"Uzak" artık çok "Yakın"
9 replies · 134 views
"Uzak" artık çok "Yakın"
Türk sinemasının son dönemdeki yüz akı Uzak,Cannes film festivalinden ödüllerle dönüyor.Yılmaz Güney'den sonra bir Türk sinemacısı daha onurlandırıldı Fransa'da.Gus Van Sant'ın Elephant ile Altın Palmiye ödülünü aldığı gecede Ceylan'ın ödülü Yılmaz Güney'e adaması da oldukça önemliydi...
Sizin görüşleriniz neler?
uzak'i hala izleyemem sansizligini yasayanlardanim. izlemek icin en cok can attigim filmlerdendir.
nuri bilge ceylan'in diger filmlerini referans kabul ederek cok cok iyi bir film olduguna eminim. cannes odullerini cogunlukla tutarli bulmusumdur.
uzak en azindan oscar alamayacak kadar iyi bir film ondan eminim..
Filmde Muzaffer'in TV seyrettiği sırada yarı düş yarı gerçek bir anda perdenin rüzgarla dalgalandığı, diğer elemanın yattığı odada bir parıltı gördüğü ve abajurun devrildiği sahneyi hatırlayan var mı?
Gerçi ben filmi sadece bir defa izledim ve bazı şeyleri yanlış hatırlıyor olabilirim, ama her ne olursa olsun, bence ödülü verenler bu sahneye, en çok bu sahneye ödül vermişlerdir.
Bu sahnede filmin özünden birşeyler vardı.
UZAK
Uzak, Türk sinemasının en güzel birkaç filminden biri. Popüler kültüre hitap etmeyen minimalist sinema anlayışiyla,eşşiz görüntüleri ve mizansen yaratmadaki başarısıyla,iletişimsizlik ve yalnızlık temalarını çok az müzik ve diyalog kullanarak ustaca anlatan CEYLANIN bu filmi, sizleri kucaklamayı bekliyor.
Re: UZAK
tanny wrote:
Uzak, Türk sinemasının en güzel birkaç filminden biri. Popüler kültüre hitap etmeyen minimalist sinema anlayışiyla,eşşiz görüntüleri ve mizansen yaratmadaki başarısıyla,iletişimsizlik ve yalnızlık temalarını çok az müzik ve diyalog kullanarak ustaca anlatan CEYLANIN bu filmi, sizleri kucaklamayı bekliyor.
tam bir tanitim yazisi olmus helal olsun... :-)
Re: UZAK
tanny wrote:
Söyleyelim de bunu afişe koysunlar...)
You need to log in to post a reply.