Kevin Smith
9 replies · 603 views
Kevin Smith
90'lardan sonradan kült olabilecek filmlerden bahsettik. Bence 90'lar sinemasından çıkan en kült yönetmen ise Kevin Smith. Hoş şu sıralar Amerika'da çok popüler, yeni filminde Jennifer Lopez falan oynuyo yani bağımsızlıktan ve yoldan biraz çıktı ama yarattığ Jay and Silent Bob karakterleriyle benim gözümde her türlü başköşeyi hak ediyor.
CLERKS izledim en komik filmlerden biri. Bütçesiz, siyah beyaz, küfürlü. Jay ve Silent Bob'un gözüktüğü ilk film. CHASING AMY ise umutsuz aşk temalı filmler içinde en orjinali ve en komiği. Silent Bob'un Amy'i kovalamakla ilgili yaptığı konuşma ise unutulmaz sözler topiğine yakışır.
Herneyse lafı uzatmadan Kevin Smith filmleri bir sinefil tarafından bulunup izlenilmeli derim. Kalabalık grupla izlenilmesi tavsiye edilir.
"Jay and Silent Bob Strikes Again" filminde elemanlarımız kahpe holywood'un kendilerinden habersiz kendi hikayelerini anlatan bir film yaptıklarını öğrenirler.Film çekim aşamasındayken internette bir sinema forumunda kendileri hakkında atıp tutulduğunu okurlar ve buna çok sinirlenirler.
her neyse,filmin sonunda kazandıkları telif hakkı parasıyla intikamlarını alırlar.bütün parayı uçak biletlerine yatırır ve çocukların evlerine gidip hepsini eşek sudan gelinceye kadar döverler...
nedense bu filmi izlerken bizim tayfayı düşündüm ve Jay abinin vereceği ayarı...
jay and sient bob strikes back için tanıtım yazısı yazan yeşim tabak "film mümkümse kıyak kafayla izlenmeli gibisinden bir not düşmüştü tazısının sonuna. özellikle uyuşturucu maddeler ve stra wars la taşşak geçtiğinden dolayı çok sevdiğim bir filmdir. özellikle jay ve silent bob hollywood da sokak sokak dolaşırlarken iki tiple karşılaşmaları konuşurken biribirlerine resmi drug dealer kimliklerini göstermeleri çok komikti..
son olarak matt damon ve ben affleck filmde good will hunting ikincisini çekiminde görülürler..
GOOD WILL HUNTING: THE HUNTING SEASON
dopey wrote:
jay and sient bob strikes back için tanıtım yazısı yazan yeşim tabak "film mümkümse kıyak kafayla izlenmeli gibisinden bir not düşmüştü tazısının sonuna. özellikle uyuşturucu maddeler ve stra wars la taşşak geçtiğinden dolayı çok sevdiğim bir filmdir. özellikle jay ve silent bob hollywood da sokak sokak dolaşırlarken iki tiple karşılaşmaları konuşurken biribirlerine resmi drug dealer kimliklerini göstermeleri çok komikti..son olarak matt damon ve ben affleck filmde good will hunting ikincisini çekiminde görülürler..
GOOD WILL HUNTING: THE HUNTING SEASON
drug meselesini iyi hatırlattın..ben de kopmuştum
dogma da alanis pek bi güzel tanrı olmuştu.....bu arada jay uyuşturucu yüzünden hapse girmiş gerçek hayatta :(.....
Strike Back'de filmin başında Jay döktürüyor:
"fuck fuck fuck
mother mother fuck mother mother fuck
mother fuck mother fuck noise noise noise
one two, one two three four
noinch noinch noinch
smokin weed smokin wiz
doin coke, drinkin beers
drinkin beers beers beers
rollin fattys smokin blunts
who smokes the blunts? we smoke the blunts
rollin fattys and smokin.."
- "hey, can i get a nickel bag?"
- "fifteen bucks little man
put that shit in my hand
if that money doesn't show
then you owe me owe me owe!!
my jungle loooove!
yeah oeoeee.."
madem bu kadar kevin smith seviyoruz,
hepimize bi güzellik yapayım.
belki lazım olur:)
http://www.viewaskew.com
arkadaşların official sitesi olup, pek çok şey satın alınabilmektedir.
You need to log in to post a reply.