nihayet: the others eskisehir'de
3 replies · 86 views
nihayet: the others eskisehir'de
nihayet: the others eskisehir'de. ben ve pumkin king 9 seansına gidiyoruz. izlenimlerimizi filmden sonra yazarız sanırım. tabi anlatıldığı gibi finalde kalp krizi geçirip cortlamazsak.
Kalp krizi geçirip cortlamadik
Valla kalp krizi geçirip cortlamadık ama çok az kalmıştı. Ben hayatımda hiç bir filmde boyle gerilip korktuğumu hatırlamıyorum. Eğer bir gün evde yalnızken "this house is ours" sesleri falan duyarsam kesin korkudan ölürüm. Sorumlusu bu filmdir bilinsin.
Şimdi filmde kafama takılan birkaç yer var onları yazayım.
DİKKAT! YAZACAKLARIM SPOILER İÇERMEKTEDİR. FİLMİ HENÜZ İZLEMEMİŞ OLANLARIN OKUMAMASINI TAVSİYE EDİYORUM!
piyano sahnesinde kidman ablamız piyanonun tuşlarını kapatıp kilitlemesine rağmen kisa bir süre sonra tuşlar yine açilmişti. şimdi benim kafama takılan bu anahtarlarin ya da evdeki diger tum esyalarin her iki taraftada bir esi mi var. filmde her iki taraftada insanlar boşlukta hareket eden eşyalar görmüyor. mesela kidman ablamız nakış yaparken diğerleri boşlukta hareket eden bir kasnak veya iğne görmüyor, ya da diğerleri taşınırken kidman ablamız herhangi birşey görmüyor. sadece ozel durumlarda ortak nesneleri kullanıyorlar sanki (ouija sahnesinde uçuşan kağıtlar mesela). Tüm bunlar filmdeki hatalar mi ya da filmin mantığı kapsamındaki gerçeklikler mi? bunu anlayamadım. daha var kafama takılan yerler ama şimdi aklıma gelmiyor. ilerde yazarım yine. ha bi de kidman nakış yaparken eline igne batırıyodu ne oluyodu orda kacırdım ben.
sanırım filmin mantığına aykırı durumlar değil her iki boyuttakilerin farklı nesnelerle yaşaması. mesela evin etrafını kaplayan sis tabakası "gerçek(?!)" boyutta yaşayanlar için yok sanırım. ancak tabi ne zaman ve hangi durumlarda kesiştiklerini ve niye birbirlerini bazen görebildiklerini ben de kavrayamadım. ruhlar alemiyle ilgilenen arkadaslar varsa onlar belki bizi aydınlatabilir.
Not: bu topic'in benim yazdıklarımdam dolayı neden kilitlenemesi gerektiğini de bir türlü anlamadım. rocco arkadaşımız gereksiz yere evham yapıyor ve ispiyonculuğa başvuruyor.
You need to log in to post a reply.