stephen king neden bu kadar fazla sinemalaştırılıyor..
7 replies · 217 views
stephen king neden bu kadar fazla sinemalaştırılıyor..
stephen king i bilmeyen yoktur. onlarca eseri filme yada dizlere konu olmuş bir edebiyatçı popülerin allahı.. iyi esrelerini hepimiz biliriz.
SHINING
SHAWSHANK REDEMPTION
ETC.
ama sizce de stephen king kültü gereğinden fazla kullanılımıyormı.. özellikle son izledim iki king uyarlaması..
the stand ve shining in dizi seklindeki tekrar çevrimi rezaletti..
stephen king in sinemaya uyarlanan film ve dizileri hakkında düşüncelerinizi beklemekteyim..
beklerken de bir anektotla sizi bilgilendireyim ..
**fazla sinefil olmayan ama özelliklede gerilim korku türünden hoşlanan adanalı ev arkadaşım bandrollü vcdlerini izlediğimiz:the stand, ve shiningden sonra aramızda söyle bi dialog geçti..
dopey bu stephan king nasıl bi adam
çok ünlü ve zengin amerikalı bir yazar..
bence kaliteli bi oronzbu çocuğu.. bi daha o adamın filmini bu eve sokanın anasını avradını sülalesini.............. bip.**
yorumsuz
ya o dreamcatcher nasil bi kabustu öyle?!? o kadar kötüydü ki korktum filmden. stephen king artik kara kule'yle ayakta duruyormus gibi geliyor bana. yeni, sinemaya uyarlanabilecek kalitede ve tarzda islere pek el atamicak zannedersem.
Kitiara wrote:
Ödlek amerikalılar en dandik hikayesinde bile altlarına sıçıyolar da ondan.
King'in en dandik hikayesinde bile hoş şeyler vardır...
Bu kadar fazla sinemasallaştırılmasının sebebi yazmış olduğu öykülerin okunduğu sırada zihinde rahatça canlandırılabilmesidir...
Tasvir ustası olduğunu söylemek yanlış olmaz...
Ortaya çıkan kötü örnekler ise yönetmen kusurudur..
aslında dediğiniz gibi tasvir ustasıdır ve kitabı okurken herkes kafasından bir görüntü oluşturur stephen king romanlarında. okuduğum kitaplarını film olarak da izlemek keyif verici ama genellikle hayal kırıklığı ile sonuçlanıyor, zaten stephen king'in kendi romanlarından uyarlanan herhangi bir filme dair de "evet bu güzel olmuş" şeklinde bir yorumu yok, o da beyenmemiş bugüne kadarki uyarlamaları. içlerinden en elle tutulur olanı the shining -ki bence güzel bir uyarlama- bile stephen king'i memnun etmeye yetmemiş. uyarlamalarını izlemek keyifli ama sanırım kitabı okuduktan sonra izlemek lazım, yoksa 2. sınıf gerilim filmlerinden pek farkı kalmıyor sanırım.. ha bu arada şu anda ismini hatırlayamadığım ama bi hayranın evine hapsolan bir yazarın başından geçenleri anlattığı kitabına ait uyarlama da etkileyici bir filmdi..
misery hakkaten pek güzel bir uyarlamadir. hatta kathy bates en iyi kadın'i almisti o filmle. ancak benim bildigim kadariyla King'in uyarlamalara karsi tutumu bu kadar sert degil. hatta hatirladigim kadariyla 'the shining' King'in en nefret ettigi uyarlama. zaten bu sebeple tekrar çekildi. onun disindaki bir çok uyarlamayi sevdigini zannediorum.
You need to log in to post a reply.