Sinema Eleştirmenleri
2 replies · 61 views
Sinema Eleştirmenleri
Kendi adıma en beğendiğim sinema eleştirmeni Mehmet Açar. Yazılarını ve televizyon yorumlarını yıllardır takip ediyorum ve çoğu zaman yönetmenlik ekseninde incelediği filmlerin eleştrilerini beğeniyorum. İşte piyasadaki diğer eleştirmenler hakkındaki görüşlerim:
Sevin Okyay -Eleştrilerini beğenmesem ve genelde yüzeysel film özetleri olarak okusam da beğendiği ya da beğenmediği filmler benimkilerle hep örtüşüyor. Çok yönlü kadın. Ona Nick Cave konserinde (kaynak Dopey), festival gişelerinde, Harry Potter çevirilerinde, kendi kitaplarının imza günlerinde rastlayabilirsiniz.
Alin Taşçıyan - Aksiyon düşmanı küçük insan. Uzak olsun. DOPEY???
Tuna Erdem - Aksiyon sever, Philiph K. Dick kitapları çevirir, e daha ne olsun.
Engin Ertan - Adam sinema dergisinin yarısını yapıyor. Her türlü katagorize konusunda çok başarılı. Bence Açar'la birlikte en iyisi.
Kaya Özkaracalar - Geceyarısı sinemasında neredeyse kaynak insan konumunda. Her türlü kült film ondan soruluyor. Eleştri yazıları da gayet başarılı.
Tunca Arslan - Zor beğenen politik insan. Benim beğenilerime biraz uzak.
Atilla Dorsay - Tunca Arslan Eskişehir'deki söyleşisinde "Rus edebiyatı Gogol'ün 'Palto' sundan çıkmadır" benzetmesini kullanarak "Hepimiz Atilla Dorsay'ın paltosundan çıktık" demişti. Hakikaten de sinema eleştrisinin Türkiye'deki piri sayılabilecek Dorsay arada sırada tuhaflıkları olsa da (Pearl Horbour'ı beğenmek gibi) sinema sanatına hakim bi sinema tarihçisi.
You need to log in to post a reply.