Komedinin Krallari
8 replies · 163 views
Komedinin Krallari
Bu basligi iki acidan kullanalim.Ben dün aksam bu isme sahip belgesel tarzi bir show izledim tv de.dört siyah komedyenin stand up showlarindan olusan mükemmel bir ziyafetti benim için.iste bir alinti:
**"**isa zencidir kardeslerim!tanri bilir ki isa zencidir...arkasindaki on iki havari de oyle!cunku on iki beyaz hicbir zaman bir zencinin arkasindan gitmez!eger isa hakkinda arama emri cikartilmamissa ve havariler polis degilse tabii!.."
isteyen bu konuyu konusabilir isteyen de komedinin krallari olmus oyuncularini yazabilir...
Şener Şen - Türkiye'nin en iyi komedi oyuncusu
Peter Sellers - Klasik
Jim Carrey - İyi bi oyuncu, daha iyi bi komedyen
Robin Williams - İnanılmaz yetenekli. Kariyerine komedi değil de dram filmleriyle başlasaydı şimdi De Niro, Pacino falan olarak anılırdı. Komedyen olması daha iyi tabii.
Woody Allen - En zeki komedyen. Bence en iyisi
Bu arada Jerry Lewis'ten nefret ederim.
ving sana katılmamak elde değil.woody allen ismi bence komedinin şahıdır.ustaya ait o kadar fazla favori film var ki gönlümde.burada say say bitmez...
yine de birkaç fetiş derecedeki filmlerimi yazayım:
Yaramaz Harry
Small Time Crooks
Seks Hakkında Bilmek İstediğiniz Herşey
Muz Cumhuriyeti
Small Time Crooks filmindeki müthiş soygun faciası,Seks Hakkında... filminde paranoyak-entellektüel-melankolik sperm karakteri,Yaramaz Harry filminde yahudi usülü oral seks gibi mevzular hala aklıma geldikçe beni güldürür...
dün goranın dvdsini izleme fırsatım oldu..filmi uzun bir incelemeye aldım..cem yılmaz gerçekten çok ama çok iyi bir komedyen...bazı ayrıntıları ve bu ayrıntılar üzerindeki başarısını daha iyi gözlemleyebilme şansım oldu dvd sayesinde...
Kesinlikle Woody Allen - Manhattan ve Annie Hall favori filmlerimdir, özellikle Manhattan - yukarıda bahsedilenlerin dışında birde Radio Days var, kendisi oynamıyor ama yazmış-yönetmiş, o da çok şirin bir film. Aslında bazı fimleri o kadar güzel değil Reconstructing Harry, Celebrity gibi mesela ama güzel olmasalar da ben yine gülüyorum onlara.
Stephen Chow adında bir vatandaş var, Shaolin Soccer'ın yazar, yönetmen ve başrol oyuncusu. Hiç bir filminde boş yok, saatlerce güldürür beni her filmiyle, hatta bunları yazarken aklıma geliyor Love on Delivery (ki en çok güldüğümdür içlerinde) yüksek sesle gülüyorum yazarken.
Tabi birde Jackie Chan var, hem action hem komedi (Drunken Master sonra ki, Amerikan filmlerinden önceki dönemini kastediyorum)
Türk sinemasında Kemal Sunal bence komik zamanlama dediğimiz olayın piri olmuş bir adamdı rahmetli. Mesela benim en çok güldüğüm ikinci Türk filmi Gulyabani'dir.
- cocuklar, bu yil jimnastik sistemini tamamen degistiriyorum
- eyvaaah, gene sacmalayacak
- icinde felsefesi olan bir sisteme donuyoruz. butun dunyayi saran, uzakdogudan cikan ve felsefesi olan bu sporun adi ne
- kolera olabilir mi
- neee
- allahh
- cevap verin
- soyleyinceye kadar catlatir adami
- bu aptallar bilemedi, siz cevap verebilir misiniz
- hayir hocam
- zarari yok, ilerde verebilirsiniz
- saban
- gene beni cagiriyor. neee
- gel
- geleyim hocam
- sen soyle bu sporun adini
- sakin gules olmasin
- sacmalama, severim seni saban
- sagolun
- onun icin biraz ipucu vereyim hani boyle. huaaa, uuaaa, mvaaah
- anladim boks
- deli etme beni. hani yavrucum televizyonda oynuyor
- bonanza
- degillllll, hani hocasi var boyle
- haaa, carlinin melekleri
- salaaaak, hani hocasi onu bi hayvan adiyla cagiriyor
- teessuf ederim hocam yoksa bana inek mi demek istiyorsunuz
- hayirr.. ziplayan bir hayvan
- aaa kurbaga
- yok pire
- tebrik ederim, demek ki pireymis
- hayirrr, cekirgeee, cekirgeeeeee.. bildin mi dizinin adini..?
- evet bildim.. ihtiyar delikanlilar
- hayirrrrrrrrrr
- hocam, ben soyleyebilir miyim..?
- haaa.. tabi buyrun..
- kung fu
- bravo tebrik ederim.. ayrica obur kiz arkadaslarini da tebrik ederim..
- ben de sizi tebrik ederim hocam, cok iyi anlattiniz..
- evet.. kung fu
- o ne be
- cagimizin sporu, hepinize ogretecem, cekirgelerim benim..
- iyice kacirdi bu badi, vah vah iyi adamdi
- hyiiuuvh, fyiiuuvh, hiieaaaayt
- hocam?
- efendim cekirge
- bize fung hu mu ogreteceksiniz
- hayir cekirge.. kung fu
- anladim fung hu
- aptal cekirge, sinirlendirme beni.. kung fu
- tamam ben de fung hu diyorum
- hah simdi dogru soyledin cekirge.. fung hu, fung hu..
- fung hu..
- hocam bize de ogretin
- ogreteyim cekirgelerim, toplanin etrafima.. kalin bi tahta getirin.. cabuk.. hah, tutun soyle.. kung fu felsefesi onemlidir.. ben simdi bu tahtayi kiracam.. kiracam.. kiracam.. kiricaaam vhuaaaaaaaaaayttt
- hocam, tahta kirilmadi
- tabi kirilmaz, nicin.. cunku ayagim kirildi.. aaaaaaarrrghhhhh
You need to log in to post a reply.