Skip to content

heaven/cennet-ne kadar yüksekte acaba.

3 replies · 37 views

DO
dopey
914 posts
Mar 23, 2003, 01:33 AM#1850

heaven/cennet-ne kadar yüksekte acaba.

valla sinemaya gitme fikri bile yoktu içimde. twyker bu filmine hiç bir beklenti içinde olmadan gittim. saf okuma yapıcaktım amiyane tabirle. karanlık salona girdim. o şimdi askerin salak fragmanının izledim. üstüne heaven açılış sahnesi..
bir helikopter similasyonuna girmiş, sadece yüzünün yarısı görünen adam. sonra Cate Blanchett ve inanılmaz oyunculuğu..... gelişen olaylar... aşk ...tutsaklık.. iç burucu bakışlar ...eller... tutulan eller... ayılmalar bayılmalar... korku .... öfke... sınırları zorlama... göz yaşları... anahtar ve ansızın çalan telefon..... plan... yanıltıcı bir plan ama... kararlılık ve körü körüne bağlılık..... gözlerden fırlayan tutku... yana yatmış kadın kalçasının dayanılmaz hatları... sonrasında ne mi var?? cesetten gelen kasap soğukluğu..... raslantısal bir kaçış..sütün saflığı.... kadın orgazmının tatlı sesi..... akabinde ve takiben : delik uzun ve karanlık, ama sonu aydınlık.... kazınan kafalar...düğün ve pirinç yağmuru.... arkadaşlığın degeri...bir babanın çaresizliği..... ve hepsini takiben: büyük, yeşil bir çayırın doğal güzelliği.... sinema salonunda bile hissedilebilinen temiz hava..... çıplak ve güzel simgesel sevişmeler.... kadının kokusu..... erkeğin borusu... davetsiz misafirler..... bir helikopter.... çaresizce sıkılan silahlar..... ve en son olarak SONSUZ GÖKYÜZÜ....

bize kalan, kafamızın kıyaklığı. hadi gidip içelim.

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Mar 23, 2003, 02:05 AM#1854

"böyle asklar kaldi mi ya" dedirten bir film. "bu kadar temiz dusunmek ne kadar da zor bir is" dedim kendime. sade bir film izlemeyeli baya olmus. senaryosu disinda da kieslowski naifligi tasiyor. ama yine de kieslowski kendi cekse bazi seyler bambaska olurdu derim israrla. mesela hatunun elemanla sonradan gelisen buyuk iliskisi filmin temel duygusu olurdu. bu filmde ise hikayede siradan olmasa da "havada" bir öge.

yine de cok sade ve bir baska anlamda gorkemli bir film. her tarafindan hayata dokunuyor aslinda. eksik cok cunku mevzu biraz da kieslowski...

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Mar 23, 2003, 12:21 PM#1865

Pumpkin King, Fransız Ulusuna Sesleniş Üç Renk:Mavi,Kırmızı,Beyaz... basliginda wrote:
ve bir de tom tykwer'in yonettigi cennet'e gelelim. cok etkilendigim filmlerden cikarken sarhos gibi olurum. duzgun yuruyemem, konusamam, tipik sarhosluk olaylari iste. bu filmden cikarken bu durum abarmisti ama bende. kesinlikle bu kadarini beklemiyordum, buyulendim. kanimca tykwer senaryonun hakkini vermis ve tam bir kieszlowski filmi cikarmis ortaya. izledigim en iyi ikinci ask filmi derim hic tereddut etmeden (in the mood for love'i gecemedi ne yazik ki)

yeniden yazmaya usendim.

OU
outsider
650 posts
Mar 23, 2003, 01:44 PM#1867

yahu yoksunluk nöbetine girmişsiniz hepiniz. dopey'inkine eywallah da diğerlerini hiç gözüm tutmadı. in the mood 4 love harici diğer wongkar wai filmlerine, chunking express mesela bakmakta fayda var. ananas turşusunun- son kullanma tarihi/expire date geyiklerinin hepinize bol bol quotation vaat ettiğini belirteyim.

You need to log in to post a reply.