Skip to content

Oyuncu Dediğin

11 replies · 283 views

VI
ving
Super Moderator
876 posts
Mar 26, 2003, 11:08 AM#1954

Oyuncu Dediğin

Kötülerden konuşuyoruz, iyilerin de hakkını vermek gerekir.
Benim en sevdiğim oyuncu Jack Nicholson'dır mesela. 70'lerden kopup gelip 90'larda abuk subuk rollere çıkmayan nadir oyunculardan (sözüm Robert De Niro'ya) biridir.
Al Pacino sürekli bi şeylere kızan adamı oynasa da ilginç bi biçimde çok kötü dediğim bi oynadığı film hatırlayamıyorum.
Tim Roth: Bağımsızların şahı, patlamaya hazır performansı, buranın kralı da olabilirim sefili de bakışları. Ayrıca başarılı bi yönetmen - Aile içi dram izlemek isteyenlere War Zone tavsiye olunur.
Steve Buscemi : 5 rolünden 3'ü abuk roller olsa da geriye kalan performansları bana yeter. Çirkin insan-güzel yorumcu.
Taner Birsel : Kürt terörist ya da aldatılan koca. Bence 90'larda Türkiye'den çıkmış en iyi oyuncu.

Kadınlardan Julianne Moore kadar kimsenin suratına hüzün, anlaşılamamışlık yakışmıyor bence.
Parker Posey : Bağımsızların kraliçesi, manik depresif karakterleri canlandırmada uzman sayılır.
Cate Blanchett : İlk kez Elisabeth'de izlediğimde hayran kalmıştım. Elisabeth'in karakteriyle birlikte film içinde başarılı bi değişim geçiriyodu ki her rolün altından kalkabileceği belliydi.

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Mar 26, 2003, 03:01 PM#1961

Turk Sinemasının gelmis gecmis en iy ioyuncusunun Sener Sen oldugu kanaatindeyim.

Elbette Marlon Brando da tum zamanlarin en iyi oyuncusu.

FI
FistandantiLuS
67 posts
Mar 26, 2003, 04:03 PM#1966

al pacino, marlon brando, kevin spacey, ed harris (yaşasın ikinci adamlar), robert duvall, sean penn ya düşündümde yaz yaz bitmez bu iş.

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Mar 30, 2003, 12:13 AM#2049

gary oldman diye bir adam var ki bu dunyada kendisi dracula'yi ebedi ask acisi ceken caresiz bir yaratik olarak kafalara kazimistir. diger psycho rollerdeki basarisini hic yazmiyorum bile.

gelmis gecmis en yetenekli oyunculardan biri olarak gosterilen jodie foster da az filmde oynar ama oynadimi da tam oynar.

jack nicholson acayip bir adam. gerilim, komedi, macera fark etmez onun icin.

the million dollar hotel'de milla jovovich ve jeremy davies'in performanslari akillara durgunluk verir.

kate blanchett taa elizabeth ile hayran etmisti beni kendine. lotr da fazla bi olayi yok (galadriel'in tum asaleti ve guzelligini zaten bulunduruyor bunyesinde) ama talented mr ripley, the gift gibi filmlerde oyunculugunun yaninda guzelligi ile de surekli yukselmistir gozumde. ve heaven ile zirve yapmistir. tek rakibi jodie foster :)

brad pitt boyle devam ederse bir efsane olmasi 5 yili bulmaz.

sadece dark city ve requiem for a dream'de izleyebildigim jennifer connely de dikkat ceker. nitekim akil oyunlari ile oscari kapmistir.

turkiyeye bakarsak, sener sen bir efsanedir. ama son zamanlarda taner birsel gibi bir oyuncu gelmedi. ozellikle itiraf'ta destan yazmistir bence.

kadinlardan da nur surer derim. her filmde dokturuyor.

simdilik bu kadar, hatirladikca eklenir daha.

printerson
printerson
1,034 posts
Mar 30, 2003, 11:39 PM#2057

Haluk Bilginer derim de başka bir şey demem...

Majere
Majere
982 posts
Apr 03, 2003, 01:27 AM#2089

Gary oldman'a nooldu yaaa, duydum ki harry potter 3te oyniycakmis. Kotu menejer kotu menejer baska bisi deil walla.
Jeremy Irons durumu aynen sen koca adam tut dungeons dragonsda veya time machine'de oyna Bazen icindeki cocugu oldureceksin arkadas.

Bence de bir numara Jack Nicholson'dur bu arada...
Ama Al Pachino, Robert de Niro, Ed Harris, Steave Buscemi, Harvey Keitel, Tim Roth, Morgan Freeman, Samuel L Jackson filan'i da takdir eder hayranlikla izlerim.

John Travolta da iyi danseder alalh icin severim onu.

FI
FistandantiLuS
67 posts
Apr 10, 2003, 12:23 PM#2151

o değilde birisi bruce willis'e silahını geri versin diyorum. kim soktu bu adamı psikolog falan gibi rollere.

FI
FistandantiLuS
67 posts
May 08, 2003, 02:27 PM#2678

inigltere de yapılan bir aktivide al pacino gelmiş geçmiş en iyi oyuncu seçilmiş. ilk 10 da hiç kadın olmaması da ilginç. erkekler daha başarılı oyuncular mı yoksa başka bir sebep mi var bilmiyorum ama ben de en iyi oyuncularımın sayınca erkekler çıkıyor genelde.

VI
ving
Super Moderator
876 posts
May 08, 2003, 05:05 PM#2690

Belki de kadınlara onları zorlayacak, oyunculuk yeteneklerini bir adım yukarı taşıyacak, onları kitlelere tanıtacak roller fazla düşmüyor.
Kadınlar için genelde birkaç tip rol yazılıyor, fazlası değil.

Bruce Willis abimizn durumuna gelince yakında eli silahlı olarak Training Day filminin yönetmeni Antoine Fuqua'nın filmi Tears Of the Sun'da kendisini Nijerya ormanlarında askercilik oynarken göreceğiz. Yanında da Monica Belucci ablamız var. Bu arada Die Hard 4 için imza attığını duydum gönlümüzdeki adıyla David Addison kardeşimizin. Hayırlı olsun. İnşallah üçüncüsünden daha iyi olur.

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
May 09, 2003, 06:27 AM#2712

Ellen Burstyn'e, Requiem for a Dream'deki Sarah Goldfarb rolu icin oscar vermediler, bence cok da iyi ettiler. O muhtesem oyunculugun degerini dusururdu oyle bir etiket.

SO
SOLAS
236 posts
Mar 05, 2005, 11:29 PM#18714

son dönem dikkatimi çekenler..
Aktör: Paul Gİamatti
Aktris:Hilary SwanK

Miskinadam
Miskinadam
526 posts
Mar 15, 2005, 07:32 PM#18995

hillary swank'i oscar töreninde görene dek boys don't cry dakinin performans değil doğal hali olduğundan kıllanmıştım. bu kadar iyi bir oluncu olabileceğine pek ihtimal vermiyordum.

paul giamatti nin kim olduğunu da american splendor'da öğrendim. o güne dek hep sempatik iyi adam -özellikle de man on the moon daki bob- olarak bilirdim. oysa gayet sinir bozucu bi tip olabiliyormuş.

You need to log in to post a reply.