Skip to content

paul verhoeven

9 replies · 194 views

AN
Anonymous
743 posts
Jul 26, 2003, 12:29 PM#4905

paul verhoeven

hollanda'nın medarı iftiharı enteresan insan. tutarsızlık abidesi kişilik. kendisini sevmekle sevmemek arasında o kadar gidip geliyorum ki. robocop ve total recall gibi bilim-kurgu'nun en iyileri arasında olan iki muhteşem film, basic instict namlı kült mertebesini yakalamayı zorlamış bir ilginçlik, starsip troopers adlı üzerine çok tartışılmış "bombok bir şeydir", "iyi bir medya eleştirisidir" başlıkları altında ele alınmış (hiç ısınamadım bu filme) bir film ve showgirls - hollow man gibi epey kötü işler ortaya koyan kaotik kişilik. (showgirls'in tv versiyonunun adının da Jan Jansen olması bunun da bg2'deki gnome illisionist/thief arkadaşın adı olması ilgimi çekti)

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Jul 26, 2003, 01:16 PM#4906

valla en sevdigim holivut yonetmenlerinden biridir. hollow man buyuk bir hayal kirikligi yaratti ama onun disinda sevmedigim filmi yok. showgirls de keyifle izledigim garip bir filmdir. starship troopers kanimca basyapittir. sadece bir medya elestirisi demek haksizlik olur, militarizme agzina geleni saymis, insanin da intikam intikam diyerek nasil bir hayvana donustugunu gostermistir. ta o zamanlar hastasi olmustum filmin, 11 eylul olaylarindan sonra verhoeven'a saygim bin kat daha artti. goktasi = ucak, rio = wtc, dunya = usa, bocek = afgan. adam 11 eylulde gercegini izledimiz olayin kurgusunu yillar once yapmis, daha ne olsun. chaplin'in buyuk diktator olayi gibi. tutarsiz deniyor hakkinda ama ben filmlerini bezetiyorum birbirine hep. tarzindan midir baska biseyden midir henuz cozemedim. ha bir de kadin-erkek karma dus sahnesini bikac filmde kullanmasi ilginc.

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Jul 26, 2003, 01:23 PM#4907

bu arada bg2 bir cok filme gondermelerle doludur zaten. r u talkin' to me, r u talkin' to me repligi bile gecer oyunun bir yerinde. bi yerde de duvarda elvis resmi gormustum.

OU
outsider
650 posts
Jul 26, 2003, 11:00 PM#4911

ben de flesh and blood'u severim. rutger hauer ayrıyeten bi ilginçtir!!!

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Jul 28, 2003, 06:20 AM#4937

Ben bu adamın her filmini seviyorum...
Çok kötü kotardığı filmler bile ilginç bir çekiciliğe sahip benim için...

VI
ving
Super Moderator
876 posts
Jul 28, 2003, 11:13 AM#4938

İnternetten bakarken Verhoeven abimizin Hollywood'da çektiği sadece 7 filmi olduğunu buna karşın Hollanda'da 16 film çektiğini gördüm. Adam baya bi yaşlıymış ben orta yaş falan sanıyodum elemanı.
Filmlerine gelince. İzlediklerim arasında bi tek Hallow Man'i beğenmem. Robocop ve Starship Troopers bence bilimkurgu türünde başyapıt kıvamında filmler. Ama benim en sevdiğim Verhoeven filmi Total Recall. Kara film - bilimkurgu - aksiyon kırması süper bi filmdir. Basic Instinct'i de çok severim. Çok iyi bi senaryosu, inandırıcı karakterleri ve hayatımda gördüğüm en seksi beyaz elbisenin olduğu filmdir benim için.
Bu arada Verhoeven'in Turkish Delight diye bi filmi var. Hep merak etmişimdir ama izlemek nasip olamadı bi türlü... Heykeltraş Rutger Hauer'in erotik maceraları.

SO
SOLAS
236 posts
Jan 16, 2004, 06:27 PM#7797

Tarantino bir konuşmasında Showgirls filmini sewdiğini belirtip filmde eski B tipi filmlerinin Holivut uyarlaması gibi gördüğünü belirtmiş.
İLGİNÇ!!
Bu gözle bi daha izlemekte fayda var kanaatindeyim!

Miskinadam
Miskinadam
526 posts
Mar 25, 2005, 11:56 PM#19220

ayrıca showgirls ile altın ahududu'sunu almak için törene katılan tek yönetmen olma ünvanını hala elinde bulunduruyor. son zamanlarda ortalarda yok pek, bekliyoruz sabırsızlıkla.

CO
costanza
314 posts
Apr 01, 2005, 06:39 PM#19333

b-film ansiklopedisi tarantino diyorsa bir bildiği vardır. zaten mesela robocop da pahalı bir b-filmdi. showgirls de aynı şekilde büyük b'li bir b film gibi. biraz da trash/çöp'tür ve aslında yavaştan da kültleşen en iyi hollywood çöpüdür bence. ki bunların sayısı pek azdır, mesela wild things de böyleydi.
film senaryo anlamında birbirinden başarısız tonla motifin, yan öykünün, garip sahnelerin/diyalogların, klişelerin biraraya gelip hoş bir film oluşturmasının pek nadir bir örneği. filmin uçukluğu içinde bu trashimsi elementler keyifli bir hale gelebilmiş. sonuç eğlenceli bir kokteyl.
mesela bu uçuk tarz yerine, eğlence dünyasının kadınlara tavrı temalı feminizan yönelimli daha 'düzgün' bir film muhtemelen felaket olurdu. neyse ki verhoeven bu sulara girmeyecek kadar politically incorrect biri.
bu adamın tüm filmleri içinde (hollanda dönemini de az çok katarak) kötü diyebiliceğim tek işi hollow man'dir, ki onda da koşulları gözönünde tutmak gerek; mesela güzel bir tecavüz sahnesi çektiğini ama filme koyamadığını, bush dönemi hollywoodundan yakınırken söylüyordu. maalesef showgirls gibi bir yapıma clinton döneminde girişilebiliyorken, puşt bush devrinde benzer bir hollywood ürünü çıkması mümkün görünmüyor.
favori sahneler: gina gershon'ın sevgilisinin basit bir dançı kızca kapılışını seyrettiği kulüpteki sahne ve esas kızın, m. bolton müsveddesini dişilik ve şiddet kullanarak paralayışı.

EL
eliza bennet
396 posts
Apr 04, 2005, 07:17 AM#19367

Ben de seviyorum Verhoeven'ı. Ve aynen çoğunluk gibi Hollow Man ve Total Recall dışında izlediğim tüm filmlerinden acayip keyif aldım (benim favorim Starship Troopers, kaç kere izledim bilmiyorum).

Showgirls'ün bence tek falsosu Elizabeth Berkeley'dir. Bu hatun yerine rol yapmayı az biraz bilen, hele birde filmin geri kalan kadrosu ile aynı dalga boyunda olan bir aktris bulunabilseymiş bence süper olurmuş.

Ben bu arada Hollanda'da çektiği filmlerin hiç birini izlemedim.

You need to log in to post a reply.