Topkapı
2 replies · 113 views
Topkapı
Dün gece televizyonda mgm de topkapı adlı bir filme rastladım.uzun zaman önce bu filmle ilgili birşeyler duymuştum ama ilk defa izleme fırsatı buldum.64 amerikan filmi tamamıyla istanbulda geçiyor.bir soygun hikayesi anlatıyor.açıkçası film beni hem çok eğlendirdi hem de bayağı heyecanlandırdı.peter ustinov bu filmdeki rolüyle oscar kazanmış.
beni etkileyen filmde çok fazla şey vardı.en başta istanbulun en önemli yerlerini 64 yılındaki haliyle "renkli" izlemek müthiş bir duyguydu.ayrıca erkek tavlası,rakı,yağlı güreş,boğaz yalıları gibi nice özelliğimiz de senaryoda bayağı önemli yer tutuyor.hayatımda ilk defa türkiyeyi kötülemeyen aksine öven bir film izledim.
Re: Topkapı
sermest wrote:
.en başta istanbulun en önemli yerlerini 64 yılındaki haliyle "renkli" izlemek müthiş bir duyguydu.ayrıca erkek tavlası,rakı,yağlı güreş,boğaz yalıları gibi nice özelliğimiz de senaryoda bayağı önemli yer tutuyor.hayatımda ilk defa türkiyeyi kötülemeyen aksine öven bir film izledim.
valla aynen katılıyorum bende daha önce hep siyah-beyaz puslu görüntelerle izlediğim o dönemi renkli ve net bir şekilde görmek benide baya bir heyacanlandırmıştı...filme gelicek olursak gayet hoş ve eğlenceliydi..daha sonra bu filmden esinlenerek yapılan zeki alasya ve metin akpınarın başrol oynadığı bir Türk filmide var ayrıca ...
Driv3r diyorum balka bişi demiyorum. Biraz eski bi istanbul da olsa İstanbul bugüne kadar hiç o kadar güzel gösterilmedi. görüntü müzik hepsi harika.
Filmi çok duymuştum, merak da ediyorum, izleme fırsatım olmadı.
You need to log in to post a reply.