fetiş sahneler
14 replies · 159 views
fetiş sahneler
geçenlerde my name is joe izliyorum, birşey acaip dikkatimi çekti. peter mullan' ablaya yazılırken biryerlerde kendi hikayesini, alkol batağında ki günlerini anlatıyor. sahne masumiyet'te ki haluk bilginer'in monoluğu ile hemen hemen aynı. ikisi de sigara içiyorlar. ikisinin de sigara tutuşları aynı. jestleri falan... enterasan geldi, geçeyim dedim. peki hiç öyle fetiş hale getirdiğiniz müptelası olduğunuz, "filmden çek çıkar abi o kadar" dediğiniz sahneler yok mu? varsa niye yazmıyorsunuz kardeşim!
My Best Friend Is Wedding'de iki eski dostunköprünün altında geçme sahnesi...
Zaman akaaaar... Gideeer...
Julia Roberts önüne döner... Yahea...
Conan the Barbarian
Conan, Thulsa Doom tarafindan oldurulen sevgilisi Valeria'nin cesedini yakmaktadir. Uzakta buyucu ve Conan'in cekik gozlu kankasi (Subotai) izlemektedir. Subotai aglamaya baslar, buyucu sorar; "Sen neden agliyosun?" Subotai cevap verir; "O Conan, Kimmeryali, o aglamaz, onun yerine agliyorum."
LOTR: Fellowhip of the Ring
Gandalf Saruman'in tutsagidir;
Christopher Lee (Saruman): We must join with him Gandalf
Star Wars: Attack of the Clones
Obi-Wan Dooku'nun tutsagidir.
Christopher Lee (Dooku): Join me Obi-wan.
Dark City, final:
Jennifer Connely rihtimda bize arkasi donuk denizi/okyanusu izlemektedir.
Requiem for a Dream, final:
Jennifer Connely rihtimda bize arkasi donuk denizi/okyanusu izlemektedir.
Aliens
Ripley, kizla beraber kacmaktadir. Kendini alien yumurtalariyla dolu bir yerde bulur, kralice alien hala yumurtlamakla mesguldur. Ripley ile gozgoze gelirler. Ripley elindeki alev makinasini hava dogru atesler. Sonra namluyu yumurtalara cevirip kralice alien'in gozlerine bakar. alien hareketsiz ama tedirgindir. Ripley gozlerini alien'dan ayirmadan, kizi da alarak yavas yavas mekandan uzaklasir. tam kacacakken tekrar yumurtalara bakar ve tetige basar.
American History X'te Edward Norton zenci elemanın ağzını kırdıktan sonra polis gelir. Norton ellerini başının üzerine koyup, polise döner. Yüzünü bir gülümseme kaplar.
Oyun budur...
türk sinemasının kanımca gelmiş geçmiş en büyük aktörü Sadri ALIŞIK bahsi geçen bu fetiş olayının ülkemizde her performansıyla altına imza atmış şahıdır.
menekşe gözler filminde dışses altında evinin camında yeni bir istanbul akşamını karşılarken buğulu gözleriyle menekşe gözlüsünün gelmeyişine dair seyircide uyandırdığı isyan...(hele bir sahnede menekşe gözler şarkısını takdim eder ki hayran olmamak elde değildir vesselam)
ah güzel istanbul filminde ağzından hiç düşmeyen sigarasıyla gözüktüğü tüm sahneler...
şakayla karışık filminde final sahnesinde bu da mı gol değil sekansının tümü.üstad orada öyle bir hayat tasviri yapıyor ki tam doksana atıyor golü!
masumiyet filmindeki 5 buçuk dakkalık haluk bilginer monoloğu
kahramanımız bekir esrarlı bir sigara eşliğinde 20 senesi özetler. olay şudur. düştük bir kahpenin peşine gidiyoruz , başımız önümüzde
"çaresi yok bekir çekiceksin dedim kendime."
kaybenden psikolojisinin doruk noktası, kıyıda yaşamlara verileblecek en güzel örnek ve benim fetiş sahnemdir kısacası.
Last edited: Apr 05, 2003, 05:35 PM (1)
Dopey kardeşime kesin katılıyorum... Bi de "bana da vereceksiiiin!" sahnesi vardır ki o da fenadır.
Galiba bu fetiş sahneleri bu hale getirenler en bi gumbi oyuncular oluyo...
*The night all of my dreams came true, and like all happy endings,It was a tragedy, Of my device, for I succeeded. I had cut myself loose from Joe, from the past, from the gulf, from poverty I had invented myself. I'd done it cruelly, but I had done it. I was free!
" i did it! i did it! i sold them all. All my paintings. i'm a value of success. you d'ont have to embrassed by me anymore. i'm rich! İs'nt that what you wanted, is'nt it great. ARE WE HAPPY NOW?"
budur.
Salma Hayek'in From Dusk Till Dawn'daki dans sahnesi
Terrence Stamp'in Limey'de bi garaja girip içeridekilerin hepsini öldürdüğü sahne
Face Off'da Travolta-Cage - Sean Archer/Castor Troy karşılaşması - evin içinde aynalara ateş edilen sahneler
Aklıma hemen gelen birkaç sahne
Jon şu mesajına bi açıklık getirsene, hangi film merak ettim.
Izzy kendisini Million Dollar Hotel'in catisindan atacaktir. Vucudunun agirlik merkezi boslukta, ayaklari otel catisinin kenarinda, en iyi arkadasi Tom Tom tarafindan ellerinden tutuldugu icin havada asili durmaktadir. Kamera, Brian Eno muzigi esliginde hizli bir sekilde ikilinin etrafinda doner surekli. Izzy olmeden once aklinca Tom Tom'a bir iyilik yapip onun Eloise'e olan askini sona erdirmek mi istemektedir yoksa sadece Tom Tom'un kendisini birakmasini mi saglayacaktir bilinmez, Eloise'i nasil becerdigini anlatir. "O bir hic ve ben bir hici becerdim" diyerek bitirir sozlerini. Tom Tom filmde hic gormedigimiz kadar sinirli ve yikilmis bir yuz ifadesiyle basini saga cevirir, gozlerini kapar ve Izzy'nin ellerini birakir.
Wim Wenders gozumuzde bir ilaha donusme yolunda bir basamak daha cikar.
Pumpkin King wrote:
Izzy kendisini Million Dollar Hotel'in catisindan atacaktir. Vucudunun agirlik merkezi boslukta, ayaklari otel catisinin kenarinda, en iyi arkadasi Tom Tom tarafindan ellerinden tutuldugu icin havada asili durmaktadir. Kamera, Brian Eno muzigi esliginde hizli bir sekilde ikilinin etrafinda doner surekli. Izzy olmeden once aklinca Tom Tom'a bir iyilik yapip onun Eloise'e olan askini sona erdirmek mi istemektedir yoksa sadece Tom Tom'un kendisini birakmasini mi saglayacaktir bilinmez, Eloise'i nasil becerdigini anlatir. "O bir hic ve ben bir hici becerdim" diyerek bitirir sozlerini. Tom Tom filmde hic gormedigimiz kadar sinirli ve yikilmis bir yuz ifadesiyle basini saga cevirir, gozlerini kapar ve Izzy'nin ellerini birakir.Wim Wenders gozumuzde bir ilaha donusme yolunda bir basamak daha cikar.
+1
You need to log in to post a reply.