Sadi Konuralp Artık Aramızda Değil!
7 replies · 94 views
Sadi Konuralp Artık Aramızda Değil!
Saygılar,
Bu mesajı hangi foruma atsaydım bilmiyorum. Aslında bu mesajı hiç yazmamış olmayı dilerdim.
Geceyarısı Sineması yazarlarından, hayatını sinema sanatına adamış olan, bu kişiliğinin ötesinde de çok özel biri olan Sadi Konuralp'i dün öğleden sonra saçma sapan, inanılmaz ve anlaması güç bir şekilde kaybetmiş olduğumuzu az önce öğrendim.
Ayrıntıları http://www.sinema.com/yazi\_detay.aspx?ArticleID=753 üzerindeki makaleden öğrenebilirsiniz.
Bu olayın gerçek olmadığını umuyor ancak gerçek olması ihtimalinin de varlığı karşısında çaresiz kalıyorum.
Bu kadar değedli bir kişinin böyle bir olayla bu kadar erken aramızdan ayrılışına yorum getiremniyorum. Zira kendisiyle dört, beş görüşmeden başka bir tanışıklığımız olmasa da bu görüşmelerde kendisiyle aramızda geçen konuşmalar bile sinema sanatı konusunda ne kadar engin bir bilgiye ve sevgiye sahip olduğunu görmüştüm. Kendisiyle çok çok daha uzun yıllar görüşmek ve bu sohbetlerin devamını getirmek dileğindeyken, ölüm haberi ile yıkılmış durumdayım.
Cenazesi ne zaman nerede olacak bilemem ki haberin doğru olmaması şu anda tek dileğimdir. Ancak bu acı hadise doğru ise onu bu son yolculuğunda yalnız bırakmayalım lütfen. Sanırım yıllardır kendileriyle birşeyler paylaşmaya çalıştığı insanlar, bu konuda biraz da olsun Sadi Konuralp'e birşeyler borçludur.
haber maalesef doğru. ülkemizde sıklıkla yaşadığımız talihsiz "kaza"(?!) lardan bir diğeri olarak gazetelerde yerini aldı. umarım bu son kez genç ve yapacak çok şeyi olan bir insanının böylesine saçma bir şekilde kaybedilişi olur demekten başka elimizden bir şey gelmiyor. dünyanın her medeni ülkesinde böylesine ihmaller "dangalaklık sonucu ölüme sebebiyet verme" suçuyla yargı önüne çıkarken biz yine yeni yeniden kayıplarımızın ardından bakakalıyoruz ve buna saçma demekten başka elimizden bir şey gelmiyor olması gerçekten sinir bozucu.
Ne biçim memleket burası ya! Bu kaçıncı!
allah kahretsin bu sacma sapan olumlere neden olanlari..
daha gecen gun, kulagimda wolkmen uyumaya calisirken trt'de konukoldugu ve film muziklerinden secmeler verdigi bir program dinlemistim. cok keyfliydi.
cok uzuldum sahiden..
Boylesi durumlarda ne soylenir bilmiyorum. Her olum erken bir olumdur ama boylesini insan hic hazmedemiyor. Butun yakinlarina, dostlarina ve Gece yarisi Dergisi tayfasina bas sagligi diliyorum Sinefil adina. Basimiz sağ olsun.
cafe sahipleri yaptıkları açıklamada binadan önceden beri küçük parçacıklar düştüğünü, müşterilerini korumak için cafenin üzerine tente koyduklarını ama Sadi Konuralp'in ölümüne neden olan kadar büyük bir parçanın tenteyi yırttığını açıklamışlar. düşen taş parçalarından müşterilerini korumak için tente yaptıranlar... bu ülkede yaşamak zor, ölmek kolay...
You need to log in to post a reply.