batman 5
7 replies · 79 views
ya Batman'i de hiç sevmem be yau
imdb'de uzun sure kaldi bu baslik ve sonra silindi nedense. bulundugu sure de epey olayliydi zaten. yonetmen kisminda bir ay aronofsyky tek basina baska bir ay tim burtonla birlikte falan gozukuyodu. sonrasinda toptan ucurdular basligi. proje iptal oldu falan diye dusunmustum ama gecenlerde bir yerde hala devam ettigini ve aronofsky nin senaryo uzerinde calistigini okudum. ben cok isterim boyle bisey, iki schumacher rezilliginden sonra adam gibi bir batman izlemek iyi olurdu.
aronofsky biraz sanssiz bir adam sanirim. muhtesem yonetmen ama bu iptal edilen projeler yuzunden ozletecek gibi kendini. brad pitt olayi cok kotu oldu yeni filmi (the fountain) icin. cok heyecanlanmistim ilk duydugumda pitt, blanchett, aronofsky, mansell birlikteligi ve konu olumsuz ask, tur bilimkurgu. amanin amanin diye tepinmistim. sonra pitt projeden cekildi hersey yatti dendi gicik oldum. gecenlerde pitt'in geri dondugunu ama bu seferde butcenin abarti derecede asildigini duydum. son durum nedir hicbir fikrim yok.
printerson wrote:
ya Batman'i de hiç sevmem be yau
al benden de o kadar. bu süper komiksçilerden biri layığını bulmuş. hürriyet'in pazar ekinde daredevil'lan ilgili bi yazı vardı. abi hemen başlıkta, damardan girmiş. "özürlü kahraman" diyor, ne küsel.
batman procesi devam ediyor lakin aranofsky'nin beğendiği ve üzerinde çalışmaya başladığı senaryo'yu sallayan stüdyo yeni bir senaryo ile yola devam etme kararı almış. ama kimse dönüp de sormamış, senaryo sen ne düşünürsün diye. yazık!
Bence Batman çizgiroman kahramanları arasında "Nasıl süper kahraman oldum?" hikayesi en iyi olan kahraman. Ayrıca deneysel bir kaza geçirip süper güç edinmemiş kahramanlar arasında en başarılı kahraman da o.
Batman filmi de (sadece birincisi) çizgi romandan beyaz perdeye uyarlamaları arasında bence en başarılı olanı. Bunun nedeni tabi ki Tim Burton gibi hayal gücü ve görsel tasarımı üst düzeyde bir yönetmenin elinden çıkması. Tabi Batman 5 için Aranofsky'nin adı geçince bu işin altından kalkabilecek bir yönetmenle çalışılacak olması beni heyecanlandırmıştı. Joel Schumacher gibi bir adamdan kurtulacak olmamız (kendisini Batman serileri ve Tigerland filmleri dışında sevsem de) en azından Batman sever olarak beni sevindirmişti. Ama doğru senaryo bir türlü yazılamıyor, projenin hayata geçirilmesi uzadıkça uzuyor. Bu proje bence 3 yıl içinde gerçekleşir ve biz de ilk filmden daha iyi bi film izleme ihtimaliyle sinemaya gideriz. Tabi Aranofsky filmden "ee yeter artık sıktınız" diyip ayrılmazsa.
Batman 1 i sizin kadar sevmekle beraber ikincisini her zaman baş köşeye oturtmuşumdur.Bu iki filmi de ne tesadüftür ki Kılıçoğlunda izlemiştim.İkinci filmin sonunda tüm salonun gözleri pfeifer ı arıyordu.müthiş bir duygu yoğunluğu vardı salonda.ve hiç unutmuyorum en son sahnede kedi kızın görülmesiyle bütün salon kıyamet koparcasına bir alkış tufanına bırakmıştı kendini...hey gidi günler...nasıl da özledim Eskişehir'i...
nostalji yapmak pek keyifli, güzel şeyler yakalıyor insan. aronofsky den beklerken nolan toparlamaya niyetlendi, becerecek gibi de gözüküyor.
You need to log in to post a reply.