Orda Bir Leman Var Uzakta?!
4 replies · 131 views
Orda Bir Leman Var Uzakta?!
Ekşi sözlüğü gezerken rastladım.Ahmet Yılmaz'dan paste yapılmış.Dayanamadım buraya aktarıyorum...
2002 uzay yolu macerası:
(pijama atletli sarı saçlı adam houstondan uzaydakilerle konuşmaktadır)
-ne oldu yavrum? iççine sıçtınız bir işi beceremediniz saatlerdir.
-efendim, henüz indik gezegene; ay modülü ile çevreyi şimdi gezmeye çıkıyoruz.
-ay modülünün içine sıçiim, yanındaki eşşoğlu eşşek ne yapıyor?
-ben buradayım efendim.
-sen binmiş miydin gemiye soysuz ibine seni! sakın sen aşağı inme, inersen de arkadaşının elinden tut da kaybolup başıma iş açma benim.
-efendim gezegende oksijen yok.
-oksijenini sikeyim, çabuk dönün! ben biliyordum zaten. oksijen yoksa adam da yoktur orda.
-fakat efendim, en azından taş örnekleri toplayabiliriz.
-ne yapacaksın taş örneğini? her yer taş oldu! koyacak yerimiz yok, doldurma taşı toprağı gemiye! hem çocuk nerde çocuk, yanında mı o?
-buradayım efendim ben.
-ne oldu, üzgün geldi sesin? sen de mi bulamadın uzaylıyı evladım?
-evet efendim ikimiz de baktık, yaşam belirtisi yok.
-her yere baktınız mı bari, iyice baksaydınız sağa sola.
-baktık efendim.
-e hadi o zaman, oyalanmayın oralarda.
-yola çıktık efendim.
-çıkıcan tabi, hep orda mı bekliyecektin. hadi gelin çabuk bekliyorum.
-tamam efendim, biz atlas okyanusuna indik.
(bu sırada yüzerek yanlarına gelir)
-öyle mi sevgilim. burayı iyi bellediniz siz artık gide gele.
-nasa üssüne gidiyoruz değil mi efendim?
-ne üssü .mına koyiim. üs mü kaldı? bütün parayı harcadınız, uzaylı var diye kandırdınız nasayı! çekin şimdi kürekleri.
-efendim ne yöne çekiyoruz kürekleri_
-sen sus, senin tipini zikicem! zaten hiç kanım ısınmadı sana, her konuşmanda diken diken oluyorum uğursuz musibet seni.
sizin de çok güldüğünüz geçmişten gelen leman hatıraları var mıdır acep?
- atil kurt.
- atil kurt, atil kurt. bi seks aleminde de katil kurt dedigini duymadik.
(kurt yuzmektedir)
- boyver kurt.
- kurt gelecek simdi sana bi koyuverecek gorecen kurdunkini.
bi de galip tekinin muhtesem bi eseri vardi, evdeki arsivimi annem atmadiysa duruyodur hala. ucan bi kaplumbaga gibi biseye binmis iki uzayliya benzer sevgili gelecek planlari yapiyorlardi (yanlis hatirlamiyorsam) her karede. son karede ise bunlarin evreninin intihar etmekte olan bir adamin sakagina siktigi, karsi duvara carpmak uzere olan bir kursun oldugunu goruyorduk. what is the matrix hesaabi.
senin dedigin hikayenin süpperdi adi da 'big bang'di. aslinda onlarin hayatta kaldigi, o evrenin varoldugu süre, kursunun tabancadan çikip çarptigi zamana kadar geçen zamandi. adamlarin big bang dedikleri sey de ates edildigi andi.
yojimbo wrote:
senin dedigin hikayenin süpperdi adi da 'big bang'di. aslinda onlarin hayatta kaldigi, o evrenin varoldugu süre, kursunun tabancadan çikip çarptigi zamana kadar geçen zamandi. adamlarin big bang dedikleri sey de ates edildigi andi.
ya hakikatten cok nefis bir hikayeydi o. ben de saklamistim ama kaybetmistim. galip tekinin bir de "pi'ye mektuplar" serisi vardi ki anlatmaya gucum yetmez.
yakti kendini leman.. paraya kurban gitti... en son turkcell icin ozel bir seyler yaptiklarini gordugumde bagrima tas basmis ve bir daha almayacagima yemin etmistim..
artik penguen var. deli, limon ve eski leman tadini yeniden yakaladim. ustelik yeni elemanlar da cok iyi..
You need to log in to post a reply.