Özel Filmler
12 replies · 195 views
Özel Filmler
Bir sinefilin her zaman kişisel nedenlerden dolayı hastalıklı olarak sevdiği filmler vardır. Ne zaman karşısına çıksa izler, canı sıkkındır takar izler, neşesi yerindedir yine takar izler. Böyle filmler sinefilde nostaljik duygular uyandıran, yaşanmış fakat geçmişte kalmış duyguları tekrar hissettiren filmlerdir. Yıllar geçer ama böyle filmlerin hissettirdiği duygular baki kalır. Eski sevgili, yeni sevgili, çocukluk yılları, yaşanmış şehirler, yakın arkadaşlar, platonik aşklar...Ben dökülmeye başlayayım yavaştan, siz gerisini getirin...
Hannah and Her Sisters - Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktur.
Chasing Amy - "So I've spent everyday since then chasing Amy." Mee Too
Great Escape - Babamı hatırlattığı için
Limey- Ne zaman sıkılsam kendimi Terrance Stamp'in flashback görüntüleriyle eğlendiriyorum. Yalın - muhteşem bi film.
Things to Do In Denver When You Are Dead - Film çekmeye böyle bi filmle başlayacağım için
gemide
mulholland dr.
Masumiyet abartmıyorum her gün izlediğim,inanılmaz bir teslimiyetle kendimi kaybedip bulmakta zorlandığım bir film.Terminatör 2,Sezercik Aslan Parçası,Sezercik Yavrum Benim,Yumurcak Küçük Şahit,Fatoş Talihsiz Yavru,Bitirimler Sınıfı,Afacan Harika Çocuk gibi filmlerse benim için çok özel tadlar barındıran gördüğüm anda kesinlikle kaçırmayacağım fazlasıyla bana özel filmler!
Hababam Sınıfı (ozellikle hababam sinifi tatilde)
The Nightmare Before Christmas
Edward Scissorhands (ama elimde yok ne yazik ki)
Before The Rain
Contact
Bu arada Yekta'nin bana adadigi yazisinin ardindan High Fidelity de bu listeye girdi.
*tosun paşa
*züğürt ağa
*hababam sınıfı
*iyi, kötü , çirkin
çocukluğumu hatırlattığı için....bu biraz şener şen torpilli oldu, ama herifi ne zaman izlesem mimiklerine kopuyorum...
* fight club
* american beauty
* şeytanın avukatı
yaşadığımız dönemi anlatan, yaşadığım düzenin boktanlığını hatırlattığı için...
ha bu arada *mulholland drive *lost highway i de saygıyla anmadan geçemiycem.
yaw bu topik çok spesifik değil.. bi çok filme haksızlık oldu sanki...son bi film daha
hiroşima sevgilim aşk işte... savaş, ölüm dinlemez dedirttiren bi film...
Fight Club, her koşulda daima temcid pilavı niyetine
u turn, kaybedenlerin şerefine!
terminatör 2, kıyamet sahnesinin güzelliği babında
ömer muhtar (çöl aslanı) anthony quinn, oyunculuk ne demek gösterdiği için, küçüklüğümde günde üç kere seyredip her seferinde idam sahnesinde ağlamaktan ortalığı yırttığımı hatırlattığı için ve gözlüğü teslim alan o küçük çocuk için.........
c blok, işte tam bir tutunamayan daha, keşke günün birinde yoluma çıksa
mullholand çıkmazını muhtemelen ne zaman anlıyacam lan diye ömrümün sonuna kadar seyrederim herhalde
türk filmlerinden ise, neşeli günler ve içinde adile naşit münir özkul şener şen olan hemen bütün filmler diyebilirim. ilaveten kemal sunalın cozutmadan önceki filmleri neden mi, sınırları belli olan zamanları hatırlattıkları için iyiler mutlak iyi kötüler mutlak kötü, hayat ne kadar kolaymış bir zamanlar.....
You need to log in to post a reply.