Skip to content

yeheaahh!!!

13 replies · 157 views

AN
Anonymous
743 posts
Jun 13, 2003, 05:48 AM#3852

yeheaahh!!!

metallica'nın yeni albümü st.anger 16 haziran'da tüm dünya raflarında yerini alacak. fakat bu an gelmeden albümü edünebilmiş kiilerden biri olarak diyebilirm ki "aman paşam nerelerdiydiniz bir an gerçekten yaşlandığıma ikna olmaya başlamıştım." efendim abiler son 3 albümü çöpe atarak 10 senelik bir yolu siktir ederek gerilere dönmüşler. bir ride the lighting, bir and justice for all va hatta kiil'em all esintileri gelmiş ki içinde bulunduğum haz çeşmesinde boğulmadan bu durumu nasıl tanımlarım bilemiyorum. james'in eğitimli vokali bile bir kenara atarak söylemesi, lars'ın yaşlandı o diyenlere götüyle gülmesi ah ah gözlerim doldu. albümde "metallica yumuşadı, yok efendim pop oldu ot oldu bok oldu" diyenlere kapak olarak kafalarına atılası. "elektronik olmuş metallica'yı bozmuş" degmanını yayanlara dehşete düşecek. james'in konuyla ilgili "jason bir kurbandı. ayrılırken ben metallica'ya girdiğimde biz metallica'ydık oysa son yıllarda yaptığımız şeyler onlar değil demesinin ardından oturup düşündük. adam tamamen haklıydı. bu anlamda jasom metallica için kendini feda etti" şeklinde buyurması da yeterince açıklayıcı. özellikle bir parça var ki al koy ride the lighting'e fade to black olsun. kendimi sigaraya yeni başlamış kadar taze hissettim. adeta 10 küsür yaş gençleştim. heavy metal aşkına!!!!

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Jun 13, 2003, 06:14 AM#3855

rezil grup, tartismaya bile degmez. muzigi iyi olabilir belki ama sadece muzigi ile degerlendiremiyorum ben. ozellikle napster olayindan sonra gercekte kim olduklarini gorduk orospu cocuklarinin. yalan o sarki sozleri falan yalan.

AN
Anonymous
743 posts
Jun 13, 2003, 07:51 AM#3858

hayır şimdi cevap vericem ağır konuşucam sonra işin gücün yoksa kendi mesajını sil. napster olayında da haksız ne var onu da anlamış değilim. mp3 ile bedavaya dinlenmekten hoşlanmıyolar. fanlarıda bu düşünceye saygı gösteriyor. o yere göğe koyamadığın radiohead ne dedi napster hususunda bir hatırla bakayım. hayır bir dahakine can yücel - duygu asena vari bir diyaloğa girmemiz kaçınılmaz olacak ya du bakalım.

printerson
printerson
1,034 posts
Jun 13, 2003, 09:56 AM#3863

Metallica iyidir...

ST
student
27 posts
Jun 13, 2003, 10:20 AM#3866

Ben şahsen Metallica'yı çok severim. Gençliğimin katili olan bu grup bana sürekli olarak ortaokul günlerimi hatırlatıyor. Yeni albümü sabırsızlıkla bekliyorum. Tüm metalcilere selam olsun.

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Jun 13, 2003, 10:31 AM#3870

student wrote:
Ben şahsen Metallica'yı çok severim. Gençliğimin katili olan bu grup bana sürekli olarak ortaokul günlerimi hatırlatıyor. Yeni albümü sabırsızlıkla bekliyorum. Tüm metalcilere selam olsun.

yeni albumleri cikti diyebiliyorum. artik bir daha album yapmayacaklarmis. kurtulduk.. gerci once sola isler yaparlar. sonra guya yogun istek uzerine metalica olarak bir album daha yaparlar, konserlerle falan destekleyip parayi iyice toplarlar...

ST
student
27 posts
Jun 13, 2003, 10:34 AM#3872

Bence çok önyargılı düşünüyorsun. Metallica metal müzik tarihinin gelmiş geçmiş en iyi grubudur. Anlayana.

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Jun 13, 2003, 10:38 AM#3873

sorun metalica degil, metal muzik zaten. anlayana...

RA
rai
645 posts
Jun 13, 2003, 10:41 AM#3875

student wrote:
Bence çok önyargılı düşünüyorsun. Metallica metal müzik tarihinin gelmiş geçmiş en iyi grubudur. Anlayana.

yok yaa? aman ne harika yorum. üstelik bi de utanmadan anlayışsızlıkla suçluyo milleti. hem talebeyim diyorsun hem de utanmadan böyle beylik laflar ediyosun. git işine kardeşim, sinefilin filologları meşhurdur harcarlar adamı...

AN
Anonymous
743 posts
Jun 13, 2003, 11:56 AM#3885

bir müziği sevmemek başka bir şey yadsımak başka bir şey. hayatımda böyle saçma şey az dudum hatta "ben x'e sordum yüzüklerin efendisi öyle önemli bişey değilmiş"ten sonra duyduklarımın en saçması. altyapı olarak yapılması zor, komplike bir müzik türüdür. sevmezsin ayrı . ancak pek çok müzik türünden grupları kendine hayran bırakmış ve etkilemiş bir grubun çekilmesi kazanç değil kayıp olur. parayı vurma muhabbeti de bir başka fason söylem. ülkemde herşeyin altında bir ticari kaygıya rastlama olasılığının fazlalığı bir saatten sonra her yapılanın sadece para için yapıldığı dahiyane fikrini de kafalarda parlatır. (biri çıkıp "velhasıl adamlar albümden para kazanmıyo mu" ve türevleri arasından bir cümle kuracaksa zahmet etmesin kurulmuşu var). buyrun o zaman sorun rock müzik diyelim mick jagger'ın ölmesi, metallica'nın albüm yapmaması ve muhtelif rock ve türevleriyle uğraşanların yok olması için dua edelim. (rock ile metal arasındaki farktan bahsedecek olanları da hemmmeenn uyarayım bence yapmayın tünelin o ucu bombok bir yere çıkar). o kadar zevkliyim ki sadece acid jazz dinlerim diyen geniş kitlenin gençliğinde metalcilikten bol ekmek yediğine de kalıbımı basarım. siyah tişört yağlı saç out - gözlük, pipo, hödöhödöcülük in. ayrıca parayı vurmak konusnda son sözüm şudur ki pek çok büyük grup gibi bu beylerin de sadece ilk albümlerinden aldıkları telif vs. gibi şeyler torunlarına kadar yeter. kayahan vari bi albüm yapalım son olsun sonra bi dene daha patladım abukluğuna gerek yok. ayrıca madem entellektüellikten yiyip her konuda fikir sahibiyiz o zaman masa geyiklerini bilgi olarak ortaya atmayalım. son albüm beyanatını kim verdi nerde verdi? çok sıkıldım her konunun ahmakça polemiklere dönmesinden o da ayrı.

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Jun 13, 2003, 12:12 PM#3887

lise yillarimi sıkı bir metalci delikanli olarak gecirdim. o zamanlar etrafimda yillarin metalcisi olmakla ovunenler hep olmustu. 26 yasina geldim, hic bir muzik turune karsi onyargili olmamayi dinleye dileye ogrendim. irenicus'un yazisinda da belirttigi turlerden olan jazzdan, acid jazza bir cok turle yakin iliski halindeyim. etrafimda hala yillarin metalcisi olmakla ovunenler var ve ben bu kadar yil boyunca metal dinleyerek insanda nasil kafa kalir hala anlamas degilim.

simdilerde yine hic bir muzik turune karsi kisisel bir tavrim yok. ancak oldum olasi muzik turlerine karsi en taskafali yaklasimlari metalci arkadaslardan gordugumden de olsa gerek, metal soyle bisey, soyle bir felsefesi var gibisinden muhabbetleri duydugumda bir isik yili uzaklara gidesim geliyor.

muzik para iliskisindeki yakin akrabalik pozisyonunu yadsimayacak kadar olgunlastim sanarim. hatirlatmaya hic gerek yok. sinema da muzik de bir bicimde, en iyisimser ihtimalle dagitim asamasinda, parayla iliskili bir hale geldi. bu durumda seciciligimi tutarlilik, samimiyet ve muzikalite vb. uzerine kurmaya calisiyorum. metalicayi da bu kriterlerim cercevesinde kotu bir yere koymus durumdayim. evet popüler ve popülist arasindaki fark sayin irenicus. bu fark sanat-meta iliskisi tartismalarinda onemlidir ve yarticinin nerede durdugunu isaretleyebilmek icin iyi bir kerteriz noktasidir.

zevkler ve renkler tartislmaz diyenlerden degilim. tartisilabilir elbette (yargilanmaz sadece)... bundandir savunmaya cekilisim. sevgiler, hormetler..

AN
Anonymous
743 posts
Jun 13, 2003, 12:18 PM#3888

bence de popüler ile popülist arasıbdaki fark sn.mystere. metallica popülist bir grup değildir sevenlerine de sevmeyenlerine de yaranmak gibi bir kaygı gütmez. (bkz. ingiltere başbakanlık hödö hödösünün maruz kaldığı anti-elitist durum) kaldı ki güdüyo olsaydı bile bünyesinde iki virtüöz barındıran bir grup olarak sevgim azalmazdı o ayrı. bilmukabele.

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Jun 13, 2003, 12:25 PM#3889

bu arada, metallica gercekten cok iyi muzik yapiyor ama bunu anlayabilmek icin apocalyptica dinlemek gerekiyor. yazik :)

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Jun 13, 2003, 12:52 PM#3895

Pumpkin King wrote:
bu arada, metallica gercekten cok iyi muzik yapiyor ama bunu anlayabilmek icin apocalyptica dinlemek gerekiyor. yazik :)

klasik müziğe hizmetleri oldu fena mı?:Ç)
bence iyi albümdür...

You need to log in to post a reply.