Skip to content

Gus Van Sant

14 replies · 272 views

FA
faust
41 posts
May 28, 2003, 07:07 PM#3375

Gus Van Sant

Enteresan bir adam.
Good Will Hunting bence çok iyiydi. İzlemedim ama Finding Forrester için Good Will Hunting'in benzeri dediler. Sapık, pek olmamıştı. Ne de olsa Hitchcock'un söylediğini tekrar etmeye çalışmak... Zaten niye çekti anlamadım.
Ama son iki filmi bende aşırı merak uyandırdı. Bundan aylar önce tv8'de Studyo Movieplex'de Gerry'nin tanıtımını görmüştüm. Konusuyla ve tanıtım görüntüleriyle beni çarpmıştı. Çölde kaybolan iki adam (Damon&Affleck) ve tüm film aynı mekanda, egzistansiyel geyikler yapan bu iki adamın hikayesi! Ama hala izleyemedim!!!
Ve son filmi Elephant. Okduğum kadarıyla bunun konusu da Bowling for Columbine'ı andırıyor. Ama benim tanıdığım Van Sant bir M.Moore değil. Moore'da sevmediğim bir taraf var. Daha filme başlarken haklılığını gözümüze sokuyor. O.Stone ve C.Gavras'da yapıyor aynısını.

İyi yönetmen seyirciyi kendi çelişkileriyle kıvrandırmalı.

OU
outsider
650 posts
May 28, 2003, 08:10 PM#3378

hiç sevmem kendisini. açıkçası lavuğun teki belledim ibineyi. tuhafta bir tipi vardır. hani tipi tip derler ya. kendisiyle dalga geçme niyetine bol bol psycho uyarlaması izliyorum.

DO
dopey
914 posts
May 28, 2003, 08:27 PM#3380

elephant filmi ele aldığı konu itibariyle iyi olmalı. konu o kadar sağlamki filmi içine sıçmak yetenek gerektiriyor.. bu arada gus van abimizin iyi işleride vardır.. bakınız drugstore cowboy ve my private idoha.. yani

LY
lynch2046
109 posts
May 28, 2003, 08:38 PM#3382

Good will Hunting çok kötüdür bana kalırsa,hikaye ve oyunculuklar(minnie Driver dışında)vasatın çok altındadır.
To Die for okkalı filmdir.Gus van sant ın gördüğüm en iyi filmidir.(Zaten 2 sini seyrettim)
Altın palmiyeyi aldığı için çok mutluyum,ama Peter Greenaway de alsa aynı derecede mutlu olurdum.Yeter ki Lars von Trier almasın!
Şu gerry i de çok merak ediyorum.

FI
FistandantiLuS
67 posts
Jul 26, 2003, 12:16 PM#4904

kendisine bir türlü ısınamadım. good will hunting her sene en az bir tane çekilen amerikan dahisi filmleri kategorisinde yer almaktan öteye gidemezken, to die for'u da yüzeysel bulmuşumdur. gus van sant beni etkileme noktasına hiç gelemedi.

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Jul 28, 2003, 06:18 AM#4936

Gus Van Sant ayrıntıları gözden kaçıran bir yönetmen..Mesela Good Will Hunting'de Damon cama çeşitli matematik sembolleriyle birşeyler karalar.Filmde bu olay bize elemanın bilinmez bir denklemi çözme çabası olarak gösterilir.Halbuki camda yazanlar basit ortaokul matematiğine dayanmaktadır...
Ha keza Sapık yinelemesi de felakettir...Onca metraja yazık...

printerson
printerson
1,034 posts
Jul 28, 2003, 12:16 PM#4944

Çok arkasında durulcak bir film olmamakla beraber, good will huntingde güzel vakit geçirmiştim.

amerikan sinemasının tipik özelliklerini taşıyor ama kendi kriterlerinde fena değildi...

VI
ving
Super Moderator
876 posts
Jul 30, 2003, 09:34 AM#5026

geçenlerde tekrardan to die for'u izledim. filmin aslında tüm olayları anlatan bi televizyon şovu havasında çekilmesi, ara ara karakterlerle olaylar üzerine ropörtajlar, inceden inceye medya eleştrisi... bence iyi bi filmdi.
gus van sant abimiz aynı türde film çekmeyi sevmeyen, düşük bütçede iyi işler çıkaran bi abimiz bana kalırsa. psycho dışında izlediğim kötü bi filmi yok ama başyapıt düzeyinde de bi filmi yok. ülkemizdeki dağıtımcıların pek sevmediği bi isim herhalde son üç filmi finding forrester, gerry ve elephant buralara uğramadı.
my own private idoha izlediğim en iyi filmi. ayrıca bu film için "Keanu Reeves'e kariyeri boyunca iyi rol yaptırmayı başarmış tek yönetmen" ödülünü de almalı bana kalırsa. iki erkek fahişenin İtalya'ya kadar süren yol hikayesi. daha ne olsun...

SO
SOLAS
236 posts
Jan 19, 2004, 03:45 PM#7870

Sanırım adamda aptal cesareti var veya filmi yeniden çeken stüdyonun patronuna ne zamandır ödemediği bir borcu varmış patron da düşünüp topuğuna sıktırmaktansa adama Sapık'ı yeniden çektirtmiş. Bu filmin bu şekilde başka türlü çıkmasının başka bir açıklaması olamaz :D

Ek: Bu arada adamımız yanlış hatırlamıyorsam ilk Red Hot albümlerinin fotolarını da çeken bir kişilik. Nerden nereye dünya işte :D

Ek 2: Bu arada Elephant'ın buralara gelip gelmeyeceğeni bilen bir zat-ı muhterem war mı??

VI
ving
Super Moderator
876 posts
Jan 20, 2004, 04:55 PM#7896

elephant - 12 mart

CA
caggins
472 posts
Feb 16, 2004, 05:36 PM#8503

Yine dayanamayıp dvd den izledim bu filmi, ben olsam altın palmiyeyi Lars abiye verirdim hatta alamadı diye üzülmüştüm ama şimdi o kadar üzülmüyorum gayet güzel bir film çekmiş Gus Van Sant, Çok başarılı bir kurgusu var hatta kurgusuyla ön plana çıkıyor, ''Konusu Bowling for the Colombine la aynı diyebiliriz, sanırım jüri geçen sene kendine bir konu belirlemiş tabii ırak savaşının bunda bir etkisi de olabalir.''

Sinemada tekrar izleyeceğim tabii ki, şiddetle tavsiye ettiğim filmlerden biri, böyle Beethoven eşliğinde, huşuuu içinde izlenecek bir film...

FA
faust
41 posts
Feb 17, 2004, 05:57 AM#8517

gerry

Ben de geçenlerde biryerlerde (şu anda hatırlamıyorum) Gerry'nin afişini gördüm sanki. Bir gelse diye bekliyorum.

Bu arada aylar sonra ilk defa foruma yazdığımı farkettim.
Hadi hayırlısı

VI
ving
Super Moderator
876 posts
Apr 22, 2004, 05:34 PM#10832

gerry çok enteresan film izleyen var mı?
arvo part diye bi müzüisyen var, indirin dinleyin...

gerry'den aklımda kalan yegane şey
bi de age of empires diyaloğu...

OU
outsider
650 posts
Apr 22, 2004, 10:13 PM#10835

elephant o kadar ki naif ki! hos muyum bos muyum sorusunun cevabı burada gizli.

ST
Strier
165 posts
Apr 24, 2004, 03:48 PM#10867

gerry'in DVD si dolaşıyordu piyasada dayanmayıp izledim, bence olmamış. Film kendi içinde sıkışıp kalıyor, büyük bir tatminsizlik duygusu bıraktı bende. Hatta daha ileri gideyim bu filmin niye çekildiğini ben hala çözemedim. Hele Ben Affleck'in kayanın tepesine çıkıp inemediği sahne!
Anlatmak istediğini başka türlü anlatamazmıydı bana çok komik ve bir o kadar da gereksiz geldi. Ayrıca filmin temposunun azıcık(çok azıcık, hatta zor hissedilir derecede) arttığı yegane sekans.
Bence de en iyi filmi To Die For olmakla beraber , Elephant 'da akıllı kurgusuyla iyi bir film. Good Will hunting'de fena değil ama en zekice tarafı sadece iyi düşünülmüş ismi!Henüz başyapıt vermiş bir yönetmen değil bence ve benimde fazla umudum yok. Geçenlerde Cnbc-e de oynayan Drugstore Cowboy'u seyretmedim ama izleyenler çok üst düzey birşey olmadığı konusunda hemfikir. Biraz fala şişirilmiş bir yönetmen olduğunu düşünüyorum açıkcası.

You need to log in to post a reply.