PIXAR
14 replies · 508 views
PIXAR
Gecenlerde PIXAR'in bir kisa animasyonunu izledim: For The Birds. Tanrim o ne guzel animasyondur oyle. Hic bir PIXAR filmini izlememis oldugum icin kendimden utandim. Bir kac tane daha bol odullu kisa animasyonu var sanirim PIXAR'in, ne yapip edip bulun izleyin diyorum.
sitelerinde olmasi gerek bu çizgi filmlerin. mesela bi geri's game vardir, süperdir o da. knick knack var onu da siddetle oneririm. onun disinda da bi kaç tane vardi ama adlarini hatirlamiorum. bu arada yanilmiosam for the birds, o sene oscar kazanmisti. eger daha fazlasini ararsan, industrial light and magic'in de süper bi animasyonu vardir(ama onun da adini hatirlamiorum).
daha da fazlasi için de www.cgbug.com adresini öneririm. süper seyler bulabilirsin.
pıxar ın ayrıca anne çocuk masa lambaları nın maceralarından oluşan bir çizgi filmleri vardı o da ödüllüydü sanırım herifler devrim yarattılar animasyon piyasasında.
toy story 1 2
monsters inc.
a bugs life hepsi çok kaliteli işler
hepsi designer aphrodisiac tır
creator lerin dikkatine
şey o masa lambalı olan Luxo Jr.'dır. Bilgisayar animasyonu alanında bir dönüm noktası olarak kabul edilir. Pixar ilk oscar'ını bu kısa filmle almıştır.
pixar'ın forumda henüz adı geçmeyen kısa filmlerinin isimleri:
Tin Toy
Red's Dream
The Adventures of Andre and Wally B.
ama pixar short'ları arasında benim en çok sevdiğim Geri's Game dir ki kendisini daha sonra Toy Story'deki oyuncak tamircisi olarak izledik.
Last edited: Aug 07, 2003, 02:24 PM (1)
aksiyon mangalara yani caponlara yakışır.. finding nemo bi hayal kırıklığı çok kötü olmasada daha iyi bişey beklerdim açıkçasıbalık hafızası( şu efsanevi 3 saniye stm ( short time memory) sadece bir balık için geçerli filmde diğerleri gayet geniş dimağlı hatta aralarından kuranı kerimi hatmedecek bi hafız bie çıkabilir..
aksiyonun japonlara yakistigi asikar ama böyle bi seyi disney yapsa nasil olurdu ben onu merak ediorum. gerçi bi çok filmlerinde ciddi aksiyon sahnelerine yer verirler (mesela aladdin-magara'dan kaçis) ama bunun üzerine kurulu bisey yapmadilar hiç, yaptilarsa da bilmiorum.
ben de disney'in ya da Pixar'ın böyle bir aksiyona girişmesini isterdim ama diğer yandan biraz şüpheciyim. nedense özgün bir aksiyon animasyonu üretmede yaratıcılıktan biraz uzak, pazarlama tekniklerine daha bağlı olduklarını düşünüyorum. yani daha önce kullanılmış klişeleri uyarlayıp tekrar sunma taktiği. Matrix'teki bullet time muhabbetinin her yere girdiğini hatırlatırım. Ama yapsalar keyyifffle izlerim. O da ayrı:)
ben nemoyu begeniyorum,ceydada nemoyu begeniyor,mor ve öteside nemoyu begeniyor..
You need to log in to post a reply.