duyuru: Spirited Away
14 replies · 161 views
duyuru: Spirited Away
Bir film şirketinin, Türkiye'deki tüm lisans haklarına sahip olduğu Spirited Away'in vizyona girişi konusunda göndermiş olduğu duyuruyu aşağıda bulabilirsiniz:
Japon animasyon sinemasinin efsanevi yönetmeni Hayao Miyazaki'nin tüm dünyada olay yaratan, Oscar ödüllü yapımı "Ruhların Kaçısı" 13 Haziran'da Türkiye'de vizyona giriyor. Berlin Film Festivali'nde en iyi film dalında aldığı Altın Ayı dahil olmak üzere çesitli festivallerde ödüllere boğulan "Ruhların Kaçışı" dünya çapında sinemaseverlerin animasyona bakış açılarını değiştirmiş gibi görünüyor. Ülkemizde de 2. !f Bağımsız Filmler Festivali'nde gösterilen "Ruhların Kaçışı", festival seyircilerinin yoğun ilgisiyle karşılanmıştı. "Ruhların Kaçışı", yönetmen Miyazaki'nin bir arkadaşının kızından esinlenerek yarattığı 10 yaşındaki küçük kız çocuğu Chihiro'nun, Japon mitolojisinin kaynaklık ettiği ruhlar ve tanrılarla dolu bir dünyadaki yolculuğunu anlatıyor. "Ruhların Kaçışı" 13 Haziran'da vizyonda.
Şu an için kesinleşmiş salonların listesi:
Kadıköy Tepe CineMaxx
Mecidiyeköy Odeon Cineplex
Osmanbey Gazi
Bahçelievler HolidayPlex
Etiler AFM Akmerkez
Bakırköy İncirli
Teşvikiye AFM
Kadıköy Rexx
Ümraniye AFM
İdealtepe AFM
Pendik Oscar
Ankara Odeon Cineplex
Ankara Kızılırmak
Ankara Armada
Ankara Metropol
Ankara Moviecity
Animasyonların gösterime girmesi süper.
Ama ben Sprited Away'i pek beğenemedim nedense. Taman hikaye, karakterler, çizim, müzikler süper ve çok orjinal ama herkesin bahsettiği şu felsefi boyutu ben yakalayamadım filmde.
Açıklayabilecek olan varsa açıklasın.
evt metropolis'in geri planlari muhtesem, oyku de fena degil zaten ama ben karakter cizimlerine gicik oldum.
Ben Metropolis'i hiç beğenmedim. Bi kere Metropolis'in anlatmaya çalıştığı "robot-insan, insan-robot" çelişkisi animasyonda hiç yok. Pumpkin'in söylediği gibi karakter çizimleri berbat. Şehir güzel ama ne öyle çocuk karakterler falan hiç olmamış.
Sprited Away diyorum, alooo??
Abi spireted away gayet iyi bir film bence. yani cok enteresan bir ortami filan var. İzlemiyenlere spoil etmeye gerek oladigindan konusmuyorum.
Metropolis'in sonu filan fena degildi de cok genel uzak acilarla cizgi filme soguyorsun yaw...
Film hakkında duyuruyu giren arkadaş hala buralarda ise acaba filme ne olduğu konusunda bilgi verebilir mi? Yoksa film kargoda kayıp felan mı oldu :D Hazır sömestr tatili yaklaşırken gösterime sokulsa hiç fena olmaz. Ne de olsa Türkiye' de animasyon filmleri hala çocuk filmi statüsünden kurtulamadılar ve hala çocukların ailelerini rahatça peşlerinden sürüklemeleri için tatil dönemleri dışında pek gösterim şansı bulamıyorlar.Alın size son dönemde en çok ses getiren animasyonlardan biri olan ''Finding Nemo'' yine tatil dönemi gösterime sokulucak hem de yine ve maalesef Türkçe haliyle( en azından akşam seansları orijinal olsun bari :( )
Ek: Sakın ''Spritted Away'' in gösterime girmesini Amerikan şirketleri ve dağıtımcıları engelliyor olmasın! ''THE TRUTH IS OUT THERE'' :D :D
bu animasyonlarda dublaj meselesinde hep bir ikilem yaşamışımdır...
bir tarafım diyor ki orjinal seslendirme iyidir baba,işin keyfi öyle çıkar...bir tarafım da diyor ki iyi de babuş senin güzel ülken bu dublaj olayının en iyilerinden...diyorum ya hep ikilem hep ikilem...
haluk bilginer'li toy story, okan bayulgen'li shrek, ve her turlu animasyona bire bir uyum saglayan m .ali erbil varken ben de katiliyorum, animasyonda dublaj super oluyor. konu neydi nereye geldik, o ayri.
You need to log in to post a reply.