Skip to content

yojimbo Cannes\`dan bildiriyor

7 replies · 140 views

YO
yojimbo
Private Joker
1,020 posts
Jun 18, 2003, 09:22 AM#3993

yojimbo Cannes\`dan bildiriyor

efendim, oncelikle burasi harika bir yer. her ne kadar cok kucuk olsa da festival ruhunu sindirmis oldugu soylenebilir.
film festivalinden feci ekmek yiyo yerlileri.
ornek vermek gerekirse burda vesikalik ceken bir fotografci var. turkiye`deki fotografcilarda tecavuzcu coskunun siritan fotografi olurya. ayni onun gibi jack nicholson`dan al pacino`ya tum unlulerin fotolri var vitrinde, zaten icerisi de gorunmuo.
gelelim reklam festivaline. organizasyon super oncelikle. bi gunde 600`e yakin reklam seyrettim, hem de filmlerle bolunmeden:)
dun aksam print ve outdoor odul toreni vardi.
sahneye cikan turk olmasa da elde ettigimiz basari bayaa buyuk. gerci mozambik altin aldiginda bayaa killandik ama olsun' 1-2 seneye altinla doneriz gibi gelio bana.
biz canavar gibi bir otelde kalioruz. rafineri ve medina turgulla beraber o oteldeki 3 ajanstan biriyiz.
bu arada young creatives ekibimiz kazanamadi. taniyanlar bilir, anadolu gsf`den serhan turkiyeyi temsil ediodu cyber`da. dun bayaa sinirliydi kazanamadi die.
valla simdilik bu kadar diorum, cikip denize girmem lazim.
bisey daha. bu sene cannes reklam fest.in 50. yili, o yuzden yarin aksam ozel bi gosterim olacak. bu gosterimde 1953`ten bu gune tum grand prixleri seyredicez. galiba rekor katilim olacak geceye.
neyse, bu kadar... hoscakalin!

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Jun 18, 2003, 11:16 AM#3999

yojimbo sinefil seninle gurur duyuyor. sen hangi calismalarindan dolayi oradaydin vs. gibi bilgileri de aktarirsan cok sahane olur. iyi eglenceler...

YO
yojimbo
Private Joker
1,020 posts
Jun 25, 2003, 11:09 AM#4152

efendim, biz tbwa\istanbul'dan 2 arkadas, supersport islerimiz için cannes'daydik milliyet'in davetlisi olaraktan. sagolsunlar harika agirladilar bizi. 2 gün önce de dönüs yaptik yesilliklerle dolu essiz güzellikteki ülkemize.

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Jun 25, 2003, 11:57 AM#4154

e anlat biraz daha.. merka ediyorum sahsen...

YO
yojimbo
Private Joker
1,020 posts
Jun 27, 2003, 11:21 AM#4290

simdi martin bey, anlatacak çok sey var ama hepsini yazacak mecal yok.
ama fransiz yemekleri muhtesem. özellikle bizi götürdükleri mekanlar sahaneydi.
4 gün kadar cannes'da kaldim. cannes'da olanlari da asagi yukari anlatmisim zaten yukarda. o bahsettigim 50 yillik cannes partisi çok satafatliydi. ridley scott, joe pytka gibi adamlara ödüller verdiler. bi adam ödül alirken sahneden düstü falan. ama eski reklamlar bayaa kötüymüs diyebilirim. yani izlerken öfff bee dedirten seyler vardi. tabii bu durum dogal ama yine de böyle. (döndükten sonra ögrendim ki bu sene grand prix'i spike jonze'un çektigi ikea-lamp kazanmis, gösterimlerde en çok alkisi alan i$ de oydu zati)
bu törenin hemen akabinde paris'e geçtim yatakliyla. paris'te ayaklarim patlayana kadar gezdim. ama degdi dogrusu. bi sehir, kafani çevirdigin her yerde güzel biseyler var(gerek canli, gerek cansiz). çok fazla yeri de gezemedim açikçasi. 2 günde, oldugu kadar. mona lisa'yi göremeden döndüm yani. ama Louvre'da leonardo'nun el yazmalari sergisi vardi, onu gezdim. onun disinda elimde bi tane Paris kitabi vardi, o nereye git dediyse oraya gittim sorgusuz sualsiz. saolsun bayaa saglammis, pisman etmedi beni.
eh, bu kez de bu kadar yazabiliorum sayin martin, olur da istanbul'a yolunuz düserse ince detaylara da girebiliriz.

Majere
Majere
982 posts
Jun 27, 2003, 03:24 PM#4302

Yoji'cim yani galiba bu bir reklam yarismasindan filan cok bir reklam yonetmenleri ortamı galiba? di mi.

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Jul 01, 2003, 11:15 AM#4470

geçen akşam cnntürk te atıf hoca'nın programında cannes'dan görüntüler vardı...
birkaç elemanla ropörtaj da yaptılar...
gözüm seni aradı yojimbo ama senle ropörtaj yapmadı hainler...
bir de bu atıf hoca hakkında ne düşünürsün merak ettim...
ben pek bir nefretim kendisine...

YO
yojimbo
Private Joker
1,020 posts
Jul 01, 2003, 11:36 AM#4475

izlemedim ama aldigim bilgilere göre ben de görünmüsüm yürürken, kirmizi hali faslinda oldu bunlar yanilmiosam. "en kötü giyinen uluslarasi yeni giris" ödülünü kazanmis bile olabilirim bu arada. kardesim ne biliiim ben, bi gittik herkesin üzerinde takim elbiseler falan, benim üzerimde, klasik kot+gömlek ikilisi. neyse, arada kaynadik nasil olsa herkes yabanci die sevinirken bi de ne göriiim beni çekiolar, televizyona çikmisiz o halde, kepazelik iste. kafami çektim ama bu arada o da beni çekmis:)
ali atif bir'e gelince, "tas yerinde agirdir" demek isterim.

You need to log in to post a reply.