Skip to content

Aaand Oscar goes tooo Mr. Akbaaaaas

11 replies · 217 views

printerson
printerson
1,034 posts
May 04, 2003, 01:04 AM#2473

Aaand Oscar goes tooo Mr. Akbaaaaas

Bu aralar Aydemir Akbaş filmlerine kilitlenmiş vaziyetteyim. Gala Tv tekrar döndürmeye başladı. Geçen gün izlediğim filmden bir parça anlatiym.

Mars adlı gezegende erkek kalmamış. Seçilmiş insan olan Aydemir Akbaş, Marslılarca, Marsa götürülüyor. Böylelikle Marslıların soyunun devamı sağlanıyor. Konu bu... Şimdi parçaya geçeyim.

Aydemir Akbaş Mars'ta alemin kralı, "canım kuru fasülye çekti" diyor. Marslılar da dünyadaki bir ocağın üstündeki koca tencere kuru fasülyeyi çekip elemanın önüne koyuyolar. Mr. Akbaş, bir tencere kuru fasülyeyi yedikten osura osura uyumaya başlıyo. Bu sırada Mars'ta bir duyuru sesi yükseliyor.
"Sisteme bilinmeyen bir gaz girdi! Sürekli miktarı artıyor ve anlaşılmayan kötü bir koku yayılıyor".

Uzayda aşk var mı aşk sorusuna en güzel yanıtı Aydemir Akbaş yıllar önce vermiş. Kutluyoruz...

OU
outsider
650 posts
May 04, 2003, 07:29 AM#2474

bahsi geçen filmin adı astronot hüsnü. gençken, aynı sahneye ben de denk gelmiş ve baya bir gülmüştüm. aydemir akbaş her türlü kemal sunal'ı tokatlar. sempatik geliyor diye herifi ön plana çıkarmayın. ayrı bir film janrı olarak aydemir akbaş ve i. tatlıses filmleirnin de izlenmeis gerektiğini düşünüyorum. saygılar...

DO
dopey
914 posts
May 04, 2003, 09:48 AM#2476

aydemir akbaş önemli bi türktür ve külttür. bu memleketin yetiştirdiği en nadide vatan evlatlarındandır. harikadır renklidir. özellikle ibo show ibrahim tatlısesle beraber oluşturdukları. hüsnüüüüüü-ağğğğğbi diyalogları hala kulağımda çınlamaktadır. astranot fehmi diye hatırladım ben filmin ismini o da ayrı bir kıvırcım oldu beynimde..

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
May 04, 2003, 02:41 PM#2481

Aydemir akbaş deyince aklıma normal sözcükler gelmiyor.garip bir adam vesselam.
fanatik cimbomludur kendisi,bu suretle pek uzağım kişiliğine...
ama yetmişlerde yiyip bitirdiği hanım kızların haddi hesabı yoktur laf aramızda.
bu bile kafidir zat-ı muhtereme saygı duymam için.

FI
FistandantiLuS
67 posts
May 04, 2003, 09:58 PM#2489

ben ibrahim tatlıses'in yalakası olduğu dönemleri hatırlamayı tercih edip kendisine zerre kadar saygı duymuyorum. Filmleri meşhur seks filmleri furyasının güzide örnekleridir. Bu bir dönem olarak incelenip bu maksatla veya bol yağlı göt göğüs görmek gayesi güdülüyorsa izlenebilir. Ancak oyunculuğu başta olmak üzere sinema ile ilgili yaptığı işlerin en açık tanımlamayla "kötü işler" olduğunu düşünüyorum. pulp veya kült kavramlarının da becerilememiş faaliyetleri onurlandırmak için ortaya atıldığını sanmıyorum.

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
May 05, 2003, 06:39 AM#2490

su aydemir akbas'i sevme ve saygi duyma nedenlerinizi biraz daha acsaniza. ne yapmistir ki bu adam bu forumda boylesine ovgu dolu seyler yazilmis hakkinda. filmlerinde bolca hatun got gobegi gostermek mi (ben baska da bir ozelligini bilmiyorum zaten) onu boylesine goklere cikarmanizin nedeni. hele bi de kemal sunal'i tokatlar denmis ki hakkinda urperdim valla.

VI
ving
Super Moderator
876 posts
May 05, 2003, 04:14 PM#2499

Akbaş Sunal ile karşılaştırılamaz çünkü ikisi ayrı kulvarlardadır. Bence Sunal yarattığı tiplemelerle, Akbaş da onun için yaratılan tiplerle anılmalıdır.
Kültlük olayına gelince bence Akbaş kült bir figürdür.
Tamam sinema adına kaliteli işler çıkarmamıştır ama başrolünü oynadığı filmlerle "seks filmleri" furyası öncülerinden olmuştur. Outiê'nin dediği gibi Akbaş filmelri ayrı bir film janrıdır. Bi dönemin demirbaşları arasında sayılan biri, hele o dönem belirli bir azınlık tarafından izleniyorsa kült olabilir görüşündeyim.

Bu arada kişisel olarak Akbaş'ı hiç sevmem. Hele İbo Show'daki tiplemesinden nefret etmiştim. İyi bir içicidir ama kendisi, saygı duyarım.

printerson
printerson
1,034 posts
May 06, 2003, 08:10 PM#2529

Pumpkin King wrote:
su aydemir akbas'i sevme ve saygi duyma nedenlerinizi biraz daha acsaniza. ne yapmistir ki bu adam bu forumda boylesine ovgu dolu seyler yazilmis hakkinda. filmlerinde bolca hatun got gobegi gostermek mi (ben baska da bir ozelligini bilmiyorum zaten) onu boylesine goklere cikarmanizin nedeni. hele bi de kemal sunal'i tokatlar denmis ki hakkinda urperdim valla.

Kemal Sunal'la yan yana bile oturtmam haklısın.

Ammaaa... Herif fantastik sinema yapmış be kardeşim. Bir de o rollere hakkını veriyor. Yalnız Akbaş'ı izlerken yanında bir de kullanma kılavuzu vermek gerektiğini söylemek şart. Yok ben süper espriler duycam yok güzel film bekliyorum dersen o iş yaş. Kanala girip öyle izlemek lazım. Fasonlukta sınır tanımayan bir şahsiyettir. Öylesine boş konuşur ki sinir bozukluğuyla başlayan kahahalar normale dönmeye başlar. Tabii "ben entelim, bu filmlere uyuz olmak boynumun borcudur" düsturuyla izlenirse uyuz olmamak için hiç bir neden yoktur. Bu durum da ayrıca fasonluktur.

AN
Anonymous
743 posts
May 06, 2003, 10:18 PM#2537

bu söylem de polemik arayan bir bünyenin "ortaya sataştım, kim atlarsa kapışırım" dercesine klavyesinden dökülmüş gibi görünüyor sanki. bu açıdan da biraz fason. :)

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
May 07, 2003, 07:57 AM#2542

aydemir akbas maksat eglence olsun diyenler icin muthis birisidir. film her zaman ille de sanatsal tatmin icin izlenmezki..kult bir adam. ozellikle de kafaniz iyiyse kendinizi serbest birakin, cok guleceksiniz.

kemal sunali tercih edenlerdenim ben de. ama kemal sunali savnunlar da acaba sahiden sanatsal bir takim argumanlarla mi savunurlar merak icindeyim..

aydemir abi'den bir 6assarayli oldugunu ogrendikten sonra sogumustum kendisinden ama **salatasaray **ve **yenerbahce **kuluplerinde gecen hikayenin anlatildigi filmde (adi neydi unuttum.. ) yenerbahce'nin super kalecisi rolunde gozume tekrar girmisti...

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
May 07, 2003, 08:44 AM#2546

kemal sunal'in herseyi bir yana, bazi son donem filmlerinde ve (bildigim kadariyla da) ozel hayatinda cizdigi anti-kahraman portresi benim icin yeterlidir.

ha sener sen diye bir adam vardir ki diger hepsini tepeler gecer, o ayri.

printerson
printerson
1,034 posts
May 08, 2003, 11:41 PM#2706

Jon Irenicus wrote:
bu söylem de polemik arayan bir bünyenin "ortaya sataştım, kim atlarsa kapışırım" dercesine klavyesinden dökülmüş gibi görünüyor sanki. bu açıdan da biraz fason. :)

Doğru tespit...

You need to log in to post a reply.