Amerikan Sinemasının Türk Sinemasına Etkisi
6 replies · 82 views
Amerikan Sinemasının Türk Sinemasına Etkisi
Herkese merhaba,
Sinefil- Forum' a yeni katıldım. Ben Yeditepe üniversitesi Radyo- tv- sinema bölümünde okuyorum. Bu dönemki Türk sinema tarihi dersimde ödev olarak Amerika' nın 1980 sonrası Türk sinemasına siyasal ve ticari etkisi konusunu aldım. Ancak bu konuda tam anlamıyla bir kaynak bulmak çok zor. Bu konuyla ilgili aranızda bana kaynak önerebilecek, ya da bilgi gönderebilecek varsa çok sevinirim. Cevaplarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler...
karşılıklı etki ödevi yapmak oldukça meşakkatli bir iştir kolay gelsin. 80 sonrası sinema kotalarının konduğunu biliyorum. Amerika'yla yapılan ticaret anlaşmalarının arasında Özal döneminde sinemayla ilgili bir durum vardı. Biz belli bir kotada teksitil ürünü satıyoruz karşılık olarak vizyona giren filmlerin ancak %20'si Hollywood dışında olabiliyor. Özal döneminde yapılan Türk-Amerikan ticaret anlaşmalarını sıkı bir şekilde karıştırman gerekecek.
Ama işin kültür boyutuyla ilgili kaynaklar var. İlef'in sitesini biraz kurcalamak lazım ve tabii İrfan Erdoğan-Korkmaz Alemdar ikilisinin bu konuyla ilgili makalelerinin olması lazım...
"olaya önce amerikan sinemasi denen şey nedir"i tartisarak baslamakta fayda var. bu konuda Politik kamera kitabindan faydalanilabilir.
türk sinemasi üzerine de ilk aklima gelenleri ileteyim:
Toplumsal Değişme ve Türk Sineması /Gülseren Güçhan
You need to log in to post a reply.