28 days later
7 replies · 102 views
28 days later
Dun gece izledim. beni daha cok dijital film cekilmesini istemeye gark etti. Super bir film olması bir yana . Dijital formatın kendi estetigini cok iyi kullanmıs bir film.
Ne diyorsununuz su 'go digital' meselesi hakkında ki?
valla film çok güzel...
digital meselesine gelirsek eğer,önümüzde yakın tarihli iki örnek var...
star wars II ve Vidoq...
Özellikle VIDOQ bu yeni yetme teknolojiden beni fazlasıyla uzaklaştırmıştı ama 28 tekrar yakınlaştırdı diyebilirim..
film hakkında gazetelerde bazı yazılarına rastladığım "şebek"ler hakkında konuşmaya gerek yok diye düşünüyorum...
hatta bir yazıyı okurken acaba aynı isimde iki film mi çevrildi düşüncesinden kendimi alamadım açıkçası...
harikaydı...
film çok güzeldi. merak ettiğim filmin başında yer alan hastanede uyanış sahnesinde başlayan ve boş sokaklarda koşuşturma sahnesi boyunca temposu yükselerek devam eden filmin müziğini bilen varsa ve de cevap verirse çok mutlu olurum
film sonu dışında gayet iyiydi. spoiler olmasın diye yazmıyorum ama eh be Boyle kardeş, bööle filme ööle final olur mu? neyse sonunu değiştirip sinemalarda tekrar yayınlayacaklarmış, bi de onu görelim.
filmde beni en çok rahatsız eden olay asker - kadın olayının biraz fazla abartılmasıydı. komutanın açıklaması gayet yerindeydi: ümitli olmak -üremek için- kadına ihtiyaç var. ama askerlerin davranışları pek de ümitle ilgili falan değidi, abazanlıkla ilgiliydi. 28 günde beyinleri sulanmış zavallıların. biraz abartıydı yani...
film bence dijital'in hakkını Vidoq ve Star Wars'dan daha fazla vermiş. dijital atmosfer yaratmak için kullanılmış. dijital de bu işe yarar zaten...
derim bence de
You need to log in to post a reply.