Skip to content

Rammstein:Garip Alman güruhu

13 replies · 416 views

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
May 19, 2003, 04:52 PM#3048

Rammstein:Garip Alman güruhu

Şu an vaktim yok daha sonra birşeyler yazacağım bu grup hakkında ama sizin görüşlerinizi merak ettim.Siz birşeyler yazın ben size yetişirim...

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
May 20, 2003, 06:33 AM#3050

Yaptiklari muzikten pek haz etmesem de (ve fazla dinlemis biri olmasam da) arada oyle sarkilar yapiyorlar ki kendilerine saygi duymamak mumkun degil. Bana gore rammstein'i digerlerinden ayiran en buyuk ozellik sarkilarinda genelde geri planda kalan elektronik melodiler. Diger rock gruplarinda duydugunuz elektro gitar cazirtilari rammstein'de cok hos ezgiler olarak karsimiza cikiyor bazen.

Hemen hic bir yere yakismayan igrenc almanca ise rammstein sarkilarinda mukemmel oluyor bence. Sozlerini anlamasam da (ve arastirmasam da) buyuk bir isyani hissediyorum sarkilarinda (neye kime karsi bilmiyorum tabi).

Her insanin XXX'in basindaki "Feuer Frei" i en az bir kez dinlemesi gerek diyorum ve bitiriyorum.

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
May 20, 2003, 06:37 AM#3051

hic hazzetmem bu gruptan.. estetik "gurultu"...

YO
yojimbo
Private Joker
1,020 posts
May 20, 2003, 07:48 AM#3054

stripped'i söylemisti bunlar DM'den... pek gerek yoktu ama albümde kötü de durmuodu...

OU
outsider
650 posts
May 20, 2003, 09:52 AM#3055

yojimbo wrote:
stripped'i söylemisti bunlar DM'den... pek gerek yoktu ama albümde kötü de durmuodu...

bunun videosu, hitlerin sinemacı propaganda aygıtı, line riefensthal'ın 36' berlin olimpiyatları belgesilinden parçalar bir araya getirilerek pazıl misali bir araya getirilmiştir...

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
May 20, 2003, 12:48 PM#3058

Rammstein ın toplam üç albümü var yanılmıyorsam.Halen ilk albümlerini dinleyebilmiş değilim.Gerek Lost Highway gerekse Matrix babında isimlerini duymuşluğum vardı.İki sene evvel pek bir uzak olduğum bu müzik türüne ait grubu dinleme fırsatım oldu.Halen arasıra canım sıkıldığında takarım Walkmane rammstein moduna girerim.dinlerken de kendi kendime söylerdim,ulan ne bağrı yanık adamlarmış bunlar.ne kadar hisli ne kadar "geçirgen"(!) bir söyleyiş tarzları var.
Fakat geçen ay sıkı bir müzik dinleyicisi arkadaşımdan şok bir cevap aldım.Meğerse benim iki yıldır acaba ne mesajlar veriyorlar diye kendi kendimi yırttığım bu garip alman güruhu bütün parçalarında eksiksiz faşizan-nazizm mesajlarıyla dolu ikinci dünya savaşından almanlara miras ırkçılığı öven şeyler söylüyorlarmış.oldukça şaşırdım tabii.fakat arkadaş keleğine gelme ihtimalini de göz önünde bulundurarak sormak istiyorum:
Aramızda almanca bilen bir Müslüman! varsa bu duyumumun doğru olup olmadığını açıklayabilir mi acaba?

DO
dopey
914 posts
May 22, 2003, 05:53 PM#3143

lost highway soundtrack inde iki güzel parçaları vardır .. filme baya gider

RA
rai
645 posts
May 24, 2003, 09:30 AM#3201

rammstein' ın bugüne kadar yaptığı şarkılarda açık bir politik duruş yok. daha çok kalabalıklar içinde yalnız kalmış kişilerin hikayeleri anlatılır. bu durum çift taraflı okuma ile farklı öznel bakış açılarından örtük mikro faşizm veya yeni-muhafazakarlık ya da örtük bireyci otonomizm-anarşizm olarak okunabilir. aynen fight club gibi düşün.

grup elemanları alman medyasında kendilerine getirilen nazizm ve faşizm suçlamalarını kabul etmiyor. eğer alman değil de ispanyol olsaydık bütün bunlar başımıza gelmiicekti diyolar. ve kendilerine yapılanın 20 yıl önce kraftverk' e yapılanla aynı olduğunu ve bunun haksızlık olduğunu söylüyolar. (kraftverk iyi gruptur bu arada)

müzikal anlamda ise rammstein, amerikan rock ve ingiliz punk-avantgarde geleneğinden kendisini ayırarak daha kendilerine has bir üslubu benimsemiştir. arka fonda modern enstrümanlarla etnik orta avrupa melodileri uçuşurken, vokalde sizin anlayacağınız şekliyle sinemada olanla örtüşen tam bir alman üslubu vardır.

yeterli gelmediyse daha yazayım.

velhasıl kelam ben pek sevmem kendilerini. gençliğimde de sevmezdim.

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
May 24, 2003, 03:27 PM#3208

Bilgi için teşekkürler..
bu kadarı kafidir..

LY
lynch2046
109 posts
May 25, 2003, 09:32 PM#3244

hayatımda dinlediğim en iyi gruplardan biridir Rammstein.Gerek lost highway de gerekse albümlerinde müthiş bir ayrıksılık seziliyor.Bunun yanında çok sevdiğim bir dil olan almancayıda böylesine ezgilerle yoğurması gruba olan ilgimi bir kat daha arttırıyor...

SO
SOLAS
236 posts
Jan 27, 2005, 05:17 PM#17359

...yeni albümleri çıktı çıkıyor..amerika die bi parçaları var fena diil...
bi de ''lilya 4 ever'' sondtrack'indeki parçaları gayet iyiydi.

TR
triyandafilisus
204 posts
Jan 27, 2005, 09:47 PM#17366

Lilya 4 ever in sonlarindaki parcalari,sarkinin adini hatirlamiyorum,filmle o kadar iyi gitmisti ki bayilmistim dogrusu.

Rammstein i cok dinlerdim bi ara.Zaten Du hast mich le Mtv ye de dusmuslerdi.Sonradan ne oldu bilmiyorum sarmamaya basladi.Tutturduklari tarz degismeye meyilli degil,belki de ondan.Ve belki de sirf bundan dolayi Rammstein gibi grublarin cogunlukla gelecekleri olamayacagi kanisindayim.

Bir yonetmen gibi bir grubun da kendine ozgu bir yolu,bir tarzi olmasi gerektigini dusunuyorum ama ayni seyler farkli yollarla sunulmaya baslandigi an bir zamanlar hayranlik duyduklarimizdan kopmamiz kacinilmaz.

DO
dopey
914 posts
Jan 27, 2005, 10:04 PM#17367

son döenem kliplerinden ich will iyiydi ama amerika parçasında bir terslik var. rammstein'a uymayan birşeyler var gibi. tam çıkartamadım hala. sanki grup dağılacak yada üyeleri değişecekte bu buparçadan sonra olacakmış gibi??????
tam anlayınca size de anlatacağım

pan
pan
Forum Manager
2,664 posts
Jan 28, 2005, 09:14 AM#17382

öncelikle bulursanız sonne klibini izlemenizi tavsiye ederim. ilginç bir pamuk prenses hikayesi anlatılıyor.
ben rammstein'ın tarzını ve özellikle bazı parçalarını çok severim.
depeche mode cover'ı yapmış olmaları benim için ayrıca +1 puan almalarına yol açıyor. Genellikle Alman ekolünün dünya çapında tanınan çoğu grubunun DM'le ilgili minör takıntıları oluyor zaten.
ha rammstein'ı neden seviorum. sanırım adamların kendi kültürlerinin özünü müzikle keşfettiklerini düşündüğüm için. bazı ırkların uzaydan düştüğü hissiyatı vardır ya, bence almanlar da böyle bir kültür.
rammstein'ın müziğinde de bunu hissediyorum. endüstriyel, elektronik, protest ve uzun zamandır olmadığı kadar Alman dilinin matematik yapısıyla uyumlu bir prozodisi var. üstelik o sertliğin altına yedirilmiş melodiler, alttan alta başka bir duygu birikimini anlatıyor gibi geliyor. bu anlatmak istediğimin en başarılı örneklerini de DM verir zaten. ben bu tür üslubu sevdiğim için Rammstein'ı seviyor olabilirim ama bişiler yazmak istemiştim...

You need to log in to post a reply.