde sürünüyor olması, özellikle de Ben amcaları bölümlerin karşı konulamazlığı durumu 1az hafifletmiş. M.J' nin sunuluş biçimi de gayet iyi. Komşu kızı tadında bırakılmadan, bol göğüs dekoltesi ve çizme takviyeli kostümleri ile rolünün hakkını veriyor. Herşeyin ardında bir parça dram yatıyor. Goblin'in durumuna üzülmemek elde değil ne yazık ki! Bir de sonuna bayrak koymasalarmış, olacakmış be!
You need to log in to post a reply.